Çözüldü 3200 MHz RAM'in 2400 MHz'de çalışması

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Onaylı Üye
Ödüller
6
9 HİZMET YILI
Merhaba öncelikle elimde 4 tane 3200 MHz RAM var ama 2400 MHz de çalışıyorlar. BIOS güncelledim sonra RAM overclock için BIOS'a girdim. 3200 MHz seçtim eski anakartım da yapıyordum fakat bunda ne yaptıysam olmuyor yardım eder misiniz?

WhatsApp Image 2022-06-05 at 19.23.12.jpeg

Moderatörün son düzenlenenleri:
Çözüm
RAM overlock ederken voltaj yükseltmen lazım büyük ihtimalle MHZ seçip geçiyorsun böyle yaparsan bilgisayar reset atıp duracaktır ram marka ve modelin için inetnet üzerinden ufak bir araştırma yapman lazım kaç mhz'de kaç voltaj istiyor sonrasında bios üzerinden halledebilrisin
Onaylı Üye
Ödüller
6
9 HİZMET YILI
MSİ Afterburner diye bi yazılım var ordan ayarlanıyor sanırım

Onaylı Üye
4 HİZMET YILI
değiştirebileceğiniz şey "System Memory Speed" bölümünden 1333 seçmek olur. Ayrıca eğer takılı tek bir RAM bile 667 veya 800 mhz hızda çalışıyorsa diğer RAM'ler de o hızda çalışacaktır

Çağımızın Hastalığı
Seçkin Üye
Ödüller
7
7 HİZMET YILI
Anakart modelini ve ramlerinin bilgilerini mesajımı yanıtlayarak iletirsen konu hakkında sana yardımcı olabilirim.

0ccx
Onaylı Üye
Ödüller
6
7 HİZMET YILI
RAM overlock ederken voltaj yükseltmen lazım büyük ihtimalle MHZ seçip geçiyorsun böyle yaparsan bilgisayar reset atıp duracaktır ram marka ve modelin için inetnet üzerinden ufak bir araştırma yapman lazım kaç mhz'de kaç voltaj istiyor sonrasında bios üzerinden halledebilrisin

Çözüm
Onaylı Üye
Ödüller
8
8 HİZMET YILI
anakartın overclock destekliyor mu bir de ramlerin overclocklanıyor mu ona bakman lazım önce internetten eğer ikisi de oluyorsa xmp profile 1 var çoğu anakartta ona alırsan kendisi en yükseğe alıyor

Onaylı Üye
Ödüller
6
9 HİZMET YILI
dstekliyor anakart
anakartın overclock destekliyor mu bir de ramlerin overclocklanıyor mu ona bakman lazım önce internetten eğer ikisi de oluyorsa xmp profile 1 var çoğu anakartta ona alırsan kendisi en yükseğe alıyor
evet her ikiside destekliyor anakart 3533 e kadar destekiyor

Onaylı Üye
Ödüller
8
9 HİZMET YILI
Anakartla RAM uyumlu değildir kardeşim uyumluluğuna bak.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...