50K+ Bütçe İle Masaüstü Önerin

M.K.A
Onaylı Üye
Ödüller
7
8 HİZMET YILI
Şuan rtx 4050 ekran kartına 32 gb rame i5 13500 işlemciye sahip bira laptobum var her oyunu ulturada açıyor sorun yok gayette memnunum ama bir süre sonra gidip özel masa monitör klavye mause gibi şeyler aldım kısaca masaüstü gibi takılıyorum artık tek eksiğim gerçek bir kasa kaldı 50-55 bini aşmayacak sistem önerir misiniz hangi ekran kartlarına bakmalıyım mesela 3 bin serisine hepsinden daha iyi diyorlar ama pek fazla anlamadığım için bu konuyu size bırakıyorum

Admin
Ödüller
22
8 HİZMET YILI
AMD'nin yeni çıkan 9070XT ekran kartları şu an F/P anlamında bayağı iyi gerçekten performansları da çok güzel beklenilenin üstünde yani fiyatı da uygun 5070Ti ayarında objektif olmak gerekirse 5070Ti'ı geçtiği oyunlarda oluyor geçemediği de oluyor yani bu 9070XT'nin fiyatına bakıldığında ve 5070Ti'ında fiyatına bakıldığında F/P anlamında her halükarda amd önde çıkıyor sistem toplayacağında bu ekran kartına bir göz atmanı ve sistemine de eklemeni tavsiye ederim unutmadan 9070XT ekran kartı 4K bir ekran kartıdır.

ölmedim geri döndüm kaldığımız yerden devam
Süper Üye
Ödüller
6
Sosyal
6 HİZMET YILI
adc nin dediği gibi amd ler fiyat performans tam olarak
ama aşırı ısınıyor diye bir mit var yıllardır hala geçerlimidir bilmiyorum araştırma yaparsan iyi olur

Onaylı Üye
1 HİZMET YILI
Nvidianın olayı çoğunlukla dlss ama destekleyen oyunlar hem az hem hikayeli oluyor ve saf güç kadar temiz hissettirmiyor. Amd lere bakabilirsin bütçeyi biraz yüksektirim dersen r7 7800x3d işlemci var olayı hava soğutma ile gayet iyi değerler veriyor çekirdekler soğutmaya daha yakın yerleştirilmiş. Yani işlemcide amd den şaşma derim, ekran kartınıda kullanımına göre seçebilirsin. Bu arada sakın sadece benim tavsiyelerimi dinleme, araştır biraz çok bilmişim (!) bu konularda.

Admin
Ödüller
22
8 HİZMET YILI
adc nin dediği gibi amd ler fiyat performans tam olarak
ama aşırı ısınıyor diye bir mit var yıllardır hala geçerlimidir bilmiyorum araştırma yaparsan iyi olur
Öyle bir şey kalmadı artık 9070 ve 9070XT serisinde bomba gibi çalışıyor bayağı da fiyat olarak gerçekten alınabilecek bir ekran kartı diye düşünüyorum.

Nvidianın olayı çoğunlukla dlss ama destekleyen oyunlar hem az hem hikayeli oluyor ve saf güç kadar temiz hissettirmiyor. Amd lere bakabilirsin bütçeyi biraz yüksektirim dersen r7 7800x3d işlemci var olayı hava soğutma ile gayet iyi değerler veriyor çekirdekler soğutmaya daha yakın yerleştirilmiş. Yani işlemcide amd den şaşma derim, ekran kartınıda kullanımına göre seçebilirsin. Bu arada sakın sadece benim tavsiyelerimi dinleme, araştır biraz çok bilmişim (!) bu konularda.
Sorun yok hocam bilgilerinizi şeffaf şekilde paylaşabilirsiniz.

Volbi3X
Seçkin Üye
Ödüller
8
8 HİZMET YILI
Öyle bir şey kalmadı artık 9070 ve 9070XT serisinde bomba gibi çalışıyor bayağı da fiyat olarak gerçekten alınabilecek bir ekran kartı diye düşünüyorum.

Sorun yok hocam bilgilerinizi şeffaf şekilde paylaşabilirsiniz.
knk mesaj yazma sınırı olduğu için sistemi atamadım neden sildin ki

Sapphire pulse AMD radeon rx 6800XT gaming oc 16gb 256bit
Gigabyte B550 gaming x v2 AMD B550 ddr4 atx
AMD ryzen 7 5700x 3.4ghz am4 36mb cache 65 w işlemci tray

bende bunlar var açmadığı ultrada oynatmadığı oyun yok şuan

Admin
Ödüller
22
8 HİZMET YILI
knk mesaj yazma sınırı olduğu için sistemi atamadım neden sildin ki

Sapphire pulse AMD radeon rx 6800XT gaming oc 16gb 256bit
Gigabyte B550 gaming x v2 AMD B550 ddr4 atx
AMD ryzen 7 5700x 3.4ghz am4 36mb cache 65 w işlemci tray

bende bunlar var açmadığı ultrada oynatmadığı oyun yok şuan
1- Araştıracağım diyip yorum yazmak "yorum kasmaya girer" bu yüzden otomatik silinir. Araştırın ondan sonra yorumunuzu yazın lütfen.
2- Önerdiğiniz sistem kötü bir sistem hem ddr4 bir sistem hem işlemci seçimi iyi değil hem de ekran kartı seçimi neden iyi değiller onu da anlatayım işlemci olarak daha iyi seçenekler mevcut ryzen 7 ve 9 işlemcilerde ekran kartına gelecek olursak RX 6800XT yerine 9070 serisi çıktı bu önerdiğiniz ekran kartından katbekat daha iyi performans veriyor yani önerdiğiniz sistem eski bir sistem onu anlatmaya çalıştım burada.

Volbi3X
Seçkin Üye
Ödüller
8
8 HİZMET YILI
1- Araştıracağım diyip yorum yazmak "yorum kasmaya girer" bu yüzden otomatik silinir. Araştırın ondan sonra yorumunuzu yazın lütfen.
2- Önerdiğiniz sistem kötü bir sistem hem ddr4 bir sistem hem işlemci seçimi iyi değil hem de ekran kartı seçimi neden iyi değiller onu da anlatayım işlemci olarak daha iyi seçenekler mevcut ryzen 7 ve 9 işlemcilerde ekran kartına gelecek olursak RX 6800XT yerine 9070 serisi çıktı bu önerdiğiniz ekran kartından katbekat daha iyi performans veriyor yani önerdiğiniz sistem eski bir sistem onu anlatmaya çalıştım burada.
2 sene önce aldım bu sistemi şuan gayet rahat oynuyorum daha üstünü almak isterse bilemem bütçesine bağlı

Admin
Ödüller
22
8 HİZMET YILI
2 sene önce aldım bu sistemi şuan gayet rahat oynuyorum daha üstünü almak isterse bilemem bütçesine bağlı
Oynarsınız elbette oynayamazsınız demiyorum fakat birkaç sene içerisinde güncelleme yapılması gerekiyor bu sisteme ayrıca ddr5 bir setup yapmak varken neden ddr4 yapılsın oyunlar artık 16gb ram istemiyorlar ddr5 bir sistem dizip 32gb ram ile yeni ürünler alınıp devam etmek varken önerdiğiniz sistem parasını çöpe atmak gibi bir şey olacaktır.