SSD'lerin okuma ve yazma hızları HDD'lerden daha yüksek , HDD'ler ise daha ucuz , öte yandan gelelim detaylı girişime önce şu notu düşmek istiyorum valoranttan ban yediysen yeni bir disk almak sorunu çözmüyor çünkü ekran kartı , işlemci , bios ve anakartın kendisine de ban atıyorlar spoofer şart gelelim disk konusuna :
Eğer anakartın destekliyorsa M2 SSD diye kısaca üstünden geçilen tam adı "nvme m.2 ssd" olan ssd türünü tercih etmelisin zira benim şu an kullandığım 350 küsüre aldığım m2 ssd james donkey tam olarak 3100 okuma ve 1400 yazma hızına sahip windowsu 0'dan kurma süresi bios'dan itibaren 30 saniye ya sürdü ya sürmedi daha kısa da olabilir abartısız söylüyorum youtube'dan performans karşılaştırmalarına bakabilirsin şimdi HDD lsite dışı bırakıyorum karşılaştırmada çünkü çok yavaş ve çağımızın 10 yıl falan gerisinde belki 15 dolayısıyla tartışma konusu bile değil yavaşlığı can yakar normal bir hdd'in eğer 2-3 TB'lik hafıza ucuza geldiği için almıyor isen
şimdi normal HDD'lerin okuma yazma hızları Bir
HDD'in maksimum
yazma hızı ortalama 150mb/sn iken SSD'lerde bu hız 560mb/sn'dir ve M2 ssd'ler bu seviyeyi daha da arttırarak 3000 eğer parasını verirsen 10binlere kadar çıkarabilmekte kısacası para ve anakart destekliyorsa m2 al derim m2'lerde öyle çok pahalı değil normal ssd'nin 100-150 lira üstünde en fazla tabi bu 500 gb ve altı için geçerli öte yandan anakartın desteklemiyorsa 500 küsüratlı normal ssd kullanmanı şiddetle tavsiye ederim eğer Disk alanı için yenibir hard disk almıyor isen SSD Şart yoksa hızı kanser eder.
olabildiğince ve elimden geldiğince üstünkörü bir kaynağa bakınmadan bildiğim kadarıyla anlatmaya çalıştım ve başta düştüğüm notu unutma alma sebebin valorantsa , o paraya spoofer ara zira anakartından ekran kartına işlemciden biosuna kadar ban atıyorlar disk alarak sorun çözülmüyor neyse iyi forumlar