10.900TL Gaming PC Önerisi | MemoryHackers Özel Konu Anlatımı.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Onaylı Üye
Ödüller
8
8 HİZMET YILI
Merhaba değerli MemoryHackers sakinleri.

Öncelikle Türkiye'nin ekonomi şartları gereğince maalesef bu devirde ekran kartı almak biraz zor.
2. El ekran kartı almak isteyen arkadaşlar için bu durum riskli mining yapanlar olduğundan dolayı alacağınız ekran kartı elinizde patlayabilir almadan önce stres testi yapmanızı öneririm.

Hemen uzatmadan konumuza geçelim.

Kasa.png

Öncelikle herşeyin başlangıcı olan içi boş kasamızı alacağız şiddetle tavsiye ettiğim MSI MAG Vampiric 100R Tempered Glass RGB USB 3.2 ATX Mid Tower Kasasını tercih ediyoruz.

Güç kaynağımız 650W yeterli olacaktır bunun için Sharkoon SHP650 V2 650W 80+ 120 mm Fanlı ATX Güç Kaynağı'nı öneriyorum.

Anakart olarak önceliğim daima kasamız ufak olduğu için MSI B550M-A Pro DDR4 Pci Express 4.0 Anakart olacaktır.

Apu sistem toplayacağız bunun için AMD Ryzen 5 5600G işlemcisini öneriyorum. Ryzen 5600G işlemcisi kendi içerisinde gömülü olarak grafik ekran kartı olduğu için bize ekran kartını pek aratmayacaktır.

Apu sistemimiz olduğu için yük daima işlemcinin üstünde olacağından dolayı işlemcimizin sıcaklığını korumak için işlemci yanında gelen stok fanını kullanmak yerine harici sıvı soğutma kullanacağız.
Bunun için sizlere GameBooster NITRO 120 ARGB Kontrolcülü 120mm İşlemci Sıvı Soğutucu öneriyorum.

Ram seçeneği fazla olduğu için ben direkt olarak size 3200Mhz 2x8=16GB Ram öneriyorum.
PNY XLR8 16GB DDR4 3200Mhz Marka Ram Kullanacağız.

2 Adet M2 SSD Kullanacağız
1.
M2 SSD İşletim Sistemi İçin.
2. M2 SSD Oyunlar İçin.

İşletim sistemi için 128GB M2 SSD bizlere ilk aşamada yeterli olacaktır. Sadece işletim sistemini kuracağımız için büyük boyutlarda M2 SSD almanıza gerek yoktur.
Hikvision E100N 128GB 500-347MB/s M.2 PCI-E Nvme HS-SSD-E100N/128GB M2 SSD'yi öneriyorum.

Oyunlarımız için 500GB M2 SSD bizlere ilk aşamada yeterli olacaktır, isterseniz siz bu seçeneği değiştirip 1TB M2 SSD alabilirsiniz.
Kıngston Nv1 500GB 2100-1700MB/S M.2 2280 Nvme SSD SNVS/500G M2 SSD'yi öneriyorum.

Monitör.png
Kasa içeriğimiz bitti, sırada monitör seçimimiz kaldı. Oyuncuların bir çoğu genellikle 24 inç monitör tercih etmektedir. Monitör ne kadar büyük olursa görüş alanınız o kadar geniş olur mantığını bir kenara bırakın monitör ne kadar büyük olursa kafanızı bi o kadar hareket ettirmek zorunda kalırsınız. Bu nedenle Viewsonic VX2458-MHD FHD 23.2 inç 144Hz 1Ms monitör tercih ediyoruz.

Linkler.png

Bağlantıları görmek için lütfen Giriş Yap

Evet arkadaşlar geriye sadece ekipman seçiminiz kaldı bunları da kendiniz bütçenize göre alabilirsiniz.
Emeğe saygı için beğenip yorum yapmayı lütfen unutmayın :)
İyi forumlar dilerim.

Uzman Üye
Ödüller
4
6 HİZMET YILI
Türkiye'de yaşamıyorum ama BR'de 200 reali'ye 450W güç kaynağı aldım, 589 Lira'ya denk, bölgenizde uygun bir fiyat olur mu?

Onaylı Üye
Ödüller
8
8 HİZMET YILI
Türkiye'de yaşamıyorum ama BR'de 200 reali'ye 450W güç kaynağı aldım, 589 Lira'ya denk, bölgenizde uygun bir fiyat olur mu?
Merhaba 450W Güç Kaynağı Türkiye'de güncel olarak

350 ile 450 Liraya alınabilir. Fakat sizin vermiş olduğunuz para ile benim konumda yer alan 650W güç kaynağını alabilmek mümkündür.​

Bu neden ile Türkiye'de uygun bir fiyat değil aksine pahalı bir fiyat.

Bu sistemi Türkiye'de 3.697,65 Reali ile toplamanız mümkün

Onaylı Üye
Ödüller
8
8 HİZMET YILI
Türkiye'de gerçekten Brezilya'ya göre daha uygun fiyatlara sahip
Para birimi dolar ve euro olan tüm ülkelerin durumu Türkiye'den binlerce kat daha iyi fiyatlara sahip.
Ülkemize bu tür elektronik ürünler dolar üzerinden giriş yapmaktadır. Bu nedenle bizlere göre çok yüksek rakamlar.

Üye
Ödüller
3
4 HİZMET YILI
Merhaba değerli MemoryHackers sakinleri.

Öncelikle Türkiye'nin ekonomi şartları gereğince maalesef bu devirde ekran kartı almak biraz zor.
2. El ekran kartı almak isteyen arkadaşlar için bu durum riskli mining yapanlar olduğundan dolayı alacağınız ekran kartı elinizde patlayabilir almadan önce stres testi yapmanızı öneririm.

Hemen uzatmadan konumuza geçelim.

Ekli dosyayı görüntüle 74296
Öncelikle herşeyin başlangıcı olan içi boş kasamızı alacağız şiddetle tavsiye ettiğim MSI MAG Vampiric 100R Tempered Glass RGB USB 3.2 ATX Mid Tower Kasasını tercih ediyoruz.

Güç kaynağımız 650W yeterli olacaktır bunun için Sharkoon SHP650 V2 650W 80+ 120 mm Fanlı ATX Güç Kaynağı'nı öneriyorum.

Anakart olarak önceliğim daima kasamız ufak olduğu için MSI B550M-A Pro DDR4 Pci Express 4.0 Anakart olacaktır.

Apu sistem toplayacağız bunun için AMD Ryzen 5 5600G işlemcisini öneriyorum. Ryzen 5600G işlemcisi kendi içerisinde gömülü olarak grafik ekran kartı olduğu için bize ekran kartını pek aratmayacaktır.

Apu sistemimiz olduğu için yük daima işlemcinin üstünde olacağından dolayı işlemcimizin sıcaklığını korumak için işlemci yanında gelen stok fanını kullanmak yerine harici sıvı soğutma kullanacağız.
Bunun için sizlere GameBooster NITRO 120 ARGB Kontrolcülü 120mm İşlemci Sıvı Soğutucu öneriyorum.

Ram seçeneği fazla olduğu için ben direkt olarak size 3200Mhz 2x8=16GB Ram öneriyorum.
PNY XLR8 16GB DDR4 3200Mhz Marka Ram Kullanacağız.

2 Adet M2 SSD Kullanacağız
1.
M2 SSD İşletim Sistemi İçin.
2. M2 SSD Oyunlar İçin.

İşletim sistemi için 128GB M2 SSD bizlere ilk aşamada yeterli olacaktır. Sadece işletim sistemini kuracağımız için büyük boyutlarda M2 SSD almanıza gerek yoktur.
Hikvision E100N 128GB 500-347MB/s M.2 PCI-E Nvme HS-SSD-E100N/128GB M2 SSD'yi öneriyorum.

Oyunlarımız için 500GB M2 SSD bizlere ilk aşamada yeterli olacaktır, isterseniz siz bu seçeneği değiştirip 1TB M2 SSD alabilirsiniz.
Kıngston Nv1 500GB 2100-1700MB/S M.2 2280 Nvme SSD SNVS/500G M2 SSD'yi öneriyorum.

Kasa içeriğimiz bitti, sırada monitör seçimimiz kaldı. Oyuncuların bir çoğu genellikle 24 inç monitör tercih etmektedir. Monitör ne kadar büyük olursa görüş alanınız o kadar geniş olur mantığını bir kenara bırakın monitör ne kadar büyük olursa kafanızı bi o kadar hareket ettirmek zorunda kalırsınız. Bu nedenle Viewsonic VX2458-MHD FHD 23.2 inç 144Hz 1Ms monitör tercih ediyoruz.

Ekli dosyayı görüntüle 74298

Evet arkadaşlar geriye sadece ekipman seçiminiz kaldı bunları da kendiniz bütçenize göre alabilirsiniz.
Emeğe saygı için beğenip yorum yapmayı lütfen unutmayın :)
İyi forumlar dilerim.
Satılık msi gt70 2 pe var 32 gb ram i7 işlemci resmen canavar

☾⭒ königsrasse
Ultra Üye
Ödüller
10
7 HİZMET YILI
Nasıl bir döneme denk geldik +10k fiyat bandında bile apu sistemlere düştük... Yazı editörü harika kullanılmış konu göze çok hoş geliyor eline sağlık güzel paylaşım.

Onaylı Üye
Ödüller
5
6 HİZMET YILI
yaw sen adamsın önerin için teşekkür ederim bu dönemde 10.9k ya pc zor bulunur <3

Onaylı Üye
Ödüller
5
8 HİZMET YILI
güzel ama üzücü bir paylaşım emeğine sağlık

Seçkin Üye
Ödüller
8
8 HİZMET YILI
zamanında aldıgım 300 liralık apu işlemci şuan 1500 tl sıfı 2800 tl söyliceklerim bu kadar

BBC
Seçkin Üye
Ödüller
4
8 HİZMET YILI
Halihazirda bilgisayarim olmasaydi ve piyasa bu kadar icine edilmis olmasaydi buyuk ihtimalle alirdim paylasimin icin tesekkurler umarim isine yarayanlar olur.

Onaylı Üye
Ödüller
4
5 HİZMET YILI
zamanında 1700 tlye rx 570 almışdım şuanki fiyatına bakmaya bile utanıyorum

ʟɪғᴇ ɪs ᴛᴏᴏ sʜᴏʀᴛ ᴛᴏ ʜᴏʟᴅ ɢʀᴜᴅɢᴇs
Süper Üye
Ödüller
7
8 HİZMET YILI
Apu sisteme göre çok pahalı olmuş

ʟɪғᴇ ɪs ᴛᴏᴏ sʜᴏʀᴛ ᴛᴏ ʜᴏʟᴅ ɢʀᴜᴅɢᴇs
Süper Üye
Ödüller
7
8 HİZMET YILI
4000 5000 liraya apu sistemi toplarız hocam ama size vereceği performans keşke almasaydım olacaktır.
5000 liraya kur kuracağın apu sistemi üstüne koy en az 1050ti sonra performansına bakarsın

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...