6500 TL'ye monitör önerisi

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Bütçe
6500 TL.
Onaylı Üye
Ödüller
8
7 HİZMET YILI
Monitör almayı planlıyorum. Bütçem 6500 TL. Altta bıraktığım 2 adet monitör arasında kaldım. 1. monitör 2K VA panel, 2. monitör Full HD IPS panel. 27 inch olmasını istiyorum. Oyun tek Rust oynuyorum. Sizin başka monitör önerileriniz varsa bunlardan daha iyi, onları da atarsanız sevinirim.

Bağlantıları görmek için lütfen Giriş Yap

Bu 2 monitör arasında kaldım. 2K mı yoksa Full HD mi tercih etmeliyim?

Moderatörün son düzenlenenleri:
Uzman Üye
Ödüller
2
2 HİZMET YILI
Üstüne biraz daha koyabilirsen
var, hem 2K hem 24" hem de IPS.

Onaylı Üye
Ödüller
2
3 HİZMET YILI
bence lenevo 25i30 al 165 hz 1ms

Onaylı Üye
1 HİZMET YILI
İki monitör arasındaki seçim, oyun deneyiminiz ve kişisel tercihleriniz doğrultusunda şekillenecektir. İşte karşılaştırma yapmanızda yardımcı olacak bazı faktörler:

### 2K VA Panel Monitör:
- **Çözünürlük:** 2K (2560x1440), Full HD'ye kıyasla daha yüksek çözünürlük sunar. Bu, daha keskin görüntüler ve geniş ekran alanı anlamına gelir, özellikle Rust gibi ayrıntılı grafiklere sahip oyunlarda faydalı olabilir.
- **Panel Tipi:** VA paneller daha iyi kontrast ve derin siyahlar sunar, bu da karanlık sahnelerde daha iyi performans anlamına gelir. Ancak renk doğruluğu ve görüş açıları IPS'e göre daha zayıf olabilir.
- **Tazeleme Hızı:** Eğer bu monitör 144 Hz ve üzeri tazeleme hızına sahipse, daha akıcı bir oyun deneyimi sunacaktır.

### Full HD IPS Monitör:
- **Çözünürlük:** Full HD (1920x1080), 2K'ya göre daha düşük bir çözünürlüğe sahip. Ancak bu çözünürlük, grafik kartınıza daha az yük bindirir ve daha yüksek kare hızları almanızı sağlar.
- **Panel Tipi:** IPS paneller, geniş görüş açıları ve daha doğru renkler sunar. Özellikle renk doğruluğu önemliyse (örneğin grafik tasarım gibi işler yapıyorsanız), IPS tercih edilebilir.
- **Tazeleme Hızı:** Eğer bu monitör de yüksek tazeleme hızına sahipse (144 Hz ve üzeri), rekabetçi oyunlarda da oldukça iyi performans gösterecektir.

### Hangi Monitörü Seçmelisiniz?
- Eğer grafik kartınız (RX580 8GB) Rust’ı 2K çözünürlükte oynatacak kadar güçlü ise ve daha keskin görüntülerin tadını çıkarmak istiyorsanız, **2K VA panel** mantıklı olabilir.
- Eğer yüksek kare hızları ve daha hızlı tepkiler sizin için daha önemliyse ve Full HD çözünürlük sizin için yeterliyse, **Full HD IPS monitör** hem daha performans odaklı olabilir hem de renk açısından daha iyi sonuç verebilir.

Monitör önerilerim:
1. **AOC Q27G2U/BK 27" 2K 144Hz VA** – 2K çözünürlük, yüksek tazeleme hızı, Rust gibi oyunlarda iyi performans.
2. **LG 27GN650-B 27" Full HD 144Hz IPS** – Full HD çözünürlük, hızlı tepki süresi ve doğru renkler.

Tercihiniz daha yüksek çözünürlük mü yoksa yüksek performans mı ona göre karar verebilirsiniz.

Üye
1 HİZMET YILI
twisted minds baya iyi teknosada satılıyor baya iyi bakabilirsin

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...