10-15 bin TL arası F/P sistem önerisi

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Bütçe
10-15 bin TL arası.
BEDEL ALLAHA ÖDENİR SİZİNKİSİ KULA MİNNET
Onaylı Üye
2 HİZMET YILI
10-15 bin TL arası F/P sistem var mıdır acaba? Önerilerinizi merak ediyorum.

Moderatörün son düzenlenenleri:
Onaylı Üye
2 HİZMET YILI
5600 kullanıcıları pek de memnun değiller. Isınma sorunu varmış.

Javasc okyanustu ben de korsan
Süper Üye
Ödüller
1
3 HİZMET YILI

Extra eklentiler dedim zaten ısınma sorunu yok işlemcinin çok sağlam doğal olarak da ısınıyor kule tipi soğutucu işini de görür zaten.

Onaylı Üye
2 HİZMET YILI
Extra eklentiler dedim zaten ısınma sorunu yok işlemcinin çok sağlam doğal olarak da ısınıyor kule tipi soğutucu işini de görür zaten.

Haklısın. Ben biraz araştırayım daha f/p bir ürün bulamazsam alabilirim.Eyvallah bu arada :)

Admin
Ödüller
22
8 HİZMET YILI

5600 işlemcsinin herhangi bir ısınma sorunu olduğunu sanmıyorum kaç tane tanıdığım kullanıyor gayet fiyat performans bir işlemcidir günümüzde ki oyunlarda tek çekirdeği odaklandıkları için rahat edersin oyun oynarken

Onaylı Üye
2 HİZMET YILI
5600 işlemcsinin herhangi bir ısınma sorunu olduğunu sanmıyorum kaç tane tanıdığım kullanıyor gayet fiyat performans bir işlemcidir günümüzde ki oyunlarda tek çekirdeği odaklandıkları için rahat edersin oyun oynarken
Kullanan bir kaç kişi 5500 ün daha az ısındığını ve daha randımanlı çalıştığını söylediler.Kendim test etme imkanım olmadı.O yüzden emin olamadım.

Admin
Ödüller
22
8 HİZMET YILI
Kullanan bir kaç kişi 5500 ün daha az ısındığını ve daha randımanlı çalıştığını söylediler.Kendim test etme imkanım olmadı.O yüzden emin olamadım.
Herhangi bir kuşkunuz varsa youtube'da birçok inceleme videoları var artısıyla eksisiyle inceleyip içinize yattığı taktirde karar verebilirsiniz

Javasc okyanustu ben de korsan
Süper Üye
Ödüller
1
3 HİZMET YILI
Yeni nesil ekran kartlarının hepsi PCle 4.0 destekli eğer sen gidip AMD ryzen 5500 işlemci alırsan performansına etki edecektir 20 30 fps kayıp. 5500 PCle 3.0 destekliyor. 5600 PCle 4.0 destekli hem ileriye dönük hem de bir aldın mı tam almış olacaksın.

Onaylı Üye
2 HİZMET YILI
Herhangi bir kuşkunuz varsa youtube'da birçok inceleme videoları var artısıyla eksisiyle inceleyip içinize yattığı taktirde karar verebilirsiniz
Youtube'da birkaç videoda gördüm ama 15-20 dk oynamayla olmuyor bu iş.Yük altındaki performansı önemli.Yani biraz zorlamak lazım.ısınınca fps kaybı çok olur mu.fps drop yer mi.Bu tarz şeyleri merak ediyorum fakat youtube'da bu tarz içerikler yok ya da ben bulamadım.

Onaylı Üye
Ödüller
8
10 HİZMET YILI
Youtube'da birkaç videoda gördüm ama 15-20 dk oynamayla olmuyor bu iş.Yük altındaki performansı önemli.Yani biraz zorlamak lazım.ısınınca fps kaybı çok olur mu.fps drop yer mi.Bu tarz şeyleri merak ediyorum fakat youtube'da bu tarz içerikler yok ya da ben bulamadım.
5600 ü ben kullanıyorum stock boşta 70 dereceydi undervolt ile 4.5ghz de boşta 50 derece yükte 75 oluyor en fazla yani en iyi f/p işlemci ve cuma günlerini kovala o gün tüm yayıncılar fp sistemler çıkarıyor sınırlı stokta

Onaylı Üye
2 HİZMET YILI
5600 ü ben kullanıyorum stock boşta 70 dereceydi undervolt ile 4.5ghz de boşta 50 derece yükte 75 oluyor en fazla yani en iyi f/p işlemci ve cuma günlerini kovala o gün tüm yayıncılar fp sistemler çıkarıyor sınırlı stokta
Hmm anlıyorum.Şu bahsettiğin yayıncılar nerede çıkarıyorlar o sistemleri tam olarak.İncehesap itopya vs. sitelerde mi ?

Onaylı Üye
2 HİZMET YILI
Vatan'da fiyatlar biraz tuzlu.Bütçemi aşıyor.
6500 xt 4 gb :) 4 gb sence de günümüz oyunları için az değil mi
3060 ti sistemler 18-20 k arası benim bütçemi aşıyor

Onaylı Üye
2 HİZMET YILI
kullanan bir kaç kişi 5500 ün daha az ısındığını söylüyorlar kanka

Onaylı Üye
Ödüller
5
7 HİZMET YILI
Şimdi fiyatlara işlemci+soğutucu gözüyle bakınılıp & sistemde ne yapılacağı ve sistemde rx 6500xt olup olmayacağı önemli.

2500TL ile 3300x+ soğutucu daha mantıklı.

3000TL ile rx 6500 xt kullanılacaksa r5 3600, başka bir şey kullanılacaksa r5 5500 alınabilir.

3500TL ile direkt ryzen 5 5600 alınıp sonradan soğutucu eklenebilir.

4000 TL ile zaten bir üstte dediğimi yapmış oluyorsunuz.

Bence bu fiyatlandırma da tek kullanım amacı bu şekilde.
Benim tavsiyemi sorarsanız ben direkt 5600 alınmasından yanayım. Her türlü daha mantıklı bir işlemci. Ama bütçe gerçekten kısıtlıysa böyle de yapılabilir.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...