Eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
3060 Ekran kartım var, hangi işlemciyi önerirsiniz?
bendede aynı ekran kartı var işlemcim ryzen 5 5600x memnunum baya tek sıkıntısı amd alıcaksan güzel bi kule tipi soğutucu ya da sıvı soğutma alman lazım güçlü bir işlemci oldugu için ısınma problemi var
AMD Ryzen 5 5600X veya Intel Core i5-11600K gibi altı çekirdekli, yüksek saat hızına sahip işlemciler, RTX 3060 Ti ile uyumlu olabilir ve oyunlarda yüksek performans sağlayabilir. Bu işlemciler, çoklu iş parçacıklı uygulamalar için de iyi bir denge sunar.
Ancak, daha yüksek performans talep edenler için AMD Ryzen 7 5800X veya Intel Core i7-11700K gibi sekiz çekirdekli işlemcileri de düşünebilirsiniz. Bu işlemciler, daha yoğun çoklu görevler, içerik oluşturma veya video düzenleme gibi işlemler için daha fazla işlem gücü sunar.
Sonuç olarak, RTX 3060 Ti ekran kartıyla iyi bir denge sağlayacak işlemciler arasında AMD Ryzen 5 5600X veya Intel Core i5-11600K gibi altı çekirdekli işlemcileri düşünebilirsiniz. Ancak, işlemci seçiminiz tamamen ihtiyaçlarınıza ve bütçenize bağlıdır.
i5 12400'ü araştır derim. Ben genelde ryzen işlemci ya da ekran kartı kullanmıyorum. Genelde ısınma sorunları, fanlarda bozulmalar, takılmalar gibi sorunlar çıkarabiliyor. Bazen satın aldıktan 1 ay sonra bazen 6ay bazen 1 yıl bazen de 3yıl sonra. Garantisi yok şansına bağlı. Ben garanticiyim i5 12400F aldım 3060Tİ 'ın yanına. Sen de alabilirsin. Ama tercihim 12400F değil de 12400