Merhaba değerli MemoryHackers sakinleri.
Öncelikle Türkiye'nin ekonomi şartları gereğince maalesef bu devirde ekran kartı almak biraz zor.
2. El ekran kartı almak isteyen arkadaşlar için bu durum riskli mining yapanlar olduğundan dolayı alacağınız ekran kartı elinizde patlayabilir almadan önce stres testi yapmanızı öneririm.
Hemen uzatmadan konumuza geçelim.
Öncelikle herşeyin başlangıcı olan içi boş kasamızı alacağız şiddetle tavsiye ettiğim MSI MAG Vampiric 100R Tempered Glass RGB USB 3.2 ATX Mid Tower Kasasını tercih ediyoruz.Öncelikle Türkiye'nin ekonomi şartları gereğince maalesef bu devirde ekran kartı almak biraz zor.
2. El ekran kartı almak isteyen arkadaşlar için bu durum riskli mining yapanlar olduğundan dolayı alacağınız ekran kartı elinizde patlayabilir almadan önce stres testi yapmanızı öneririm.
Hemen uzatmadan konumuza geçelim.
Güç kaynağımız 650W yeterli olacaktır bunun için Sharkoon SHP650 V2 650W 80+ 120 mm Fanlı ATX Güç Kaynağı'nı öneriyorum.
Anakart olarak önceliğim daima kasamız ufak olduğu için MSI B550M-A Pro DDR4 Pci Express 4.0 Anakart olacaktır.
Apu sistem toplayacağız bunun için AMD Ryzen 5 5600G işlemcisini öneriyorum. Ryzen 5600G işlemcisi kendi içerisinde gömülü olarak grafik ekran kartı olduğu için bize ekran kartını pek aratmayacaktır.
Apu sistemimiz olduğu için yük daima işlemcinin üstünde olacağından dolayı işlemcimizin sıcaklığını korumak için işlemci yanında gelen stok fanını kullanmak yerine harici sıvı soğutma kullanacağız.
Bunun için sizlere GameBooster NITRO 120 ARGB Kontrolcülü 120mm İşlemci Sıvı Soğutucu öneriyorum.
Ram seçeneği fazla olduğu için ben direkt olarak size 3200Mhz 2x8=16GB Ram öneriyorum.
PNY XLR8 16GB DDR4 3200Mhz Marka Ram Kullanacağız.
2 Adet M2 SSD Kullanacağız
1. M2 SSD İşletim Sistemi İçin.
2. M2 SSD Oyunlar İçin.
İşletim sistemi için 128GB M2 SSD bizlere ilk aşamada yeterli olacaktır. Sadece işletim sistemini kuracağımız için büyük boyutlarda M2 SSD almanıza gerek yoktur.
Hikvision E100N 128GB 500-347MB/s M.2 PCI-E Nvme HS-SSD-E100N/128GB M2 SSD'yi öneriyorum.
Oyunlarımız için 500GB M2 SSD bizlere ilk aşamada yeterli olacaktır, isterseniz siz bu seçeneği değiştirip 1TB M2 SSD alabilirsiniz.
Kıngston Nv1 500GB 2100-1700MB/S M.2 2280 Nvme SSD SNVS/500G M2 SSD'yi öneriyorum.
Bağlantıları görmek için lütfen
Giriş Yap
Giriş Yap
Giriş Yap
Giriş Yap
Giriş Yap
Giriş Yap
Giriş Yap
Giriş Yap
Giriş Yap
Evet arkadaşlar geriye sadece ekipman seçiminiz kaldı bunları da kendiniz bütçenize göre alabilirsiniz.
Emeğe saygı için beğenip yorum yapmayı lütfen unutmayın
İyi forumlar dilerim.