144hz aldıgım zaman ekran kapanıyor

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Üye
3 HİZMET YILI
Merhaba arkadaşlar şimdi cihaz sıkıntı su 144hz aldığım zaman ekranda gördüğünüz şeyler oluyor 120 çektigim zamanda o cizgiler cıkmıyor sadece 15 dk bir ekran gidip 3 saniye sonra geri geliyor ekran kartım yok ana kart bağlı hdm kablom var monitör 2.0 destekliyor ama kabloda bir sıkınyı var dedim gittin en iyi kablo aldım gene aynı ne yapmam lazım bana bir fikir verebilirmsiniz rica etsem
video çektim ama videoda o yeşil cizgiler cıkmadı ben kendi sıkıntı dile getirdim diye düşünüyorum yardım ederseniz sevirim teşekürler
bilgiseyarxcıyı ara :D veya aldığın yeri ara karseaxam

Onaylı Üye
3 HİZMET YILI
Monitörü başka bir bilgisayarda veyahut leptopa bağlayarak test edin şayet çalışıyorsa donanımsal olarak desteklemıyor olabılır. Ayrıca kullandığın kablo ile de alakalı 120 hz ve sonrası için displayport kablo kullanmalısın başka kablo ile dene. Büyük ihtimalle sorun çözülür olmazsa bir bilgisayarcıya götürmenı tavsıye ederım.

Uzman Üye
Ödüller
2
3 HİZMET YILI
Merhaba arkadaşlar şimdi cihaz sıkıntı su 144hz aldığım zaman ekranda gördüğünüz şeyler oluyor 120 çektigim zamanda o cizgiler cıkmıyor sadece 15 dk bir ekran gidip 3 saniye sonra geri geliyor ekran kartım yok ana kart bağlı hdm kablom var monitör 2.0 destekliyor ama kabloda bir sıkınyı var dedim gittin en iyi kablo aldım gene aynı ne yapmam lazım bana bir fikir verebilirmsiniz rica etsem
video çektim ama videoda o yeşil cizgiler cıkmadı ben kendi sıkıntı dile getirdim diye düşünüyorum yardım ederseniz sevirim teşekürler
monitönünde donanımsal sıkıntı olabilir garantisi varsa teknik servise yolla bence

Onaylı Üye
Ödüller
1
3 HİZMET YILI
monitörun genel hatasıda olabilir kronik hata

Onaylı Üye
3 HİZMET YILI
denetim ayarlarında tam uygunluk diye bir kısım olacak oradan halledebilirsin

Üye
3 HİZMET YILI
kanka o büyük ihtimal aldığın pc den sorun var veya gelişmiş görüntü ayarlarından hz sine göre ayar yaparsan monitöre oturur

Onaylı Üye
Ödüller
3
5 HİZMET YILI
monitorun 144 hz olmayabilir veya pc desteklemiyor olabilir

Üye
3 HİZMET YILI
monitönünde donanımsal sıkıntı olabilir garantisi varsa teknik servise yolla bence

Onaylı Üye
Ödüller
3
5 HİZMET YILI
bi aldıgın yere göster monitorde sıkıntı olabilir

Onaylı Üye
Ödüller
2
3 HİZMET YILI
Anakart sana 144hz görüntü göndermeyi desteklemiyor olabilir veya göndermek için çaba gösteriyor ancak yeterli olmuyor olabilir. Ekran kartı takıp denemeni tavsiye ederim. Birde 1920/1080 yapıp 144hz almayı dener misin tahminimce sorunun o zaman çözülecektir. İşlemcinin ve anakartının o ayarlarda 144hz vermeye yeterli olmadığını düşünüyorum.

Ultra Üye
Ödüller
8
7 HİZMET YILI
dostum 144 hz i o çözünürlük desteklemiyor olabilir 1080p yapıp dener misin?

Üye
Ödüller
5
8 HİZMET YILI
bildiğim kadarıyla hdmı lar zaten max 120 miyi destekliyor ama monitörde de sıkıntı var gibi geldi ekran kaydında çıkmadığına göre yazılımsal bir şey değil sen bi monitörün destek yerini ara

Seçkin Üye
Ödüller
9
8 HİZMET YILI
kablo değiştirmeyi denedin mi

tuxedotuxedotuxedotuxedotuxedotuxedotuxedotuxedotu
Banlı Üye
Ödüller
2
4 HİZMET YILI
desstek almıyodur çözünürlüğü düşür

Üye
Ödüller
6
9 HİZMET YILI
arkadaşlar herşeyi denedim ama olmuyor

Üye
Ödüller
1
3 HİZMET YILI
Öncelikle yaşadığınız sorunun kaynağını belirlemek ve çözmek için şu adımları takip edebilirsiniz:

1. Güç Kaynağı: Monitörünüzü ve bilgisayarınızı bağladığınız prizi kontrol edin. Sabit bir güç kaynağı kullanmak, elektrik dalgalanmalarının ve sorunların önüne geçebilir.
  2. Bağlantıları Kontrol Edin: Kullandığınız HDMI kablosunun iyi çalıştığından emin olun. Başka bir HDMI kablosu denemek de sorununuzu çözebilir. Ayrıca, monitör ve bilgisayar bağlantı noktalarını kontrol edin.
  3. Grafik Sürücüleri: Grafik kartınızın en güncel sürücülerini kullanıp kullanmadığınızı kontrol edin. Grafik sürücülerinizi güncellemek, performans ve uyumluluk sorunlarını çözebilir.
  4. Monitör Ayarları: Monitör menüsünden görüntü ayarlarını kontrol edin. Özellikle "Refresh Rate" (Yenileme Hızı) ayarını 144Hz olarak doğrulayın. Bazı durumlarda, monitörler varsayılan olarak düşük bir yenileme hızında başlatılabilir.
  5. Kablo Kalitesi: HDMI 2.0 kullandığınızdan emin olun. Ayrıca, kullandığınız kablo kaliteli ve işlevsel olmalıdır.
  6. Elektriksel Girişim: Monitörünüzün yanında elektronik cihazlar veya kablolardan oluşan potansiyel bir elektriksel girişim kaynağını kontrol edin. Diğer elektronik cihazları monitörünüzden uzaklaştırmayı deneyin.
  7. Başka Bir Cihazda Deneyin: Monitörü başka bir bilgisayarda veya bilgisayarınızı başka bir monitörde deneyerek sorunun monitörden mi yoksa bilgisayardan mı kaynaklandığını belirleyebilirsiniz.

Uzman Üye
Ödüller
7
7 HİZMET YILI
Bende de aynı şey olmuştu dpi bağlantı va bende o gevşemiş onu yeniden bağlayıp çalıştırdıkları duzeldi

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...