15 bin TL'ye bilgisayar önerisi

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Bütçe
15 bin TL
Onaylı Üye
Ödüller
6
6 HİZMET YILI
Efendim öncelikle merhabalar,
Maksimum 15 bin TL param var bilgisayar için ve hiçbir ekipmana sahip değilim ne yazık ki. Ne monitörüm ne klavyem ne kasam ne mousem ne de mousepadım var. Sizlerden yardım istiyorum.
15 bin TL'ye kasa, monitör, klavye, mouse, mousepad bunlara sahip bir PC dizebilir misiniz bana? Çok minnettar kalırım fakat tek çekim yapacağım. Ayrı ayrı yerlerden almak istemiyorum çünkü ve 12 ay taksite bağlayacağım. Tekrardan teşekkür ederim.

Moderatörün son düzenlenenleri:
Look what you have done
Ultra Üye
Ödüller
8
7 HİZMET YILI
Monitör klavye ve mouse tamamen sana kalmış şeyler atıyorum 240 Hz monitör istiyorum dersin bi anda sadece monitör 6000 TL tutar o yüzden buradan alıcağın tavsiyeler bütçene tam uymayabilir.
Parça tavsiyeleri hakkında ise;
Ekran kartını 6500 XT alabilirsin 3500-4000 TL arası bulunabiliyor.
İşlemci tarafında ise ryzen 5 5600 alabilirsin 2800 TL civarı en ucuz görünüyor akakcede.
Anakart olarak b550m almalısın kesinlikle bütçene uygun ve mantıklı bir model ama kesinlikle markalı olmalı asus veya gigabyte olabilir. Bu da 2000 TL civarı tutuyor.
Ramler 2x8 veya 2x16 sana kalmış 2x8 çekmek istersen 1000-1100 TL 2x16 çekerim diyorsan 2000-2200 Civarı tutucaktır bütçen için 2x8 ideal şuan. Marka olarak da kingston veya adata alabilirsin hem ucuz hem kaliteli.
PSU için bu parçaların enerji tüketimine internetten bakıp ona göre bir psu almalısın onu sen araştır.
Son olarak kasa ve SSD-HDD sana kalmış şeyler. İyi forumlar :)

Onaylı Üye
Ödüller
6
6 HİZMET YILI
Monitör klavye ve mouse tamamen sana kalmış şeyler atıyorum 240 Hz monitör istiyorum dersin bi anda sadece monitör 6000 TL tutar o yüzden buradan alıcağın tavsiyeler bütçene tam uymayabilir.
Parça tavsiyeleri hakkında ise;
Ekran kartını 6500 XT alabilirsin 3500-4000 TL arası bulunabiliyor.
İşlemci tarafında ise ryzen 5 5600 alabilirsin 2800 TL civarı en ucuz görünüyor akakcede.
Anakart olarak b550m almalısın kesinlikle bütçene uygun ve mantıklı bir model ama kesinlikle markalı olmalı asus veya gigabyte olabilir. Bu da 2000 TL civarı tutuyor.
Ramler 2x8 veya 2x16 sana kalmış 2x8 çekmek istersen 1000-1100 TL 2x16 çekerim diyorsan 2000-2200 Civarı tutucaktır bütçen için 2x8 ideal şuan. Marka olarak da kingston veya adata alabilirsin hem ucuz hem kaliteli.
PSU için bu parçaların enerji tüketimine internetten bakıp ona göre bir psu almalısın onu sen araştır.
Son olarak kasa ve SSD-HDD sana kalmış şeyler. İyi forumlar :)
Hocam teşekkür ederim ama Fiyat performans bir bilgisayar arıyorum yani monitör 60 hz olabilir bir oyun bilgisayarı kasayı tamamen size bırakıyorum hocam yeterki fiyat performans olsun ve herşey içinde dahil olsun bir bilgisayar dizin bana hocam ve link atın sadece :D tek bir siteden alışveriş yapmak istiyorum hocam tek çekim yapacağım çünkü 12 ay taksit olucak 15000 tl bütçem var hocam ben herşeyi size bırakıyorum hocam ram en az 8 gb olursa daha iyi olur zaten onun dışında herşeyi siz ayarlayın hocam

Look what you have done
Ultra Üye
Ödüller
8
7 HİZMET YILI
Hocam teşekkür ederim ama Fiyat performans bir bilgisayar arıyorum yani monitör 60 hz olabilir bir oyun bilgisayarı kasayı tamamen size bırakıyorum hocam yeterki fiyat performans olsun ve herşey içinde dahil olsun bir bilgisayar dizin bana hocam ve link atın sadece :D tek bir siteden alışveriş yapmak istiyorum hocam tek çekim yapacağım çünkü 12 ay taksit olucak 15000 tl bütçem var hocam ben herşeyi size bırakıyorum hocam ram en az 8 gb olursa daha iyi olur zaten onun dışında herşeyi siz ayarlayın hocam
Ekran kartı- Radeon 6500xt:
Bağlantıları görmek için lütfen Giriş Yap

İşlemci- Ryzen 5 5600:

Anakart- Gigabyte b550m:

Ram- Adata 8 GB 3200 MHZ DDR4 (İki tane al bundan 16 GB olması için):

Kasa- Zalman n3:

Güç kaynağı- Rush stamina 650W:

SSD- Gigabyte 240 GB:

Kasa psu ve ssd tarafı sana kalmış dediğim gibi ben olsam bu şekilde toplayabilirdim

Onaylı Üye
Ödüller
6
7 HİZMET YILI
şuna bak kanka 13k üstüne monitör falanda seçersen iyi olabilir bi bak istersen

Süper Üye
Ödüller
8
8 HİZMET YILI
Öncelikle merhabalar, umarım herşey gönlünce olur ve istediğin bilgisayarı dizebilirsin. Aşağıda senin için fiyat/performans olarak topladığım sistemler mevcut. Kolay gelsin.

1.

2.

Sanma şâhım herkesi sen sâdıkâne yâr olur
Ultra Üye
Ödüller
5
Sosyal
3 HİZMET YILI
buna bakın hocam hoşunuza giderse alırsınız .

Onaylı Üye
3 HİZMET YILI
Maksimum 15 bin TL param var bilgisayar için ve hiçbir ekipmana sahip değilim ne yazık ki. Ne monitörüm ne klavyem ne kasam ne mousem ne de mousepadım var. Sizlerden yardım istiyorum.
15 bin TL'ye kasa, monitör, klavye, mouse, mousepad bunlara sahip bir PC dizebilir misiniz bana? Çok minnettar kalırım fakat tek çekim yapacağım. Ayrı ayrı yerlerden almak istemiyorum çünkü ve 12 ay taksite bağlayacağım. Tekrardan teşekkür ederim.
kanka ilk once sakın dar bogaz yapacak bi pc alma islemci ile ekran kartı yakın olsun power supplyde besleyebilsin ben rtx 3070e 5 3600 almistim surekli drop vs. yiyodum

Onaylı Üye
Ödüller
2
4 HİZMET YILI
monster notebok

Seçkin Üye
Ödüller
3
3 HİZMET YILI
git vatana a veya media markta toplasınlar sana

Onaylı Üye
Ödüller
3
5 HİZMET YILI
ryzen 5 5600 olsun işlemci en az bence gerisini istedigin gibi alabilirsin

Üye
3 HİZMET YILI
kanka bazı youtuberlar 15 bin 20 bin arasında hazır kasa çıkarıyorlar 3 bin 4 bin daha ucuz oluyor oradan almanı tavsiye ederim

Üye
Ödüller
3
5 HİZMET YILI
tam olarak toplama alma bence laptop daha iyi itopyadan aldım ben cok guzel calısıyor

Onaylı Üye
Ödüller
4
5 HİZMET YILI
monster almanı öneririm daha iyi olur

Onaylı Üye
Ödüller
6
6 HİZMET YILI
Öncelikle merhabalar, umarım herşey gönlünce olur ve istediğin bilgisayarı dizebilirsin. Aşağıda senin için fiyat/performans olarak topladığım sistemler mevcut. Kolay gelsin.

1.

2.
Teşekkür ederim eline sağlık hepinizin eline koluna sağlık çok teşekkür ederim konuyu kapatabiliriz artık :)

Onaylı Üye
Ödüller
3
3 HİZMET YILI
incehesap dan hem kaliteli hem uygun fiyata bulabilirsin ben Ram , ekran kartımı vs incehesaptan aldım sanada bi bak derim

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...