Cooldoge
Süper Üye
Bundan 1 hafta önce Hackread.com, dForce tarafından bir borç verme protokolü kullanılarak Lendf.me adlı bir Çin borç verme platformunun nasıl saldırıya uğradığını bildirdi ve 24,36 milyon dolar değerinde Ethereum, Bitcoin ve USD Stablecoins kaybına yol açtı. Şimdi, şok edici bir olayda çalınan paranın tamamı hacker tarafından geri ödendi.Para 2 gün boyunca iade edilme işleminden geçti. 20 Nisan'da 2.79 milyon dolar iade edilirken, 21 Nisan'da kalan 22 milyon dolar olarak iade edildi. Bu analiz, finans zincirindeki işlem akışını incelemesinin sunumudur.Bu olayların nasıl ortaya çıktığı bir sır olarak görülmüyor.Bu gibi kötü amaçlı Chrome uzantıları, kripto cüzdanlarının giriş verilerini çalıyor ve sızdırıyor.Saldırıdan sonra, Lendf.me tarafından “daha iyi geleceğiniz için bize ulaşın” diyen “tehdit-alay” cevabının verildiği bir dizin işlem gerçekleşti. Hacker tarafından fonların belirli bir kısmını değiştirmek için kullanılan 1inch.exchange.com'un CEO'su Sergej Kunz'a göre, bilgisayar korsanı IP adresi ve bunların olması gibi önemli bilgileri veren verileri geride bıraktı Sistem dili ABD İngilizcesi olarak ayarlanmış bir MAC kullanarak bukadara kadar tespit etmişler ben olsam ben de iade ederdim. Kısa bir süre sonra, bilgisayar korsanının bariz nedenlerinden dolayı fonların iade edildiği görüldü. Şirket için büyük bir güvenlik geliştirme nedeni olmuştur kendimce düşüncem.