Çözüldü 16GB Ram hala yeterli mi?

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Uzman Üye
Ödüller
9
8 HİZMET YILI
merhabalar gamegaraj fenix10-TN144 model laptop kullanıyorum 16GB 2666mhz DDR4 ram RTX 2070 GB i7 1750H donanım özelliklerine sahip kısaca yeni yada eski tüm oyunlarda işimi görüyor gerek dlss olsun zaten 60 fps üstü veriyor her oyunda fakat özellikle bazı oyunlar biraz sıkıntılı (Not:laptopu monitörle kullanıyorum performansı daha iyi bu şekilde mux switch yok laptopumda) ama özellikle dediğim bu oyunlar RUST ve LOL. Lolde pek bi problem yok oyun her şekilde 130 fps civarlarında hep sorun nerede bunda derseniz RDR2 de high ayarlarda 100 fps veren pc nasıl lolde zar zor 130 veriyor neyse ama ana problem rustta rust oynarken 60 70 fpslerde dolaşıyorken fps sürekli fps drop giriyor ayarları yükselttimde en azada çektim her türlü 60 70 fps arası çok droplanıyor aşırı ram tüketiyor oyun neredeyse hepsini hatta ram yükseltmem zor laptop olduğu için 2 adet 16GB alabilirim çünkü en az size sorum Rustta bu drop sorununu nasıl çözerim daha iyi fps alabilir miyim yoksa ram 16 olduğu sürece böyle mi olacak

Çözüm
Evet 16 GB ram yeterli, Rust genel olarak optimizasyon sorunları ile bilinen bir oyun. Eğer sisteminde SSD varsa oyunu SSD'ye almanın büyük faydasını göreceksin. Ayrıca Rust açık olduğu sürece Google Chrome v.b gereksiz uygulamaları kapatarak daha da akıcı bir oyun deneyimi alabilirsin.
assembly so hard please help me
Donator
Ödüller
14
9 HİZMET YILI
Evet 16 GB ram yeterli, Rust genel olarak optimizasyon sorunları ile bilinen bir oyun. Eğer sisteminde SSD varsa oyunu SSD'ye almanın büyük faydasını göreceksin. Ayrıca Rust açık olduğu sürece Google Chrome v.b gereksiz uygulamaları kapatarak daha da akıcı bir oyun deneyimi alabilirsin.

Çözüm
Javasc okyanustu ben de korsan
Süper Üye
Ödüller
1
3 HİZMET YILI
Bence güncel olarak 16 GB ram yeterli ama ileri de ne olur bilemem.

Onaylı Üye
Ödüller
1
3 HİZMET YILI
Bende 8 gb ram vardı yetmiyordu 16 gb şuan ideal bence yeterli ama ilerde oyunlar için yetmez yükseltebilirsin ama şuan için ideal bence

Uzman Üye
Ödüller
9
9 HİZMET YILI
Bazı oyunların clienti 32bit. Mesela LoL gibi, o yüzden tam performans almaman biraz normal gibi. 64 bit oyunlarda 4+ ramler daha düzgün çalışıyor. Piyasadaki bilimum oyunlara göre 16 ram yeterlidir. Ama yeni çıkan hogwarts legacy, Diablo 4 , elden ring gibi oyunlarda kesinlikle düşük kalıyor

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...