- Konuyu başlatan
Onaylı Üye
2600x düşünüyorum ben 1000 tl ye uygun F/P olarak şahane bir işlemciAMD Ryzen 5 3600X 3.8/4.2GHz AM4 İşlemci
2600x düşünüyorum ben 1000 tl ye uygun F/P olarak şahane bir işlemciAMD Ryzen 5 3600X 3.8/4.2GHz AM4 İşlemci
anakart darboğaz etkilermi ? anakartlar hakkında tek bilgim DDR ram ve AM4 yada intel seçimi o yüzden işlmeci anakart seçimelrinde ne önemli yardımcı olurmsunuzhocam 1300x işlemciye a320m anakart secmenız cok sacma olmus sorun yasarsın zaten en dusuk b350 olması lazım ne kadar bios gunceleme gelsede o sorunu yasarsınız
MSI AfterBurner yazılımını indir ve fan hızlarını arttır eğer değiştirmediysen fan hızı 30-40 civarıdır sen bunu 60 - 70 seviyesine çıkar. Ayrıca bu sisteme OC pek etkili olmaz o işlemi 15 senelik işlemciler için uyguluyorlar geneldeA320M Pro VH-PLUS GTX 1050Tİ OC HYPERX FURRY 16 GB 2667 MHZ RAM VE AMD RYZEN 3 1300X
Bilgisayar toplattım ama pbg vs oyunlarda işlemci %100 ekran kartı ie 50 40 larda kullanıyor ayarları yükseltince 60 lara cıkıyor ama fps kaybım var battlefield 1 gibi oyunda orta ayarlarda 50 fps rahat almam lazımken en düşük ayarlarda 20 fps alıyorum darboğazı nasıl önleyebilrim işlemci soğutucu stok sogutucu OC düşünüyorum ama korkuyorum
sıcaklık problemim yok anakart ve işlemciiyi değiştirerek bulacağım çözümüMSI AfterBurner yazılımını indir ve fan hızlarını arttır eğer değiştirmediysen fan hızı 30-40 civarıdır sen bunu 60 - 70 seviyesine çıkar. Ayrıca bu sisteme OC pek etkili olmaz o işlemi 15 senelik işlemciler için uyguluyorlar geneldeCpu kullanımının %100 olması pek hayra alamet değil tam tersi olmalı ve gpu kaynakları sömürmeli ama sizde tam tersi yani sorun işlemci de üstte dediğim fan işlemini cpu için yapın bakalım fps artacak mı? (fazla ısınan donanımlar fps düşüşünü sebep olur) Birde Windows kullanıyorsanız Ek güç ayarlarından Yüksek Performans seçeneğini aktif edin ve ekran kartı denetim panelinden doku filtresi gibi bazı özelliklerin çalışma şeklini performans olarak değiştirin. Takıldığın nokta olursa bilgisayara geçince detaylandırabilirim.
tabıkı etkıler sende am4 anakart var buna intel işlemci takamzsınız anakartlarda chpiset dedıgımız olay vardı amd farklı ıntel farklıdır işlemci pin sayısına göre degısır sizin işlemci 1300x oldugu ıcın a320m anakartınız sorun cıkartır ama b350 anakartda sorun yasamazsınız bide anakartın destkekedıgı ram frkans mhz 2400 mhz asagı olmaması lazım intelde genelde boyle sorunlar yasatmıyor amd ryzen sorunları var her zaman dıkkat et anakart secımıneanakart darboğaz etkilermi ? anakartlar hakkında tek bilgim DDR ram ve AM4 yada intel seçimi o yüzden işlmeci anakart seçimelrinde ne önemli yardımcı olurmsunuz
bazı a320m modellerde bu sorun varryzen 3 1300x le darbogaz yapmaması lazım gtx1060 kullandım daha önce hiç bir sorun olmamıştı