23andMe, 1 Milyondan Fazla Müşterinin Genetik Verilerinin Sızdırıldığını Doğruladı

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
𐱅𐰇𐰼𐰚
Süper Moderator
Ödüller
10
3 HİZMET YILI
:yazı:

23andMe, 1 Milyondan Fazla Müşterinin Genetik Verilerinin Sızdırıldığını Doğruladı

Adsız tasarım (7).png

23andMe, 19 Ekim 2023'te yaptığı açıklamada, 1 milyondan fazla müşterisinin genetik verilerinin sızdırıldığını doğruladı. Sızıntı, saldırganın 23andMe hesaplarına girmek için diğer sitelerden sızdırılmış kullanıcı adı-şifre kombinasyonlarını kullandığını düşündüren bir dark web forumunda yayınlanan bir CSV dosyasında tespit edildi. Sızdırılan veriler arasında, müşterilerin adları, doğum tarihleri, e-posta adresleri, telefon numaraları ve genetik test sonuçları yer alıyor. Genetik test sonuçları, müşterilerin etnik kökenlerini, hastalık risklerini ve diğer genetik özelliklerini içeriyordu. 23andMe, sızıntıdan etkilenen müşterileri bilgilendirmek için e-posta gönderdi. Şirket, müşterilerin verilerini korumak için bir dizi önlem aldığını söyledi. Bu önlemler arasında, müşterilerin hesaplarının şifrelerini değiştirmelerini ve hesaplarına erişimi olan üçüncü taraf uygulamaların engellenmesini içeriyor.​

R I Z A
Onaylı Üye
Ödüller
5
4 HİZMET YILI
Valla ben bitwarden kullanıyorum, her ne olursa olsun sağlam bir şifre yöneticisine ihtiyaç duyuluyor şahsi fikrim

R I Z A
Onaylı Üye
Ödüller
5
4 HİZMET YILI
aslında en iyisi şifrelerini sürekli düzenli olarak değiştirmek
Sürekli uğraşılmaz knk günde 100 tane siteye girip çıkıyoruz şifre yöneticisiyle hepsini bir veritabanına kaydetmek daha sağlıklı, google dan bahsetmiyorum bitwarden tarzında güvenli bulutlara kaydetmekten bahsediyorum hem güvenli hemde sürekli uğraşmamak adına çok daha mantıklı şahsi fikrim

Onaylı Üye
Ödüller
7
Sosyal
8 HİZMET YILI
zaten herkesin verisi elden ele geziyor bu zamanda tc numaraları bile bir önem tasımıyor artik

Onaylı Üye
2 HİZMET YILI
Alışık olduğumuz haberler artık valla ne yapalım şifremi daha zor bişey yaparım artık

Uzman Üye
Ödüller
2
3 HİZMET YILI
şifremi değişme zamanı gelmiş

Onaylı Üye
Ödüller
6
9 HİZMET YILI
Düzenli olarak şifre değiştirmek şart bence

Onaylı Üye
Ödüller
1
2 HİZMET YILI
abi hiç genetik veri sızdığı görmemiştim görmüş oldum

~$ iOS Modder
Uzman Üye
Ödüller
9
9 HİZMET YILI
Brute-force mağdurları :d

Onaylı Üye
2 HİZMET YILI
Bunlar bence gerçek değil hacı inanmıyorum ben

Uzman Üye
Ödüller
1
2 HİZMET YILI
şifreleri düzenli olarak değiştirmek lazım bilgilendirme için teşekkürler

Onaylı Üye
Ödüller
4
6 HİZMET YILI
Genetik verilerimizi herhangi bir kuruma verirken dikkat etmek lazım. Kimi insanların bazı enzimleri üretim konusunda özel bir geni olabiliyor. Firmalar bu genleri kendi çıkarları için veya başka firmalara satarak sizden izinsiz yasadışı fayda sağlayabilirler.

Uzman Üye
Ödüller
2
4 HİZMET YILI
ayda degişim yapınca bence sorun kalmıyo gibi yinede belli olmaz ama

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...