70 bin TL'ye kadar ikinci el motor önerisi

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
HayvanSever
Süper Üye
Ödüller
10
10 HİZMET YILI
Arkadaşlar, yakın zamanda bir motor almak istiyorum. Geçen sene ehliyeti aldım ancak bu sene motor alma imkanım var. Sadece ehliyet kursundan öğrendiğim kadarını biliyorum. Tek seferde eğitimi ve sınavı geçtim, hiçbir denge problemi veya sıkıntı yaşamadım. Elimde 70.000 TL para var, başlangıç olsun ekonomik olsun biraz da kendini göstersin diyerekten RS200'de karar kıldım. 2. el almayı düşünüyorum o yüzden bu süreç nasıl işliyor? Alırken nelere dikkat etmem gerekir? Yazarsanız sevinirim. 70.000 TL'ye kadar motor önerisine açığım.

Moderatörün son düzenlenenleri:
Süper Üye
Ödüller
8
4 HİZMET YILI
1- Kronik sorun olarak soğuk havada gösterge panelinin çalışmama sorunu var. serviste yapılıp yapılmadığını sorunuz. Son serilerde düzeltiyse eğer bu konuda bilgim yok.

2- 1.80 boyundaki ve 80 - 90 kg arkadaşlar için motor küçük bir cüsseye sahip ve altınızda çok küçük kalabilir.

3- Yedek parça fiyatları yüksek bütçenizi zorlayabilir.

4- ABS fren sistemin olması güzel bir avantaj

5- Çelik fren hortumu, mercek far sistemi, abs fren sistemi en belirgin özellikleri.
Sonuç olarak bir başlangıç olarak iyi sıfırına gerek yok sonuçta bir geçiş motoru olacak.

Moderatörün son düzenlenenleri:
Sen benim geceme ışık yayan yıldız gibisin
Süper Üye
Ödüller
1
4 HİZMET YILI
kardeşim küçük motorlardan başlaman öneri yani motorlan şaka olmaz çünkü fazla motor kullanmasını bilmiyorsun galiba o söylediğin motor büyük motorlardan hemen onunla başlamanın tavsif etmem

Mondoro Rokoko
Banlı Üye
Ödüller
6
9 HİZMET YILI
Kardeşim ilk motorun için 125CC motor almanı öneririm. Üstünü alman senin için ağır olur. 125CC'de 1 yıl deneyim kazan sonra üst bir modele geçersin.

☆☆Her oyun bir gün hileyi tadacaktır☆☆
Griffin Premium
Ödüller
23
8 HİZMET YILI
125cc yada 150 cc den başlamanı tavsiye ederim alacaksan bajaj pulsar 150cc öneririm ama parça olarak çok pahalıdır.
Debraj sistemi ve fren telleri zamanla diger motorlara göre daha çok yıpranıyor
2. El almak istiyorsan yeni model bakmanı tercih ederim çünkü1 yıl önce alinmış 2021 model motorda km teli sökülüyor adam 10 bin km yapıyor 1000 km de km gösteriyor o yüzden yeni 2021 2022 model 125 cc az yakar çok kacar tercihin olsun
Km bakımını ve yağ değişimini kendin yaparsan daha uygun fiyata gelir.vites zamanla seni bitirir trafikte 1-2. Vites derken ayak bırakmaz
Pcx yada yamaha cross 125 öneririm kaldırım ,engel dinlemez
200cc motorum vardı bir hesapladım km de 95 kuruş yakmaya başlamış direk sattım
Araba km de 1 tl yakıyor bwnim motor 95 kuruş yakıyordu.

My Love K
Uzman Üye
Ödüller
3
Sosyal
4 HİZMET YILI
125 cc den başla bence en iyisi

Süper Üye
Ödüller
8
8 HİZMET YILI
kardeşim küçük motorlardan başlaman öneri yani motorlan şaka olmaz çünkü fazla motor kullanmasını bilmiyorsun galiba o söylediğin motor büyük motorlardan hemen onunla başlamanın tavsif etmem
Bajaj Pulsar RS200 büyük motor değil , racing sınıfı için başlangıç motorudur. Racing düşünüyorsan alabilirsin ama almadan önce Hyosung Gt 250R a bakmanı tavsiye ederim. Diğer 200-250cc lik motorlardan daha kalıplı duruşu

Gladius de Deus
Donator
Ödüller
9
7 HİZMET YILI
Arkadaşlar yakın zamanda bir motor almak istiyorum,geçen sene ehliyeti aldım ancak bu sene motor alma imkanım var.

Sadece ehliyet kursundan öğrendiğim kadarını biliyorum.Tek seferde eğitimi ve sınavı geçtim hiçbir denge problemi veya sıkıntı yaşamadım.

Elimde 70.000 Tl para var,başlangıç olsun-ekonomik olsun-biraz da kendini göstersin diyerekten rs200 de karar kıldım.

2.El almayı düşünüyorum o yüzden bu süreç nasıl işliyor alırken nelere dikkat etmem gerekir yazarsanız sevinirim.
70.000 Tl ye kadar motor önerisine açığım.
Dostum aynen senin düşünce yapın ile girdim bende motor dünyasına.
Bendeki motor sevdası bir başka seviyede, biliyorum ki 600cc'nin üstüne çıkarım, bu yüzden A ehliyetine yazıldım. Çünkü A2 600cc ye kadar izin veriyor.
Eğitimlerde MT-7 sürdüm, inanılmaz zevkliydi. Eğitim devam ederken fiyatların arttığını görünce ben hemen bir tane alayım dedim ve sarı renk 2016 model RS200 satın aldım. 2021 sonlarına doğruydu o zaman totalde 25bin falan vermiştim.

Motoru alırken ekspertize sokmadım, tamamen adamın ettiği yeminlere inandım ama ne hikmetse motorda hiç bir problem çıkmadı, motor kısmına hiç anahtar değmemiş bile temizdi yani. Fakat normal şartlarda, motoru ekspertize sokmak senin yararına olur, bunu mutlaka yapmalısın. Bununda fiyatı 500-1000 arası değişiyor ama ne gerek var deme, sen çok daha fazlasını ödeyeceksin motoru alırken. RS200'de sevmediğim şey, tek silindir olduğu için motorun inanılmaz titremesi ve bu titremeye bağlı olarak motorun zamanla aşınan/gevşeyen vidaları vs. grenajları falan genel olarak çok ses çıkarıyordu. Ben takıntılı biri olduğum için, ses çıkmasın diye grenajların altına çift taraflı bant yapıştırdığım bile oldu ama yok yani. Motorun tek iyi yanı inanılmaz az yakıyor oluşu, bunu da sonraki aldığım motorda çok net anladım. Temmuz 2022 de satışını yaptım ve üstüne kredi çekip kırlangıç kasa R6 satın aldım.

Eğer ben sport seviyorum diyorsan, ucuz alabileceğin makyajlı tek motor RS200 diyebilirim, onunda eksilerini yukarıda anlattım. Her motorun kötü yanı vardır, ben takıntılı olduğum için dert ettim ama çok az yakıyor oluşu seni öğrenme aşamasında rahatlatır. Sport şart değil, naked olabilir diyorsanda NS200 veya NK200 önerebilirim. Her iki motora sahip arkadaşlarım var, tek sıkıntıları bir yere giderken bana yetişemiyor oluşları :d onun dışında mutlular.

Banlı Üye
Ödüller
1
4 HİZMET YILI
r25 serisine bakabilirsin bütceni biraz zorlayabilir fakat en güçlü bu fiyata en dikkat çeken motor olucaktır yada mt serisine bakabilirsin

Onaylı Üye
Ödüller
2
3 HİZMET YILI
Arkadaşlar yakın zamanda bir motor almak istiyorum,geçen sene ehliyeti aldım ancak bu sene motor alma imkanım var.

Sadece ehliyet kursundan öğrendiğim kadarını biliyorum.Tek seferde eğitimi ve sınavı geçtim hiçbir denge problemi veya sıkıntı yaşamadım.

Elimde 70.000 Tl para var,başlangıç olsun-ekonomik olsun-biraz da kendini göstersin diyerekten rs200 de karar kıldım.

2.El almayı düşünüyorum o yüzden bu süreç nasıl işliyor alırken nelere dikkat etmem gerekir yazarsanız sevinirim.
70.000 Tl ye kadar motor önerisine açığım.
R25 veya 600cc yavaştan öğren

Banlı Üye
3 HİZMET YILI
bazıları r 25 demiş ama r25 çok yakar onun yerine benimde kullandığım cbr250r yi almanı tavsiye ederim hem bütçenede uyugun hemde çok ağır değil

『S』『A』『I』『N』『T』
Süper Üye
Ödüller
9
8 HİZMET YILI
Herkes yeni başlayanlar için 125 cc önerir fakat yeni başlayanlar için belirli bir cc aralığı yoktur. Tercihin gerçekten güzel. Mekanik olarak anlayan birisi ile makineyi kontrol ederek alabilirsin. Kuzenim bu işlerden iyi anlar istersen instagramdan yönlendirebilirim seni

Onaylı Üye
Ödüller
2
3 HİZMET YILI
daha küçük bişeyle başlayıp ilerde satmanı öneririm kazasız belasız olur inşallah :)

HayvanSever
Süper Üye
Ödüller
10
10 HİZMET YILI
Bendeki motor sevdası bir başka seviyede, biliyorum ki 600cc'nin üstüne çıkarım, bu yüzden A ehliyetine yazıldım. Çünkü A2 600cc ye kadar izin veriyor.
Eğitimlerde MT-7 sürdüm, inanılmaz zevkliydi. Eğitim devam ederken fiyatların arttığını görünce ben hemen bir tane alayım dedim ve sarı renk 2016 model RS200 satın aldım. 2021 sonlarına doğruydu o zaman totalde 25bin falan vermiştim.

Motoru alırken ekspertize sokmadım, tamamen adamın ettiği yeminlere inandım ama ne hikmetse motorda hiç bir problem çıkmadı, motor kısmına hiç anahtar değmemiş bile temizdi yani. Fakat normal şartlarda, motoru ekspertize sokmak senin yararına olur, bunu mutlaka yapmalısın. Bununda fiyatı 500-1000 arası değişiyor ama ne gerek var deme, sen çok daha fazlasını ödeyeceksin motoru alırken. RS200'de sevmediğim şey, tek silindir olduğu için motorun inanılmaz titremesi ve bu titremeye bağlı olarak motorun zamanla aşınan/gevşeyen vidaları vs. grenajları falan genel olarak çok ses çıkarıyordu. Ben takıntılı biri olduğum için, ses çıkmasın diye grenajların altına çift taraflı bant yapıştırdığım bile oldu ama yok yani. Motorun tek iyi yanı inanılmaz az yakıyor oluşu, bunu da sonraki aldığım motorda çok net anladım. Temmuz 2022 de satışını yaptım ve üstüne kredi çekip kırlangıç kasa R6 satın aldım.

Eğer ben sport seviyorum diyorsan, ucuz alabileceğin makyajlı tek motor RS200 diyebilirim, onunda eksilerini yukarıda anlattım. Her motorun kötü yanı vardır, ben takıntılı olduğum için dert ettim ama çok az yakıyor oluşu seni öğrenme aşamasında rahatlatır. Sport şart değil, naked olabilir diyorsanda NS200 veya NK200 önerebilirim. Her iki motora sahip arkadaşlarım var, tek sıkıntıları bir yere giderken bana yetişemiyor oluşları :d onun dışında mutlular.
Eyvallah,expertiz şart zaten dediğim gibi teknik konuda çok az bilgiye sahibim illaki göstermek lazım.
Yeni motorun hayırlı olsun,bende rs200 de alışıp mt07 yi düşünüyordum.
Post automatically merged:

Herkes yeni başlayanlar için 125 cc önerir fakat yeni başlayanlar için belirli bir cc aralığı yoktur. Tercihin gerçekten güzel. Mekanik olarak anlayan birisi ile makineyi kontrol ederek alabilirsin. Kuzenim bu işlerden iyi anlar istersen instagramdan yönlendirebilirim seni
Özelden yazdım kanki.

bazıları r 25 demiş ama r25 çok yakar onun yerine benimde kullandığım cbr250r yi almanı tavsiye ederim hem bütçenede uyugun hemde çok ağır değil
Cbr250 ye de baktım ama çoğu eski model ve krank kırma problemi varmış sanırım.Hem yeni model hem ucuz arıyorum açıkçası.

r25 serisine bakabilirsin bütceni biraz zorlayabilir fakat en güçlü bu fiyata en dikkat çeken motor olucaktır yada mt serisine bakabilirsin
Kanki naptın ya 200 cc bandında en güçlü motoru önerdin :D Mt ler de pahalı bütçem yetişmiyor

Geçen sene temmuz da aldım ehliyeti 0 rs200 düşünüyordum ta o zamandan fiyatı 30000 Tl idi ,almadığıma pişman oldum.Para biriktirerek alabilirim zannetmiştim :(

Not: Tr de bir şey almaya karar verdiysen iyice araştırın ve geç olmadan alın.Gerekirse kredi çekin ileride ödemesi daha kolay oluyor.

Son düzenleme:
Banlı Üye
Ödüller
1
4 HİZMET YILI
Eyvallah,expertiz şart zaten dediğim gibi teknik konuda çok az bilgiye sahibim illaki göstermek lazım.
Yeni motorun hayırlı olsun,bende rs200 de alışıp mt07 yi düşünüyordum.

Özelden yazdım kanki.

Cbr250 ye de baktım ama çoğu eski model ve krank kırma problemi varmış sanırım.Hem yeni model hem ucuz arıyorum açıkçası.

Kanki naptın ya 200 cc bandında en güçlü motoru önerdin :D Mt ler de pahalı bütçem yetişmiyor

Geçen sene temmuz da aldım ehliyeti 0 rs200 düşünüyordum ta o zamandan fiyatı 30000 Tl idi ,almadığıma pişman oldum.Para biriktirerek alabilirim zannetmiştim :(

Not: Tr de bir şey almaya karar verdiysen iyice araştırın ve geç olmadan alın.Gerekirse kredi çekin ileride ödemesi daha kolay oluyor.
85k civarina bulabilirsin r25i

Ultra Üye
Ödüller
10
Sosyal
9 HİZMET YILI
125 cc öneririm 125 cc likten başlaya bilirsin

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...