1500 TL'ye işlemciye sıvı soğutma önerisi

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Bütçe
1500 TL
Onaylı Üye
Ödüller
3
5 HİZMET YILI
Dostlar merhaba, sistemimde az da olsa bir ısınma problemi var. Çok sıkıntı olacak bir konu değil fakat her şeyi tam yapmışken bunu da tam yapmak istedim, ondan dolayı bu konuyu açtım. Sistemimden bahsedeyim, gerekli gereksiz tüm bilgileri paylaşacağım:
  • İşlemci olarak Ryzen 5 5500 işlemcim bulunmakta, 70 80 derecelerde gezinmekte tam yükte.
  • Anakartım da ASUS Prime A520 M-E modeli.
  • Ayrıyeten ekran kartıma da bir soğutucu almak istiyorum, modeli de XFX RX 570 8 GB.
  • Kasamda ön panel 3 adet fan bulunmakta, arkasında bir adet egzoz fan bulunmakta. Sıvı soğutma için üst tarafta 3 adet fan yeri bulunmakta ve 3'ü de boş durumda.
Dediğim gibi aşırı rahatsız etmiyor fakat Elden Ring oynarken kasanın camına dokunduğumda o sıcaklığı hissetmek istemiyorum, sıvı soğutma da RGB seçenekli olursa çok iyi olur. Fiyat açısından da 1.500 lira gibi düşük bir bütçem var işlemci soğutucusu için. Ekran kartı soğutucusuna bir bütçe belirlemedim.
Not: Ürünler ikinci el de olabilir.

Moderatörün son düzenlenenleri:
Princesha İme Me Je Ti
Seçkin Üye
Ödüller
6
8 HİZMET YILI
GameBooster TITAN 240
5600 de kullanıyor kardeşim için 1000tl ye almıştım indirimde. Şu an 1300 lira gibi bir şey sanırım 360mm de var kasaya uygun olanı seçersin. Tavsiyedir çünkü fiyat performans ürünü bence valorant gibi işlemci bazlı bir oyunda 8 saat aralıksız oyun sonucu maximum 67 dereceyi gördü (tabi bu radyatörü nereye koyduğuna bağlı olarakta değişir ama çok oynamaz) ekran kartı için önerim yok çünkü hiç ekran kartı soğutma ihtiyacı duymadım

Onaylı Üye
Ödüller
3
5 HİZMET YILI
GameBooster TITAN 240
5600 de kullanıyor kardeşim için 1000tl ye almıştım indirimde. Şu an 1300 lira gibi bir şey sanırım 360mm de var kasaya uygun olanı seçersin. Tavsiyedir çünkü fiyat performans ürünü bence valorant gibi işlemci bazlı bir oyunda 8 saat aralıksız oyun sonucu maximum 67 dereceyi gördü (tabi bu radyatörü nereye koyduğuna bağlı olarakta değişir ama çok oynamaz) ekran kartı için önerim yok çünkü hiç ekran kartı soğutma ihtiyacı duymadım
İnternette biraz baktım pişman olmam gibime geliyor 2. el de almama gerek kalmadı teşekkür ederim. Hiç bu tür şeyler kullanamadığım için şimdiye kadar, insan bilemiyor ne alacak nereye bakacak tekrardan teşekkür ederim.
Post automatically merged:

Şahsen ekran kartına gerek yok işlemciye alsan yeter
Ekran kartının üzerinde kendi plaketi var fakat tam olsun istediğimden bakınıyorum, dediğiniz gibi çok gerek yok ama denk gelirsem alırım diye düşünüyorum.

Onaylı Üye
3 HİZMET YILI
knk az daha para biriktir daha iyisini al dicemde inş kızmassınız :D

Üye
3 HİZMET YILI
GameBooster TITAN 240
ekran kartına vereceğin para ile bir işlemciyi sağlamlaştırsan senin için çok daha kolay ve basit olabilir maliyet açısından da
Daha iyisini almakta mümkün fakat aynı sonucu göreceksem daha fazla masraf yapmak istemem zengin olsam keşkem

Onaylı Üye
Ödüller
3
5 HİZMET YILI
ekran kartına vereceğin para ile bir işlemciyi sağlamlaştırsan senin için çok daha kolay ve basit olabilir maliyet açısından da
Ekran kartı yeterli şu an ama elbet bir gün ona da takviye yapacağım işlemciyi sağlamlaştıralım derken ekran kartından olmak istemem :D

omertrans505
Efsane Üye
Ödüller
13
Sosyal
9 HİZMET YILI
Merhaba! 1500 TL'ye kadar bütçeniz önerim olarak Corsair H100i RGB Platinum SE kullanabilirsiniz. Soğutma sisteminde 40 civarında sıcaklığı bulunabilir. İstediğin gibi RGB ayarlayabilirsin.
Ekran kartın için özel bir soğutucu bulması zor olabilir.

Admin
Ödüller
22
8 HİZMET YILI
2023 yılına göre 1500 TL'ye işlemci ve ekran kartı sıvı soğutma önerisi yapmak oldukça zor bir işlem bu fiyat aralığında kaliteli bir işlemci ve ekran kartı sıvı soğutma sistemi bulmak mümkün olmayabilir ancak bütçenizi biraz yükseltmeniz gerekebilir

☆Her oyun bir gün hileyi tadacaktır☆
Süper Üye
Ödüller
10
10 HİZMET YILI
bu fiyata ikisi için bulabileceğini sanmıyorum

Onaylı Üye
Ödüller
3
5 HİZMET YILI
2023 yılına göre 1500 TL'ye işlemci ve ekran kartı sıvı soğutma önerisi yapmak oldukça zor bir işlem bu fiyat aralığında kaliteli bir işlemci ve ekran kartı sıvı soğutma sistemi bulmak mümkün olmayabilir ancak bütçenizi biraz yükseltmeniz gerekebilir
Sadece işlemci için 1500 bütçem var erkan kartı soğutucusu için daha fiyat belirlemedim acelesi olmadığı için.

Princesha İme Me Je Ti
Seçkin Üye
Ödüller
6
8 HİZMET YILI
İnternette biraz baktım pişman olmam gibime geliyor 2. el de almama gerek kalmadı teşekkür ederim. Hiç bu tür şeyler kullanamadığım için şimdiye kadar, insan bilemiyor ne alacak nereye bakacak tekrardan teşekkür ederim.

Ekran kartının üzerinde kendi plaketi var fakat tam olsun istediğimden bakınıyorum, dediğiniz gibi çok gerek yok ama denk gelirsem alırım diye düşünüyorum.
Aktif olarak yayında açabilirim için rahat olsun diye (fabrika çıkışı arızalı ürün dışında) benim kardeşim çok beğendi. Takarken dikkat et. Kılavuz var zaten

Ne dedin dostum beni neden etiketledin anlamadım :D
@s3ncerr video istedim kardeşimden komik bir olay yaşamış onun videosunu attı. Soldan bakarsan 64-65 arası gidip geliyor 3. dm ama maç esnasında maximum 67 68i gördüm diyor yani 70i bile görmedim daha diyor (birazda termal macundan olabilir çünkü sıvı soğutmadan çıkan termal macunu kullanmadım ben ama pek fark etmez ortalama aynı performansta bir macun kullandım çünkü o açıktı)

Son düzenleme:
Onaylı Üye
Ödüller
2
3 HİZMET YILI
Bağlantıları görmek için lütfen Giriş Yap
Hydra 240mm Rgb Style Amd Intel Uyumlu Işlemci Sıvı Soğutma Sistemi güzel fiyat 1.300 tl kullanıyorum pişma değilim alabilirsin :)

Onaylı Üye
3 HİZMET YILI

RAMPAGE CHILY-240 2x120mm ARGB FANLI SIVI SOĞUTMA SİSTEMİ kullanabilirsiniz. Bazı parçalarda 2. ele ben çok fazla güvenmem. Sıvı soğutma ve ekran kartı onlardan biridir. İyi bildiğim ve güvendiğim birinden almadığım sürece sıfırı tercih ederim. Size belirttiğim parça 1.5-2k arası bir fiyat.​

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...