15 Temmuz Kapatılan Üniversite Mağdurları Tartışma Konusu

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Słyszę, słyszę letni powiew.
Kurucu
Ödüller
25
10 HİZMET YILI
Evet arkadaşlar sitemizde acaba benim gibi başka mağdurlarda var mı diye merak ettim. Kesinlikle fişlemek amacıyla bu konu açılmamıştır. Beraber sohbet ederek, tartışarak dertlerimizi paylaşabiliriz diye umuyorum. Mağdur olmayan öğrencilerde kendi fikirlerini bizimle paylaşırlarsa çerçeveli ve seviyeli bir tartışma başlatabileceğimizi umuyorum.

Evet yorumları alalım. 

Yök'ün bu 65.000 öğrenciye yeniden tercih yaptırmasını ne denli doğru buluyorsunuz?
Garantör üniversiteler öğrencilere neden sahip çıkmadı, kapatılan üniversitelerin kampüslerini devralmalarına rağmen birde...
Diplomalarda eski üniversite adı yazılarak öğrencilerin fişlenme tehlikesi olduğunu düşünüyor musunuz ? 

Daha bir çok soru var arkadaşlar. Hadi Tartışalım. Lütfen Yaşı 18 Den Küçük veletler yorum yazmasın tek dileğim budur. 

Onaylı Üye
9 HİZMET YILI
Yök'ün bu 65.000 öğrenciye yeniden tercih yaptırması doğru bir karar. Mesela bu öğrencilerin 1 yılı boşa gidip seneye tekrar sınavlara girebilirlerdi ama haksızlık olmasın diye bu şekilde bir karar aldılar. Bence doğru bir karar. Sonuçta eğer zararlı bir potansiyeli olan varsa tabiki takip edilir ama çok da dikkat edilmez fişleme bence.

• Konuyu başlatan
  • Moderatör
Kurucu
Ödüller
25
10 HİZMET YILI
SindyWetterson' Alıntı:
Yök'ün bu 65.000 öğrenciye yeniden tercih yaptırması doğru bir karar. Mesela bu öğrencilerin 1 yılı boşa gidip seneye tekrar sınavlara girebilirlerdi ama haksızlık olmasın diye bu şekilde bir karar aldılar. Bence doğru bir karar. Sonuçta eğer zararlı bir potansiyeli olan varsa tabiki takip edilir ama çok da dikkat edilmez fişleme bence.

Katılmıyorum, kazanılmış bir hak var ortada. Bu üniversiteler zaten akp döneminde açıldı 15 inin 14 ü. Üniversiteleri açan cumhur başkanımız ve başbakanımızdı. Buradaki öğrencilerin %99 unun fetoyla alakası yoktur. Ayriyetten 2005 senesinde çıkan yönetmelikte bu gibi durumlarda öğrenciler aynı şehirdeki garantör üniversiteye aktarılır diye kanun var. Şuan bu kanuna uymuyorlar nedense...

Onaylı Üye
9 HİZMET YILI
Diğer üniversitelerde doluluk oranı fazlaysa almayabilirler diye biliyorum, ama tabi dediğiniz de doğru öğrencilerin aktarılması lazımdı.

ioz

^^
Kurucu
Ödüller
22
Sosyal
10 HİZMET YILI
Nader11ndeu' Alıntı:
SindyWetterson' Alıntı:

Katılmıyorum, kazanılmış bir hak var ortada. Bu üniversiteler zaten akp döneminde açıldı 15 inin 14 ü. Üniversiteleri açan cumhur başkanımız ve başbakanımızdı. Buradaki öğrencilerin %99 unun fetoyla alakası yoktur. Ayriyetten 2005 senesinde çıkan yönetmelikte bu gibi durumlarda öğrenciler aynı şehirdeki garantör üniversiteye aktarılır diye kanun var. Şuan bu kanuna uymuyorlar nedense...

ohal deyiz oğlum neye uysunlar hiçbişeye uymuyolar şuan :(

Üye
10 HİZMET YILI
İllegal Botu Kullanıyorum Fakat Lag Veriyor Bypass Atabilirmisiniz

Herkez Yerleşmek İçin Ugrasıyor Acıkta Kalanlara Cok Uzuldum

• Konuyu başlatan
  • Moderatör
Kurucu
Ödüller
25
10 HİZMET YILI
Ohal bittikten sonra o kadar mağdur öğrenci devlete dava açınca afedersinde anasını sikerler. Olduki devlet hukuka yasalara karşı olmasına rağmen el attı, o zamanda insan haklarına gidersin, uluslararası mahkemeye gider analarını sikersin. Yapılır yani yapılmıycak şey değil

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...