500 gb hdd parça parça gözüküyor

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Onaylı Üye
Ödüller
7
8 HİZMET YILI
öncelikle merhabalar

bende 500 gb lık bir hdd var ve bilgisayarıma girdiğimde 269 gb , 194 gb ve 500mb olarak 3 farklı şekilde gözüküyor bunu tek bir birime toplama imkanımız varmı yani tek 500gb olarak

yardım ederseniz sevinirim
iyi forumlar
Ekran Alıntısı.PNG

Üye
5 HİZMET YILI
böyle olması daha sağlıklı windowsunu tüm bilgisayar ile aynı yere kurmak istemezsin youtube'a hard disk birleştirme yazarak adım adım uygulayabilirsin veya format atarken hepsini silip istediğin şekilde istediğin kadar bölebilirsin.

Onaylı Üye
Ödüller
7
8 HİZMET YILI
böyle olması daha sağlıklı windowsunu tüm bilgisayar ile aynı yere kurmak istemezsin youtube'a hard disk birleştirme yazarak adım adım uygulayabilirsin veya format atarken hepsini silip istediğin şekilde istediğin kadar bölebilirsin.
windows zaten ayrı harddiskte bunu oyunlar için vs kullanmak istiyorum o yüzden ama ginede yardımcı olduğun için sağol

Uzman Üye
Ödüller
7
6 HİZMET YILI
Gördüğüm kadarı ile kimse format atmadan nasıl olacağı hakkında bilgi vermemiş. Ben hızlıca anlatayım.

1. İlk önce windows arama yerine "Bilgisayar Yönetimi" yazıp çıkan uygulamayı açıyoruz. Karşımıza bilgisayarın belirli yerlerini yöneteceğimiz bir yer çıkacaktır.
  2. Sol tarafta seçme yerinde "Depolama" içinde yer alan "Disk Yönetimi'ne" tıklayacağız. Orada bilgisayarımızda olan diskleri görüyoruz.
  3. Anladığım kadarı ile sen D:/, E:/ ve F:/'yi sıfırlamak istiyorsun. Öncelikle silme işlemi yapacağımız için o disk parçalarında önemli olan program ve klasörleri silmeyeceğimiz diske koymalısın.
  4. Sonra teker teker D:/, E:/ ve F:/!'ye Sağ Tık yapıp "Birim Sil" butonuna tıklayıp hepsini siliyorsun. Tek parça olduğunu göreceksindir.
  5. En son olarak o tek parçaya Sağ Tık "Yeni Birim" diyip birimi oradan okuyup değiştirmek istediğinizi değiştirip ileri tuşlara basarak yaklaşık otuz saniyede kurabilirsiniz.
Resim ekleyemediğim için kusura bakmayın.

Uzman Üye
Ödüller
7
7 HİZMET YILI
Böyle olması gayet normal ve düzenlilik açısından daha iyi ama sen gidip ben illa birleştireceğim diyorsan You Tube da bunun çözümü için birsürü video var dostum

Uzman Üye
Ödüller
9
10 HİZMET YILI
Disk yönetimi kısmından bunu ayarlayabilirsin ama böylesi daha sağlıklı onun dışında o 500mblık bölüme dokunmamanı tavsiye ederim sistemin kendisi ayırmış o bölümü silersen bilgisayarında sorun meydana gelebilir ıvır zıvır yorumlarla birşey olmaz diyen varsada 1 ay önce kendim yaşadığım için söylüyorum yinede diğer bölümleri birleştirebilirsin.
Programlada yapabilirsin ama windowsun kendi bölümünden yapman daha sağlıklı olur gibi

BOT

hellö
Ultra Üye
Ödüller
11
10 HİZMET YILI
Dostum eski bilgisayarımın harddiskini kendi bilgisayarıma taktım aynı sonucu aldım disk yönetiminden birleştirdim sorunda olmadı olmazda bu senin harddiskinin sorunu yok 500 mb liği pc ayırdı bozulur yok daha iyi birleştir hem bilgisayar tek bir noktaya odaklanır hemde oyunlarda işine gelir

Üye
7 HİZMET YILI
bu sorunu forma ile de çözebilirsi ya da bilgisayrıma sağ tıklayıp yönet de ardından diski yönet de . bu pencerede ayarlamalar yapabilirsin anca winowsun kurulu olduğu c yi silme

Onaylı Üye
Ödüller
4
5 HİZMET YILI
bilgisayar yönetimine gir / depolama / disk yönetimi / o ekranda senin c sürücün dışında hepsini kaldır . fakat bu konulardan anlamıyorsan dokunmamanı öneririm yanlış bir şey yapabilirsin.

Efsane Üye
Ödüller
15
6 HİZMET YILI
Windows tuşuna basılı tutarken R'ye basıp diskmgmt.msc yazıp Tamam'a tıkla oradan diski bölümlendirebilirsin.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...