2 gün sokağı çıkma yasağı hakkında görüşleriniz

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Seçkin Üye
Ödüller
8
8 HİZMET YILI
Bana Göre Çok Acayip saçma bir şey olmuş karantine yapılması gerkıyordu evet fakat bidirgeler den gelen partilerdede açıkça belirtildiği gibi önce bunun simulasyonu yapılması gerekıyordu ayrıca ınsanlara en fazla 2 en az 1 hafta önceden sölenmesı gerekıyordu şimdi akşamın da söyleyınce her semte en az bir tane ekmek kavgası çıkmış olarak göruyoruz bence bu karar sağlık bakanının butun emeğini göturen bır karar oldu gözumden duştu açıkçası bu kadar ıyı gıdeken bunu yapması çok saçma sımdı 2 katı hastalıklı ınsan artmıştır dıye dusunuyorum aryıca bıır sölleyebılırmı çöpler nolucak
Türkler de diğer ülkelere göre ayrı bir kafa var sokağa çıkma yasağı gelince sokağa dökülüyorlar :D

Uzman Üye
Ödüller
5
10 HİZMET YILI
bence sokağa çıkmama yasağı geldi de denebilir.Gece iç savaş çıkıyordu az daha

Uzman Üye
Ödüller
7
8 HİZMET YILI
Benim görüşüm 2 gun cıkma yasagı geldi peki ne degiştircek cıkan ınsanlar var hala dısarı

Seçkin Üye
Ödüller
6
6 HİZMET YILI
ben şunu anlamıyorum 2 gün hafta sonu sokağa cıkma yasağı var ama hafta içi bunu ekranlara gelerek önceden planımız var böyle bilgiyi paylaşıyoruz önleminizi alın gibisinden söylemediler millet kavga temas halinde oldu bence saçma bi uygulamaya denk geldik.

Seçkin Üye
Ödüller
3
7 HİZMET YILI
asla dışarı çıkmayalım allahın izniyle kurtuluruz bu virüsten....

Onaylı Üye
Ödüller
3
Sosyal
6 HİZMET YILI
Yapılması tabii ki mantıklı bir durum ama halkın bazı kesimleri bu yasaktan olumsuz etkilenip gündelik işlerde çalışamayacaklar.Devletin yaptığı yardımlarda bu aileler için yeterli olmaya bilir.

Bilgisayar Teknisyeni
Seçkin Üye
Ödüller
3
Sosyal
7 HİZMET YILI
Virüs taşımayan insan bile o izdihamda virüs kapmıştır 2 günlük şey için ne bu izdiham

Onaylı Üye
6 HİZMET YILI
bence önceden söylenmesı lazım aga birde en az 1 hafta olmalı 2 gün nedir ki

Onaylı Üye
6 HİZMET YILI
ya kanka 2 günde mi yayılması önlenecek saçma millet zaten cıkmıyordu sokağa son dakika yasak dediler herkes marketlere fırınlara doldu nasıl iş bu anlamadım

Üye
6 HİZMET YILI
Sokağa çıkma yasağının gelmesinin sebebi bence 2 gün kimse dışarda bulunmazsa 2. günün durumuna göre yasağı ya uzatırlar ya da kaldırırlar. Ama tabii, malum korona kardeşimiz kendisini 2 ila 14 gün arasında gösterdiği için bu düşünce saçmalaşır biraz düşününce.

Üye
6 HİZMET YILI
evcil hayvanları olanlar ve ihtiyaçları için gezdirilmeleri hakkında hiç bir şey yok

Seçkin Üye
Ödüller
6
7 HİZMET YILI
Yasak mantıklı diyen arkadaşlar, bu şekilde bir yasak söz konusu olduğunda son 2 saat kala haber verilmesi halkı kaosa sürükler. Simule edilmemiş veya düşünülmemiş yine veya halk sikine takılmamış bir karar bu.

Onaylı Üye
6 HİZMET YILI
Düşüncenize saygı duyuyorum. Ancak, 2 günlük yasak mantıklı bir karar olmadı, çünkü fırın, market ve dükkanlarda bir sürü kişiyle temas edenlerin virüse yakalandığı ihtimalini düşünürsek; yasaktan sonra virüs taşıyan yüzlerce insan iş hayatına, sokağa çıkmaya devam edecek, bu nedenle iki günlük yasak çok mantıksız oldu.

Kesinlikle katılıyorum

NX
Onaylı Üye
Ödüller
4
7 HİZMET YILI
Tek yolu uzun sürede küçük küçük zarar almaktansa, 1-2 aylık bir sokağa çıkma yasağı ve gezgin test ekipleri. Test yapılmadık hane kalmayacak ve pozitif sonuçlar karantinaya alınacak. Emin olunduktan sonra tüm sınırlar kapatılmalı ve kriz dünyada da bitene kadar sağlıklı bir şekilde devam edilmeli

Onaylı Üye
Ödüller
4
6 HİZMET YILI
Bence mantıklı bir karar ancak kamuoyuna duruma şekilleri çok yanlıştı.

Onaylı Üye
Ödüller
5
7 HİZMET YILI
Havaların iyi olmasına karşın yapılan bir önlem

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...