- Moderatör
ɪᴛ ᴅᴏᴇsɴ'ᴛ ᴄᴏɴᴄᴇʀɴ ʏᴏᴜ ᴀᴛ ᴀʟʟ.
Süper Moderator
Merhaba Arkadaşlar, 27.12.2023 Tarihinde açıklanan 2024 yılında uygulanacak asgari ücret, oy çokluğuyla işveren ve hükümet temsilcileri tarafından 700 lirası asgari ücret desteği olmak üzere net 17 bin 2 lira olarak belirlendi. Asgari ücrette, önceki döneme göre yüzde 49 artış oldu.
TÜRK-İŞ Başkanı Sayın, Ergün ATALAY Açıklama Yaptı:
Toplantı bitimi sırasında Tekrardan Açıklama yapan Sayın, Ergün ATALAY Çalışma Ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat IŞIKHAN'a Asgari ücrete muhalefet şerhi koydu:
"Sayın Bakanım, burada bir daha katılmadığımızı ifade etmek istiyorum. Buna muhalefet şerhi koyuyoruz. Bunu da bilin yani, haberiniz olsun." dedi.
Peki bu artış ve ücret hakkında siz neler düşünüyorsunuz?
TÜRK-İŞ Başkanı Sayın, Ergün ATALAY Açıklama Yaptı:
"ASGARİ ÜCRETTE TALEBİMİZ 18 BİN LİRAYDI"
"Geçen hafta TÜRK İŞ Başkanlar kurulunu topladık, müzakere yaptık. Arkadaşlarımız üç toplantı boyunca evin, marketin durumunu, enflasyonu anlatma imkanı buldular." diyen Ergün Atalay, "Talebimiz 18 bin liraydı. Yılda iki kez yapılmasıydı. Ama anlaşılan rakam 17 bin lira. Burada TÜRK-İŞ'in talebini anlatmış oldum. Bu geçim ücreti oldu. Benim burada bir an evvel enflasyon dursun, pazarlığa gerek yok şeklindedir." ifadelerini kullandı.Toplantı bitimi sırasında Tekrardan Açıklama yapan Sayın, Ergün ATALAY Çalışma Ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat IŞIKHAN'a Asgari ücrete muhalefet şerhi koydu:
"Sayın Bakanım, burada bir daha katılmadığımızı ifade etmek istiyorum. Buna muhalefet şerhi koyuyoruz. Bunu da bilin yani, haberiniz olsun." dedi.
Peki bu artış ve ücret hakkında siz neler düşünüyorsunuz?