ben hazır ve kkasa topladım, ikisinide yaptım sana tercihim eğer hiç bişey bilmiyorsan toplamakla ilgili direk hazır al yoksa yanlış toplayıp bilgisayarında sıkıntılar çıkabilir.
İşlemci (CPU): AMD Ryzen 5 5600X veya Intel Core i5-11400 gibi 6 çekirdekli, 12 izlekli bir işlemci tercih edilebilir. Bu işlemciler oyun performansı açısından oldukça iyi seviyede performans sunarlar.
Ekran Kartı (GPU): NVIDIA GeForce GTX 1660 Super veya AMD Radeon RX 5600 XT gibi orta segment bir ekran kartı seçebilirsiniz. Bu kartlar, çoğu oyunu yüksek ayarlarda sorunsuz bir şekilde oynatabilir.
Bellek (RAM): 16GB DDR4 RAM tercih edilebilir. Oyunlar genellikle 8GB RAM'i aşırı kullanabilir, bu nedenle 16GB RAM sistem performansını artırabilir.
Depolama: 500GB SSD depolama, hızlı yükleme süreleri ve genel sistem responsivitesi için uygun olacaktır. İlerleyen zamanlarda depolama ihtiyacınızı artırmak için harici veya ek dahili depolama ekleyebilirsiniz.
Anakart: Seçtiğiniz işlemci ile uyumlu bir anakart seçmelisiniz. Buna ek olarak, genişleme seçeneklerini göz önünde bulundurarak bir anakart seçmek önemlidir.
Güç Kaynağı (PSU): Güvenilir bir markadan en az 500W'lık bir güç kaynağı tercih edilmelidir. Modüler bir güç kaynağı, kablo yönetimi açısından avantaj sağlar.