Eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
Kendim 1050 Kullanıyorum ölüsü bile gidiyor 7 sene önce almıştım hala daha yeni oyunları hard oynamasa'da medium şekilde oynayabilirsin ama çoğunuda hard oynatıyor. kesinlikle 1050 ve üstü
bende de 1050ti var sana da onu öneririm amd ekran kartları kendi arkadaşlarımda gözlemlediğim kadar hep bir yazılımsal sıkıntı çektiriyor mavi ekran donma yırtılma oyun çökmesi vs vs gibi ama imkanın ve bütçen varsa 1050ti bile yeni oyunlarda sıkıntı çıkartmaya başladı ufaktan bütçen varsa daha iyi bir şey bakmanı öneririm
GTX 1050Ti, RX 550'den daha iyi bir ekran kartı fakat genel olarak baktığımızda iki ekran kartı da günümüz teknoloji ve oyunları için artık yetersiz durumda, eğer mümkünse daha üst modelleri tercih etmeniz yararınıza olacaktır.
Sizce ekran kartı olarak GTX 1050 Ti ekran kartı mı yoksa RX 550 ekran kartı mı? Siz hangisini seçerdiniz?
1050 ti benim arkadaşıma almıştık hala kullanıyor iyi olduğunu söylüyor ama yeni çıkacak oyunlara uyum konusunda problem çekebilirsiniz
Hangisinin daha iyi olduğu, hangisinin daha uygun olduğu sizin ihtiyaçlarınıza göre değişebilir. Aşağıda, bu iki ekran kartının özelliklerine ve karşılaştırmalarına bakalım:
GeForce GTX 1050 Ti:
Pascal microarchitecture tabanlıdır.
4 GB GDDR5 bellek ile donatılmıştır.
Boost saat hızı 1354 MHz'tir.
128-bit bellek arayüzüne sahiptir.
DirectX 12 desteği vardır.
35 watt güç tüketimine sahiptir.
Radeon RX 550:
Polaris microarchitecture tabanlıdır.
2 GB GDDR5 veya 4 GB DDR3 bellek ile donatılmıştır.
Boost saat hızı 1183 MHz'tir (DDR3) veya 1219 MHz'tir (GDDR5).
128-bit bellek arayüzüne sahiptir (DDR3) veya 128-bit veya 64-bit bellek arayüzüne sahip olabilir (GDDR5).
DirectX 12 desteği vardır.
50 watt güç tüketimine sahiptir.
Bu ekran kartlarını karşılaştırdığımızda, GeForce GTX 1050 Ti daha iyi bir performans sunmaktadır. Ancak, Radeon RX 550 daha düşük bir güç tüketimi ve daha uygun bir fiyatı vardır. Hangisinin daha iyi olduğu sizin ihtiyaçlarınıza göre değişebilir. Örneğin, ekran kartınızı sadece ofis işlemleri için kullanıyorsanız, Radeon RX 550 daha uygun bir seçenek olabilir. Ancak, daha güçlü bir ekran kartına ihtiyacınız varsa, GeForce GTX 1050 Ti tercih edebilirsiniz.
Sonuç olarak, hangi ekran kartını seçeceğiniz sizin ihtiyaçlarınıza ve beklentilerinize göre değişecektir. Önerim, ihtiyaçlarınızı ve beklentilerinizi belirleyip, farklı ekran kartlarını araştırarak karar vermeniz olur.