350₺ bütçe ile Taşınabilir HDD, ya da SSD önerisi

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
ÖLÜM ÖLÜM DEDİĞİN NEDİR Kİ GÜLÜM
Efsane Üye
Ödüller
19
10 HİZMET YILI
Bütçe 350₺ lütfen fiyat performans olacak şekilde HDD ve ya SSD önerin ayrıca neden HDD ve ya neden SSD olması gerektiğini belirtirseniz iyi olur.

Moderatörün son düzenlenenleri:
Onaylı Üye
Ödüller
5
Sosyal
5 HİZMET YILI
samsung 870 qvo mz-77q2t0bw 2.5" 2 tb -bu ssd yi kullanıyorum kaliteli en azından garantisi de bulunuyo şu ana kadar sorun yaşamadım daha önce kingstone ve hyper x gibi birkaç marka ssd ler de kullandım onlardan da menmundum

Onaylı Üye
Ödüller
8
8 HİZMET YILI
Kanka ssd öneririm james donkey kendim kullanıyorum adamlar samsung bileşenlerini kullanıyor ve f/p ürünü çokta memnunum ben. neden ssd olması dersende hdd ye kıyasla okuma ve yazma hızı daha fazla oldugundan örnek gerekirse pubg giriyorsun ve bekleme ekranına daha hızlı bağlanırsın. eğer ssd içerisine windows kurarsan basit anlatmak gerekirse kopyala yapıştır yaparken bile hızlı olur işlemlerin.

Süper Üye
Ödüller
9
7 HİZMET YILI
ssd crucial 480 gb ssd kullanabilirsin hızlı f/p ürünü boyut önemli diyosan wd blue 1 tb hdd alabilirsin

Onaylı Üye
Ödüller
2
6 HİZMET YILI
ssd almanı ve windowsu ssdye kurmanı şiddetle tavsiye ederim. bilgisayarın hızı acayip artıyor.
bütcenden biraz fazla ama buna bakabilirsin;
Bağlantıları görmek için lütfen Giriş Yap

ÖLÜM ÖLÜM DEDİĞİN NEDİR Kİ GÜLÜM
Efsane Üye
Ödüller
19
10 HİZMET YILI
SSD almanı tavsiye ederim bide markası mümkünse samsung olsun çünki samsung bir çip üreticisi ve baya iyi işler çıkarıyor çip teknolajisinde
samsung markasının çöp olduğunu duymuştum

Onaylı Üye
7 HİZMET YILI
Samsung 500 Gb Lık ssd lerini öneririm
kingstonda olabilir

☆☆Her oyun bir gün hileyi tadacaktır☆☆
Griffin Premium
Ödüller
23
8 HİZMET YILI
Dostum depolama ve oyun için kullanacaksan
Bu hdd ye bakabilirsin
Bağlantıları görmek için lütfen Giriş Yap

Tercihim ssd den yana ama bütçeye göre bu şekil bir öneride bulabilirim

Üye
Ödüller
4
7 HİZMET YILI
Dostum şidetle ssd tavsiye ederim. Özelikle Samsung Evo serisi ve Kinkston ssd ler hız ve sağlamlık açısından iyidir. Eğer cihazınız destekliyor ise M2 SSD de öneririrm eğer öyle bir imkanınız varsa fiyat aşsanız bile M2 Almanızı tavsiye ederim

Süper Üye
Ödüller
9
7 HİZMET YILI
SSD'lerin okuma ve yazma hızları HDD'lerden daha yüksek , HDD'ler ise daha ucuz , öte yandan gelelim detaylı girişime önce şu notu düşmek istiyorum valoranttan ban yediysen yeni bir disk almak sorunu çözmüyor çünkü ekran kartı , işlemci , bios ve anakartın kendisine de ban atıyorlar spoofer şart gelelim disk konusuna :

Eğer anakartın destekliyorsa M2 SSD diye kısaca üstünden geçilen tam adı "nvme m.2 ssd" olan ssd türünü tercih etmelisin zira benim şu an kullandığım 350 küsüre aldığım m2 ssd james donkey tam olarak 3100 okuma ve 1400 yazma hızına sahip windowsu 0'dan kurma süresi bios'dan itibaren 30 saniye ya sürdü ya sürmedi daha kısa da olabilir abartısız söylüyorum youtube'dan performans karşılaştırmalarına bakabilirsin şimdi HDD lsite dışı bırakıyorum karşılaştırmada çünkü çok yavaş ve çağımızın 10 yıl falan gerisinde belki 15 dolayısıyla tartışma konusu bile değil yavaşlığı can yakar normal bir hdd'in eğer 2-3 TB'lik hafıza ucuza geldiği için almıyor isen
şimdi normal HDD'lerin okuma yazma hızları Bir HDD'in maksimum yazma hızı ortalama 150mb/sn iken SSD'lerde bu hız 560mb/sn'dir ve M2 ssd'ler bu seviyeyi daha da arttırarak 3000 eğer parasını verirsen 10binlere kadar çıkarabilmekte kısacası para ve anakart destekliyorsa m2 al derim m2'lerde öyle çok pahalı değil normal ssd'nin 100-150 lira üstünde en fazla tabi bu 500 gb ve altı için geçerli öte yandan anakartın desteklemiyorsa 500 küsüratlı normal ssd kullanmanı şiddetle tavsiye ederim eğer Disk alanı için yenibir hard disk almıyor isen SSD Şart yoksa hızı kanser eder.

olabildiğince ve elimden geldiğince üstünkörü bir kaynağa bakınmadan bildiğim kadarıyla anlatmaya çalıştım ve başta düştüğüm notu unutma alma sebebin valorantsa , o paraya spoofer ara zira anakartından ekran kartına işlemciden biosuna kadar ban atıyorlar disk alarak sorun çözülmüyor neyse iyi forumlar :)

Onaylı Üye
Ödüller
4
5 HİZMET YILI
samsung 870 qvo mz-77q2t0bw 2.5" 2 tb -

Seçkin Üye
Ödüller
9
10 HİZMET YILI
Daha iyi performans için ssd almanı öneririm James donkey ve Samsung kullandım çok iyiler

Seçkin Üye
Ödüller
5
8 HİZMET YILI
SSD almalısın HDD ye göre performansı daha fazla. Çok marka var ama aktarım hızı hangisininki falzaysa onu almalısın enaz 3.0 olmalı ve garantisi enaz 2 sene olmalı ona dikkat et çok çabuk bozulabiliyorlar.

Seçkin Üye
8 HİZMET YILI
Ssd olamalı çünkü hizli ve daha performans lı

James donkey oneririm

Seçkin Üye
Ödüller
5
5 HİZMET YILI
samsung markasının çöp olduğunu duymuştum
bende iyi olduğunu duymuştum güvenilir bir yotube kanalında ondan dedim ama sen genede araştır ama genelde aralrında pek fark olmuyor okuma yazma kısmında sadece uzun ömürlülük değişebilir

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...