4 Yıllık Harddiskimi bilgisayarım tanımamaya başladı

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Onaylı Üye
Ödüller
3
Sosyal
4 HİZMET YILI
Bundan 4 yıl önce bilgisayarımla beraber 2 tb hardisk almıştım dün arkadaşlarla Torrentten Cod BO3 İndirdik ve akşam eve döndüğümde Hardiskim çalışıyordu lakin tam oyun girecekken harddiskim bir anda tanımlanmayı durdurdu ve Bilgisayarım yavaşlamaya başladı biraz oynadım taradım kurcaladım ve hiçbir şey olmadı üzrerine üstük Bilgisayarım donmaya Çökmeye ekranım gitmeye ve bazı fonksiyonları devredışı yapmaya başladı bende olmaz diyip pc yi kapattım bu sırada harddisk takılıydı ve bilgisayar 45 dakkika boyunca kapatılıyor ekranında kaldı hardiski çektikten sonra ise bilgisayar 2 dakkika sonra sonunda kapandı. Sizce hardiske virüs mi girdi yoksa şunu de belirteyim arkadaşlarımdan bir tanesi hardddiskimi yere düşürdü ama düşürdükten sonra çalışamya devam ediyordu bunun sebebi nedir lütfen yardım edin .

Enkaz altındayım canım belki başka baharlara
Ultra Üye
Ödüller
10
Sosyal
9 HİZMET YILI
Merhaba harddiskler çok nadir düşürme ile bozulma ihtimali var. Başka PC de veya diskki format atıp denemeni tavsiye ederim.

Gelelim diğer konuya ) torentlerin hepsi olmazsa da geneli virüs olur ve hangi virüs olduklarını bilmediğim için cihaza ve diske ne kadar zarar verir bilmiyorum ancak virüsten de olmuş olma ihtimali var test etmek için pc harddiksiz açmayı dene donma vs var mı veya anormal bir durum var mı diye kontrol etmek lazım.

Üye
Ödüller
6
8 HİZMET YILI
4 yıllık diyorsun sonra bide harddisk diyosn çok normal yavaşlaması sıfırlarsan belki bi nebze artabilir hızı

Üye
Ödüller
3
5 HİZMET YILI
4 yıllık bir harddiskten bahsediyoruz herşey etken olabilir, 4 yıl öncesinden kalma bir virüs bile ki torrentlerin çoğuda virüslüdür

1337
Seçkin Üye
Ödüller
2
Sosyal
3 HİZMET YILI
4 yıllık bir hard diskte bu tür bir sorunla karşılaşmak normaldir. İlk olarak, bağlantıların düzgün olduğundan ve sürücünün fiziksel olarak zarar görmediğinden emin olun. Ardından, BIOS veya disk yönetimi aracı gibi sistem ayarlarını kontrol ederek disk görünürlüğünü sağlamaya çalışın. Eğer disk hala tanınmıyorsa, disk bozulmuş olabilir ve verilerinizin kaybolma riski olabilir. Veri kurtarma uzmanlarına veya teknik destek sağlayıcılarına başvurmanız gerekebilir.

Üye
Ödüller
4
5 HİZMET YILI
içi tozlanmış olabilir ve macunlar yenilenmesi lazım

Gökyüzü sadece uçmaktan korkanların sınırıdır
Süper Üye
Ödüller
7
7 HİZMET YILI
yere düştükten sonra içerisindeki kafada arıza oluşmuş olabilir. hdd bu konuda çok hassas oluyor kasaya ufacık vursan hemen kapanır. yere düşmeden önce böyle sorunlar yaşamadıysan demek ki düştükten sonra olmuş içini açıp kafayı mili falan kontrol etmek lazım.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...