16 GB RAM vs 8X2 RAM

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Seçkin Üye
Ödüller
5
6 HİZMET YILI
Merhaba arkadaşlar 16 GB RAM ile 8X2 RAM arasından hangisini tercih etmeliyiz ? Özellikle oyunlarda hangisi daha avantajlıdır ?

Seçkin Üye
Ödüller
7
8 HİZMET YILI
Hocam benim bildiğim 16*1 den daha iyi performans alırsın 8*2 den biraz araştırma yaptığımda bunu öğrenmiştim tek slot yüksek ram , çok slot az ramden iyidir

Seçkin Üye
Ödüller
4
6 HİZMET YILI
8x2 ama güncel model ve alt model arasındaki farklar var örnek veriyorum güncel 8 gb güncel olmayan 16 gb nin 4 katı iş görür.

Uzman Üye
Ödüller
3
7 HİZMET YILI
Anakartınızın çift kanal bellek desteği varsa 2x8 kit ram almanızı tavsiye ederim. Kit ram olması çok önemli. Kusursuz bellek deneyimi için tüm bellek zamanlama değerleri aynı olmalı. Ramlerin bellek kontrolcüsü farklı olduğu zaman bile işler değişebiliyor.

Always in my headspace
Süper Üye
Ödüller
10
9 HİZMET YILI
Bilgisayarı alırken bana jest olmaları açısından 16ram tek slot göndereceklerini söylemişlerdi. Jestten kastım ileride yükseltmeye kalkarsam tek slot boşta kalsın onun yanına ekleme yapayım diye. Fakat çift slot kullanıp 8-8 diye parçalamak oyunlar açısından her zaman daha iyi olduğunu forumlarda okudum ve ayrı olarak 8 lik bir ramın bozulmasına karşılık diğeriyle idare etme şansın var . Fakat tek slot 16 ram kullanırsan ve başına herhangi bir şey gelirse yeni ram almak zorundasın.

Banlı Üye
Ödüller
3
6 HİZMET YILI
Oyunlar için 16 daha iyi performans sağlar diye biliyorum

IntelSoside
Seçkin Üye
Ödüller
2
6 HİZMET YILI
Of course 8x2, then there will be a two-channel mode and the memory will work faster, the faster it is almost 2 times, in new games the memory speed is very important. There may be starters in a single channel due to slow memory

Seçkin Üye
Ödüller
5
6 HİZMET YILI
Of course 8x2, then there will be a two-channel mode and the memory will work faster, the faster it is almost 2 times, in new games the memory speed is very important. There may be starters in a single channel due to slow memory
thnks for reply

Seçkin Üye
Ödüller
6
8 HİZMET YILI
I think it's the same, but depends on what type of RAM

You Already Live in Quarantine
Seçkin Üye
Ödüller
4
6 HİZMET YILI
16gb'lik 1 modül, eski modülü atmanıza gerek kalmadan sisteminizi 32gb'ye yükseltmenize izin verir (sisteminizde yalnızca iki bellek bankanız varsa), ancak ikinci bir modül alana kadar yalnızca daha düşük bir hızda çalışır. Ayrıca, yıllar sonra satın alabileceğiniz yeni modülün eskisiyle iyi çalıştığından emin olmanız gerekir, aksi takdirde ek bellek dışında ikinci bellek şeridinin ekstra hızını kazanamazsınız veya sistem kararsızlığını deneyimlemek. 2x8gb, bellek bankalarıyla sınırlıysanız yükseltme maliyetinde biraz daha iyi performans sağlar

I don't know if the turkish translate is correct,In short answer:The 8x2 would much better for gaming.

Süper Üye
Ödüller
3
Sosyal
7 HİZMET YILI
bendealırken onu cok arastırdım bır bılgısayar muhendısı abımız dedıkı bır elın nesı var ıkı elın sesı var :D anlatabıldım sanırım

Subzeroz
Seçkin Üye
Ödüller
5
6 HİZMET YILI
I agree with your comment. Usually dual ram, performance will also be higher than independent ram

Alışkanlıkların En Güzeliydin
Seçkin Üye
Ödüller
5
7 HİZMET YILI
8x2 kullanıyorum daha verimli bana göre

Süper Üye
Ödüller
6
6 HİZMET YILI
8x2 tabikide nedenini söliyi 2 tane ramden 1 bozulsa yine diyeri onu çalıştırır anakart almadıysan 4 slotlu al derim

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...