500gb hdd ile 240gb ssd takabilir miyim?

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
✡ Yusao
Seçkin Üye
Ödüller
3
7 HİZMET YILI
Öncelikle selamlar, Ssd almayı düşünüyorum fakat 480gb ssd 400 500 tl gibi fiyatları var soyle bir sey düşündüm 500gb hdd ile 240gb ssd alsam faydalı olurmu? Ssd hizi ve performansı almam için ne yapmam gerek? 2. Olarak ise bu alanlar bana yeterli olurmu oyun oynayan birisiyim ve fazlasıyla program kurarımn. Her zaman hdd kullanan birisiyim hayatımda hiç ssd kullanmadım. HDD ile SSD ayni anda kullanmam faydalımıdır? Mesela ssdyi taktıktan sonra yapacağım başka bir işlem varmi

Onaylı Üye
Ödüller
4
5 HİZMET YILI
500 gb ssd kullanıyorum bana yetiyor. Eğer windows hdd ye kuruluysa ssd ye kur tekrardan ssd cok fark ettiriyor ssd almanı tavsiye ederim 500gb

Üye
Ödüller
3
5 HİZMET YILI
SSD'ye işletim sistemi ve oyunları kurarsın, 500GB'ı da depolama amaçlı kullanırsın.
Neden olmasın?

Uzman Üye
5 HİZMET YILI
120 GB'lık SSD'ye sadece sistemi kurarsınız. WinRAR gibi ufak tefek yazılımları kurarsınız. İkinci SSD'yi Yerel Disk D şeklinde kullanıp tüm oyunları, tasarım programlarını, kısacası Program Files'ı olduğu gibi buraya kurarsınız. 1 TB'lık diski de Yerel Disk E olarak depolama amacıyla kullanırsınız. Güzel bir sistem haline gelir

Onaylı Üye
Ödüller
5
7 HİZMET YILI
Tabi ki kullanabilirsin ssd işletim sistemini kurarsın hdd ise oyun,program diğer şeyler gibi eğer ki laptop ise cd sürücü yuvasını söküp normal hdd oraya takıp ssd ise hdd yerine taktın mı cihazın hızlanır.

Üye
5 HİZMET YILI
500 gb ssd kullanıyorum bana yetiyor. Eğer windows hdd ye kuruluysa da yanı ama ssd kur bence o ıyı 500 gb hısetıyor yanı

Dark Knight Buff
Banlı Üye
5 HİZMET YILI
windowsu ssdye kurarak performasdan faydalanabilirsin yükleme sahneleri uzun olan veya sık oynadığın oyunlarıda ssdye alarak daha hızlı açabilirsin hddye ise yüksek boyutlu oyunları koyabilirsin ben öyle kullanıyorum ve gayet yeterli öneririm iyi forumlar ^^

Seçkin Üye
Ödüller
6
9 HİZMET YILI
Ben de öyle kullanıyorum hem SSD hem HDD. Sıkıntı yok. SSD'ye kurduğun oyunlar hızlı olur, HDD'ye yavaş.

Onaylı Üye
Ödüller
3
5 HİZMET YILI
m2ssd mv ar 500 gb gayet yeterli bana göre öyle 10 tane oyun oynamıyorsan felan ki cod warzone oynuyorum ben düşün boyutu ne kadar büyük 50 60 gb bi yer kaldı ama bütün oyunlarım var yani benim için yetiyor

Seçkin Üye
Ödüller
7
7 HİZMET YILI
Olabilir, sadece GTA5, CP2077 gibi, yeni nesil ve yüksek grafikli oyunları SSD'ne yüklersen bi problem olmaz hep daha sağlıklı çalışmasından hemde daha hızlı açılmasından, vs.

Onaylı Üye
Ödüller
5
5 HİZMET YILI
240 gb ssd ve 1tb hdd'yi dolduran birisi olarak bilgimi aşağıya yazıyorum;

(Elinde 240 ssd ve 1tb hdd olduğunu varsayalım)

Formatını attın Windows kuracaksın tavsiyem ssd'ne kurman olacak(bilgisayar açılışın hdd'ye nazaran 30 saniyeden fazla hızlanacaktır)

Bilgisayar sıfır oyunları yükleyeceksin tavsiyem online sunuculara geç bağlanan veya geç açılan oyunları ssd'ye kurman fakat bu oyunların toplamı 100-150 gb'yi geçmesin daha 1tb hddmiz var ssdyi doldurmayalım(Tavsiyem GTA5 oynuyorsan ssdye kur çünkü online sunuculara zaten tr aracısı olmadığından yavaş bağlanıyor, hdd'de kurulu olunca da bir hayli yavaş).

Ssd'de her zaman 40-50 gb yer bırakmaya çalış internetten okuduğum kadarıyla az da olsa hız düşürüyormuş ama benim ssd de hdd de full sıkıntı yaşamıyorum sen işini riske atma sıfır alırken iyi kullan ömrü uzun olsun

discord spotify gibi aktif olarak kullandığın şeyleri ssd'ye kur yazma hızı performans etkiliyor

merak ettiğin varsa pm yoluyla ulaşabilirsin umarım açıklayıcı olmuşumdur.

✡ Yusao
Seçkin Üye
Ödüller
3
7 HİZMET YILI
[QUOTE = "hapishane45, gönderi: 3500509, üye: 2288938"]
120 GB'lık SSD'ye sadece sistemi kurarsınız. WinRAR gibi ufak tefek yazılımları kurarsınız. İkinci SSD'yi Yerel Disk D şeklinde kullanıp tüm oyunları, tasarım programları, kısacası Program Files'ı olduğu gibi buraya kurarsınız. 1 TB'lık diski de Yerel Disk E olarak Depolama Kullanımınızdır. Güzel bir sistem haline gelir
[/ALINTI]
Hocam mesela 500gb hds ve 120gb ssd alsam Windows'u ssd ye kursam dosya aktarma ve pc hızını etkilermi, daha sonra kalan alanada valorant ve beamng drive gibi oyunları kursam etkisi olurmu?

ÖLÜM ÖLÜM DEDİĞİN NEDİR Kİ GÜLÜM
Efsane Üye
Ödüller
19
10 HİZMET YILI
Oyunlar ve işletim sistemini SSD ye kurarsan iş görecektir

Üye
Ödüller
6
8 HİZMET YILI
eğer fazla dosya indirme vs taraftarıysan bence olabilir neden olmasın çünkü 2 sinide aynı anda kullanabiliyor diye biliyorum

Onaylı Üye
Ödüller
9
10 HİZMET YILI
ssd ye sevdigin oyunları koy cok iyi oluyo hdd yede kurabilirsin tabi

Onaylı Üye
Ödüller
9
9 HİZMET YILI
Elbette 2 sini aynı anda kullanabilirsiniz yeterli girişiniz var ise 4 tane hdd de kullanabilirsiniz. Size yetebileceğini düşündüğünüz minimum boyutta bir ssd almanızı tavsiye ederim el yakıyor sonuçta. Geri kalan ıvırzıvır larıda hdd de tutarsınız.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...