2050 yılında dünyayı bekleyen gelişmeler!

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Uzman Üye
Ödüller
9
10 HİZMET YILI
NOT:ALİNTİ SADECE SİZİ BİLGİLENDİRMEK İSTEDİM.RESİMLER BENİM UPLOADIM.

l32baJ.jpg

Business Insider, 2050 yılına gelindiğinde dünyada nelerin değişeceğini öngördü.

zavJdj.jpg
1. Bebek ölüm oranları düşük olacak 1950'lerde 5 yaş altı çocuklarda ölüm oranı dünyada binde 150 iken, bugün bu oran binde 48'e kadar düştü. Bu oranın 2050'de binde 30'a düşmesi bekleniyor

77EylN.jpg

2. Birçok hastalığın çaresi bulunacak Tıp alanındaki araştırmalar, geliştirilen aşılar ve ilaçlar uzmanların geleceğe daha güvenli bakmasını sağlıyor. Böyle devam ederse, 2050'de tedavi edilemeyen hastalık sayısı çok azalacak.

njVJvM.jpg
3. Bilgisayarlaştırılan beyinler Bilim adamları ve bilgisayar uzmanları yaptıkları araştırmalar ve geliştirdikleri sistemler ile gelecek birkaç on yılda insan beyninin yapısını bilgisayara uyarlama konusunda çok yol kat edileceğini düşünüyor.

• 1VmJmB.jpg
  • 4. Fakir ülke kalmayacak 1980'lerden bugüne yapılan incelemelerde dünyadaki fakir ülkelerin sayısının sürekli azaldığı görülüyor. Bill Gates de "2035 itibariyle dünyada fakir ülke kalmasını beklemiyorum" demişti. Araştırmalar 2050'ye kadar dünya nüfusunun neredeyse tamamının fakirlikten kurtulacağını gösteriyor.

• m4j2l4.jpg
  • 5. Yapay zeka geliştirmede çok yol alınacak Terminator ve Blade Runner gibi birçok filmde hayranlıkla izlediğimiz yapay zekalı robotlar 2050'ye kadar daha çok geliştirilecek ve 2050'de insanların yaptığı birçok işi bu yapay zekalı robotlar yapabilecek.

#De Tanırlar
Banlı Üye
9 HİZMET YILI
Bunlar Sadece Birkaçı Ruhi Çenet Daha Detaylı Videosunu İzlemiştim Ama Sağol Gene DE

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...