4 bin TL'ye kadar 144 Hz monitör önerisi

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Bütçe
3-4 bin TL arası.
Uzman Üye
Ödüller
2
3 HİZMET YILI
Merhaba değerli forum üyeleri,

Yeni bir monitör almak istiyorum, 3000 TL ile 4000 TL arasında harika bir 144 Hz monitör arayışındayım. Oyun deneyimimi ve iş akışlarımı geliştirmek için doğru seçimi yapmak istiyorum. Bu konuda deneyimlerinizi ve önerilerinizi paylaşarak bana yardımcı olabilir misiniz?

Öncelikle, bu fiyat aralığında önerdiğiniz ve memnun kaldığınız 144 Hz veya üstünde yenileme hızına sahip bir monitör modelleri var mı? Hangi markalar ve modeller arasında öne çıkanları düşünüyorsunuz? Ayrıca bu monitörlerin oyun performansı, renk doğruluğu ve tepki süresi gibi önemli teknik özellikleri hakkındaki görüşleriniz nelerdir?

Bunun yanı sıra, panel türleri (IPS, TN, VA) konusunda ne düşünüyorsunuz? Hangi panel türü sizin için daha uygun olabilir? Ayrıca adaptif senkronizasyon teknolojileri (G-Sync, FreeSync) hakkında ne düşünüyorsunuz? Bu teknolojilerin oyun deneyimine etkisini nasıl değerlendiriyorsunuz?

Son olarak, kendi deneyimleriniz veya araştırmalarınız doğrultusunda, bu fiyat aralığında kaç inçlik bir monitör tercih edilmelidir? Büyüklük ve çözünürlük konusunda hangi tercihleri önerirsiniz?

Bu konuda paylaşacağınız her türlü bilgi ve öneri, bizim için çok değerli olacaktır. Lütfen deneyimlerinizi ve görüşlerinizi bizimle paylaşmaktan çekinmeyin. Yardımınız için şimdiden teşekkür ederim!

Moderatörün son düzenlenenleri:
Onaylı Üye
Ödüller
7
9 HİZMET YILI
Gamepowerin 144hz bi monitörü var arkası kırmızı önünde kırmızı siyah işleme var çok güzel ghosting falan hiç yok sadece renk kalibrasyonu biraz kötü onuda uğraşıp 1 saate ayarlarsın baya iyi monitör

Üye
Sosyal
2 HİZMET YILI
G-Sync veya FreeSync ekran kartına göre olması lazım FreeSync=AMD G-Sync=Nvidia (bunu yanlış biliyor olabilirim hatalıysa affedin)

VA Panel kesinlikle alma (bütçe problem olmayacaksa). Gamebooster markasında da genel olarak neredeyse tüm ürünlerinde ghosting sorunu var diye biliyorum onu da mümkünse alma.
IPS Panel bakmanı öneririm. Ama bu fiyat aralığında sizin dediğiniz standartlar altında IPS monitör yok (100hz var ve 5ms).
Yani VA Panel almak istemiyorsanız kesinlikle bütçe arttırmanız gerekmekte.

TN Panel'ler eski ve tepkime süreleri az diye biliyorum ve fiyatına oranla hz oranı artıyor (yani ucuz) ama türkiye de çok satılmıyor olması lazım ve çok bilgim yok. Ayrıca renk (sayıyla) açısındanda kötü olması lazım.

IPS Panel'ler daha yeni ve daha fazla renk-parlaklık-kontrast sağlıyor (TN Panel'e göre). Ancak IPS Panel alacaksanız en az 120-144'ın üstünde HZ değerine sahip olması lazım yoksa ghosting sorunu olabilir.

Ayrıca HDR desteği olan bir monitör almakta önemli.

VA Panel ile TN Panel'leri internetteki 3-4 örnek ile karşılaştırdım ortalama aynı fiyat aralığındaki farklar kısaca şöyle:
VA Panel daha fazla renk sunuyor (sayıyla) ama hareket bulanıklığı yani ghosting olma ihtimali yüksek.
TN Panel görünüm önemli değil yeterki CSGO gibi oyunlarda daha iyi performans sunsun ve ghosting olmasın.
Yani en azından ben böyle anladım yanlışım varsa düzeltin lütfen.

Ancak bunların arasından tabii ki en iyisi IPS Panel oluyor.

Yani bütçeyi arttırmanız lazım.
Bağlantıları görmek için lütfen Giriş Yap
kısa bir araştırma yapıp şöyle bir şey buldum detaylarına çok bakmadım ama iyi gibi gözüküyor.

Diğer ürünler:
(hafif bütçe aşıyor)

(VA Panel)

(VA Panel)

(VA Panel) (GameBooster)

(VA Panel)

Daha bu monitörlere detaylıca bakmadım ama fiyat aralığında bunlar var gibi gözüküyor biraz bütçeyi aşmanız gerekli daha iyisini istiyorsanız. Siz de araştırın daha iyisini bulursanız link atın veya kendiniz karşılaştırma yapın. Ayrıca bütçeyi aşabilceğinizi söylerseniz biraz daha fazla IPS Panelli monitör (bulabilirsem) bakarım. Ayrıca TN Panel'lere de göz atın bulamadım şuan.

Ayrıca bir hatam varsa affola.

bu monitör çok güzel usta bende var
Standartlarını karşılamıyor arkadaşın konuyu okusaydınız keşke.

Uzman Üye
Ödüller
2
3 HİZMET YILI
G-Sync veya FreeSync ekran kartına göre olması lazım FreeSync=AMD G-Sync=Nvidia (bunu yanlış biliyor olabilirim hatalıysa affedin)

VA Panel kesinlikle alma (bütçe problem olmayacaksa). Gamebooster markasında da genel olarak neredeyse tüm ürünlerinde ghosting sorunu var diye biliyorum onu da mümkünse alma.
IPS Panel bakmanı öneririm. Ama bu fiyat aralığında sizin dediğiniz standartlar altında IPS monitör yok (100hz var ve 5ms).
Yani VA Panel almak istemiyorsanız kesinlikle bütçe arttırmanız gerekmekte.

TN Panel'ler eski ve tepkime süreleri az diye biliyorum ve fiyatına oranla hz oranı artıyor (yani ucuz) ama türkiye de çok satılmıyor olması lazım ve çok bilgim yok. Ayrıca renk (sayıyla) açısındanda kötü olması lazım.

IPS Panel'ler daha yeni ve daha fazla renk-parlaklık-kontrast sağlıyor (TN Panel'e göre). Ancak IPS Panel alacaksanız en az 120-144'ın üstünde HZ değerine sahip olması lazım yoksa ghosting sorunu olabilir.

Ayrıca HDR desteği olan bir monitör almakta önemli.

VA Panel ile TN Panel'leri internetteki 3-4 örnek ile karşılaştırdım ortalama aynı fiyat aralığındaki farklar kısaca şöyle:
VA Panel daha fazla renk sunuyor (sayıyla) ama hareket bulanıklığı yani ghosting olma ihtimali yüksek.
TN Panel görünüm önemli değil yeterki CSGO gibi oyunlarda daha iyi performans sunsun ve ghosting olmasın.
Yani en azından ben böyle anladım yanlışım varsa düzeltin lütfen.

Ancak bunların arasından tabii ki en iyisi IPS Panel oluyor.

Yani bütçeyi arttırmanız lazım.
kısa bir araştırma yapıp şöyle bir şey buldum detaylarına çok bakmadım ama iyi gibi gözüküyor.

Diğer ürünler:
(hafif bütçe aşıyor)

(VA Panel)

(VA Panel)

(VA Panel) (GameBooster)

(VA Panel)

Daha bu monitörlere detaylıca bakmadım ama fiyat aralığında bunlar var gibi gözüküyor biraz bütçeyi aşmanız gerekli daha iyisini istiyorsanız. Siz de araştırın daha iyisini bulursanız link atın veya kendiniz karşılaştırma yapın. Ayrıca bütçeyi aşabilceğinizi söylerseniz biraz daha fazla IPS Panelli monitör (bulabilirsem) bakarım. Ayrıca TN Panel'lere de göz atın bulamadım şuan.

Ayrıca bir hatam varsa affola.

Standartlarını karşılamıyor arkadaşın konuyu okusaydınız keşke.
Gayet yararlı bir açıklama olmuş teşekkür ederim.

Ultra Üye
Ödüller
5
Sosyal
4 HİZMET YILI
144hz 1ms olarak
monitörü önerebilirim. Samsung'un 4k TL'lik monitöründe ghosting problemi var. Bunda o yok. Dış görünüş olarak MSI ve Samsung'unkinden kötüdür belki ama öneririm.

Süper Üye
Ödüller
5
5 HİZMET YILI
Bendeki Monitörü önerebilirim Asus VG247Q1A 165HZ 4.6K ya falan bulabilirsin yukarı aşağı sağ sol falan olabiliyor baya iyi tavsiye ederim

Seçkin Üye
Ödüller
2
3 HİZMET YILI
Samsung odyssey va panel olani sakin alma da ne alirsan al kardesim. Elimden cikarip satana kadar akla karayi sectim bu kadar ghosting olan bi monitor kullanmamistim hayatimda. Tek guzel yonu standiydi gerisi bes para etmez 144 hz demeye bile 10000000 sahit lazimdi.

Admin
Ödüller
22
8 HİZMET YILI
Bu monitör bütçene uygun bir monitör va panel 144Hz ve 1ms tepkime süresine sahip + olarak kaliteli bir marka ekran olarak senelerdir profesyonel bir şekilde piyasada satışları mevcut istediğin gibi esnekliğini de ayarlayabiliyorsun

Seçkin Üye
Ödüller
2
3 HİZMET YILI
Bu monitör bütçene uygun bir monitör va panel 144Hz ve 1ms tepkime süresine sahip + olarak kaliteli bir marka ekran olarak senelerdir profesyonel bir şekilde piyasada satışları mevcut istediğin gibi esnekliğini de ayarlayabiliyorsun
Va panel kesinlikte tavsiye etmiyorum

neither false nor fake
Emektar Üye
Ödüller
9
Sosyal
6 HİZMET YILI
Bütceni arttirabilir isen onerim:

Hem IPS panel hem de ghosting sorunu yok, 1ms 165hz. Kullaniyorum bir suredir ve sikinti yasamadim.

Seçkin Üye
Ödüller
2
3 HİZMET YILI
Bütceni arttirabilir isen onerim:

Hem IPS panel hem de ghosting sorunu yok, 1ms 165hz. Kullaniyorum bir suredir ve sikinti yasamadim.
Fiyati da gayey uygun suan itopya da. Maddiyati ayarlarsam ben de bunu alirim . Senin tavsiyelerin iyi oluyor :)

Üye
Sosyal
2 HİZMET YILI
Ayrıca bu fiyata VA Panel alınmayacağını düşünüyorum.

Kontrast ve renk bakımından Asus TUF'dan daha iyi olması lazım. Onun dışında Asus ile aynı. ( Bir de 5hz fark var xd )

neither false nor fake
Emektar Üye
Ödüller
9
Sosyal
6 HİZMET YILI
Ayrıca bu fiyata VA Panel alınmayacağını düşünüyorum.

Kontrast ve renk bakımından Asus TUF'dan daha iyi olması lazım. Onun dışında Asus ile aynı. ( Bir de 5hz fark var xd )
renk skalasi ayni ancak kontrast konusunda 1100:1e 1000:1 degerler var. Hem de daha uygunmus fiyati, guzelmis bu. ben her zaman ASUS kullandigim icin her parcamda markacilik yapiyorum biraz :) cok bir fark yok ancak cok onemli tek farki var 1k daha ucuz olmasi.
Post automatically merged:

Fiyati da gayey uygun suan itopya da. Maddiyati ayarlarsam ben de bunu alirim . Senin tavsiyelerin iyi oluyor :)
ben 1800tlye almistim 5.5 yaziyor :')

Üye
Ödüller
1
4 HİZMET YILI
bende viewsonic 240hz 1ms var 32 inç ama 9k, eğer hz ve inchi düşük seçersen o bütceye göre bulursun öneririm açıkçası

Onaylı Üye
Ödüller
7
7 HİZMET YILI
xl2411k benq zowie alabilirsin kullanıyorum memnunum alacak kişilere öneririm dy ac özellikle çok iyi

Onaylı Üye
2 HİZMET YILI
Casper excalibur var trendyolda görmüştüm güzel gözüküyor fiyatına göre

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...