Razer kaliteli markadır. Şahsi olarak şuan kullandığım Razer ekipmanlar:
Mouse: Razer Deathadder v2 (2 aydır)
Klavye: Razer Blackwidow Chroma v2 (4 yıldır)
Kulaklık: Razer kraken chroma 7.1 v2 (4 yıldır)
Yaklaşık 2 sene de mouse olarak Razer Mamba Tournament Edition (Kablolu) kullandım. Son senelerimde biraz fazla moba oyun oynadığım için (Dota 2), mouseyi hor kullanmış olabilirim. Bundan dolayı 4.senenin sonlarına gelirken mouse pes etti ve sağ ve sol clicklerinde sıkıntı çıkartmaya başladı. Bundan dolayı mouseyi değiştirip Deathadder aldım.
Eğer moba oyuncusuysan, Razer Mamba öneriyorum, eğer fps oynuyacaksan kesinlikle Deathadder öneriyorum.
Razer Mamba (16.000 dpi ) artıları ve eksileri:
+ Makro tuşlarının yerleşimleri gayet iyi ve erişilebilir.
+ Hissiyat çok yumuşak değil.
+ Her boyutta ele mükemmel uyumu var.
+ Örgülü kablo vb. (Klasik razer kalitesi)
- Sensörü sorunlu.
- Tıklama ömrü az.
- Kablo biraz ağır.
Razer Deathadder v2 (20.000 dpi) artıları ve eksileri:
+ Kablosu çok hafif.
+ Sensörü sorunsuz.
+ Tuş tepkime süreleri çok az. (Çok yumuşak dokunuşta bile tepkime alırsınız)
+ Tıklama ömrü mambaya göre daha fazla.
- Makro tuşlarının yerleşimi zor.
Bunlar tamamen benim görüşlerim ve ikisi de kullandığım mouseler olduğundan dolayı deneyimlemelerimdir. Sonuçta bunlar elektronik bir cihaz ve ömürleri var. 4 yıllık mamba serüvenimin sonunda arkadaşa veda ettim. Ha, yeni mouse alırken neden yine mamba almadın derseniz stok sıkıntısı vardı ve sensördeki sıkıntılar yüzünden tercih etmedim. Sensördeki sıkıntılar da her zaman olan sıkıntılar değildi. 10 günde bir başıma geliyordu, mouse kitleniyordu (garip bir şekilde oyun esnasında hiç olmadı), synapse uygulamasını açınca düzeliyordu. Ek olarak mouseyi sağa sola çekerken flickering oluyordu. Şuan DAV2 ye alıştım bakalım. Ama moba oyunu oynarken ah şimdi bir mamba mız olsaydı da rahat rahat oynasaydım diye üzülmüyo değilim.