180 kilo bench denemesi sonrası hastalandım ve burnumdan kan aktı

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Onaylı Üye
Ödüller
6
5 HİZMET YILI
Bugün saat 1-2 civarlarında 180 kilo bench denedim ve başaramadım ama sıkıntı bu değil. Burnumdan bayağı kan aktı ve yanı sıra o zamandan beri başım çatlıyor ve dönüyor. Bu işlerden anlayan varsa önceden yaşamış normal mi yoksa doktora görünmeli miyim? Bench basarken varsa bildiğiniz taktik, söylerseniz de sevinirim.

Boy: 1.81.
Kilo: 79.

Moderatörün son düzenlenenleri:
Wanderlust
Süper Moderator
Ödüller
16
9 HİZMET YILI
Oncelikle zaten o kiloda o benchi atman çok zor burnunun kanamasına gelirsek kılcal damarlarını çatlatmışsın baş ağrın ve kan gelmesinin sebebi bu bu da çok normal senin kilonda birisi maks 150 bench atmalı 90-95 bandına çıkmadan o kiloda bench atma düşük kütle yüksek kilo gireceğim tribine girmek yerine pause bench press basıp daha iyi sonuçlar elde edebilirsin

Onaylı Üye
Ödüller
6
5 HİZMET YILI
Oncelikle zaten o kiloda o benchi atman çok zor burnunun kanamasına gelirsek kılcal damarlarını çatlatmışsın baş ağrın ve kan gelmesinin sebebi bu bu da çok normal senin kilonda birisi maks 150 bench atmalı 90-95 bandına çıkmadan o kiloda bench atma düşük kütle yüksek kilo gireceğim tribine girmek yerine pause bench press basıp daha iyi sonuçlar elde edebilirsin
normalde 170 basıyordum bu gün geçmeyi denemek istedim sonuç bu

Hi
Uzman Üye
Ödüller
1
Sosyal
2 HİZMET YILI
kilona göre fazla

Onaylı Üye
Ödüller
4
7 HİZMET YILI
gücü kafandan değil vücudundan almayı dene bi zamanlar ben de senin gibiydim ha kanamıyordu ama başım dönüyordu beynime vuruyordu sanki

Onaylı Üye
Ödüller
6
5 HİZMET YILI
gücü kafandan değil vücudundan almayı dene bi zamanlar ben de senin gibiydim ha kanamıyordu ama başım dönüyordu beynime vuruyordu sanki
gücü genelde omuzlardan alıyorum bu spor a başlamadan önce de omuzlarım aşırı gelişmiş oldugu için bu konuda kendime güvenip denedim

Onaylı Üye
Ödüller
5
8 HİZMET YILI
yavaş yavaş arttırmaya çalış veya tek tekrar yeterli olacaktır

Onaylı Üye
Ödüller
4
7 HİZMET YILI
gücü genelde omuzlardan alıyorum bu spor a başlamadan önce de omuzlarım aşırı gelişmiş oldugu için bu konuda kendime güvenip denedim
benimde diğer taraflarıma göre omuzlarım gelişmiş ama bench yaparken sırttan destek almaya çalış. Kreatin kullanmıyorsan kullanabilirsin.

Onaylı Üye
Ödüller
5
7 HİZMET YILI
knk çok zorladığın için biraz çaatlatmışsın profesyonel sporcularında bazen onlar için az olan ağırlıklarla kanadığı görülüyor

Uzman Üye
Ödüller
2
3 HİZMET YILI
bir süre daha 170 ile devam etmeni öneririm

Onaylı Üye
2 HİZMET YILI
arkadaş yardımı olmadan kesinlikle okadar kilonun altına girme şahsen ben kaza yaşamadım ama yaşayanları tanıyorum

Süper Üye
3 HİZMET YILI
antrenmanlarını bilincli yap yuksek kilolara cıktıgın zaman agırlıkları 1.5 veya 2.5 seklinde arttır hem sakatlık riskini azaltır hem de kontrollu ilerlemis olursun deadlift pr atanlarda falan da oluyor herhalde

Seçkin Üye
Ödüller
5
6 HİZMET YILI
Bi doktor muayenesi görmen gerekiyor. Altta başka sebeplerde olabilir ve bunu kimse çözemez. Geçmiş olsun, umarım en yakın zaman pr yaparsın. Ama unutmaki yavaş yavaş yol almak en iyisidir.

Onaylı Üye
2 HİZMET YILI
kılcal damarların çatlamıştır bence powerlifter değilsen pr denemenin hiç bir mantığı yok

Onaylı Üye
Ödüller
5
7 HİZMET YILI
bu kadar ağırlık kaldırınca bayılma, burun kanaması gibi durumlar gayet normal hocam ama tek başınıza yapmamaya dikkat edin sakatlanabilirsiniz

Onaylı Üye
Ödüller
1
2 HİZMET YILI
gücüne hayran kaldım ama nefes tutma gibi detaylarla alakasızsa eğer çok fazla gerçekten o kiloda normal kanamalar

Onaylı Üye
Ödüller
1
2 HİZMET YILI
Hocam aman diyim dikkat et doktora görün mutlaka ve kilondan fazla şeyleri kaldırmamaya çalış bence kolay gelsin

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...