Dostum 2 sinide alicam ama ilk defa pc topladigim icin eksiklerim varmi onu merak ediyorumBilgisayar Bileşenleri cok iyi 1 inciyi secebilirsin bütcen yetiyor ise
teşekkür ederim ilgin alakan için , intel li bir sistem pek istemiyorum acıkcası amd işlemcisi sıvı sogutmalı zaten ekran kartını pek abartmak ıstemıyorum sonucda bırkac sene sonra degısıcek anakart işlemci ve ram e bıraz daha önem gösteriyorum . tekrardan teşekkür ederim vakit ayırıp yardımcı oldugun içinO bütçelere daha iyi sistemler toplanır. 6-7 bin liralık bütçeyle 1660ti'li sistem topladım ben, 2k ViewSonic monitör dahil. 12-13 bin liraya ise RTX 2070'li hatta 2080'li sistem toplanabilir.
İstersen sisteme HDD ve sıvı soğutma da ekleyebilirsin. İntel tabanlı olarak bu sistemi öneririm. Fiyatı kabaca 12-14 bin arasındadır tahmince. Fiyatlar değişik sitelerde farklılık göstereceğinden 10-12 bin lira arasına toplayabilme şansın var.
- Phanteks Eclipse P350X Kasa
- MSI MEG Z390 ACE LGA1151 DDR4 4500MHz (OC) ATX Anakart
- Intel Core i7 9700K 3.6GHZ (Coffe Lake) LGA1151 İşlemci
- MSI Geforce RTX 2080 Super Ventus OC 8GB 256 Bit Ekran Kartı
- Corsair Vengeance RGB PRO 16GB (2x8GB) 3600Mhz DDR4 CL18 Siyah RGB Ram
- Samsung 970 EVO Plus NVMe M.2 500 GB SSD 3500/3200 MB/s
- Corsair TX750M 750W 80+ Gold Modüler Güç Kaynağı
Anladim tesekkur ederimHocam sistemde işlemci ve anakartı değiştir sadece. AMD 3700x veya 3800x yaparsın, anakartı da x570 soketli bütçeye göre bir anakartla değiştirirsin olay tamam. Ekran kartına gelince; birkaç sene sonra değişebilirsin ancak RAM'e önem göstermene gerek yok. Sistemde en kolay değiştirilebilir, artırılabilir parça RAM. Sistemde en önemli bileşenler anakart, işlemci ve ekran kartı. Yine de sen bilirsin.
amd intelden daha performanslı bunu arastırdım oyuzden pek intel tercıh etmıyorum (testlerı var)elinden geliosa.. amdden uzak dur.. intel işlemci nvidia ekran kartlarına bak![]()
onu dusunuyorum bende ama pekde emın degılım işte oyuzden nısan mart gibi idealdolar çok oynak yükselir diye acele etme alçalır diye de geç alma![]()