8 GB RAM'in 7.79 GB'ı kullanılması

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Üye
Ödüller
3
4 HİZMET YILI
Ram'im 8GB ama kullanılabilir RAM için 7.79 GB yazıyor. Bu durum nasıl düzeltilebilir?

Moderatörün son düzenlenenleri:
Uzman Üye
Ödüller
6
8 HİZMET YILI
Böyle bir tanım yapılmış Casper'in kendi sitesinde.

Windows 7 işletim sistemi ile birlikte, sistemde RAM gösterimlerinde değişikliğe gidilmiştir. 4 GB RAM bulunan bir bilgisayarda, kullanılabilir RAM miktarı hiçbir zaman 4GB olmayacaktır. Bunun en önemli nedeni ise Microsoft tarafından algoritmalarda yapılan bir değişikliktir. Bilgisayarlarda yüklü belleği sorunsuz bir şekilde aktarabilen Microsoft, kullanılabilir bellek miktarı tanımını getirmiştir. Fiziksel bellekten, donanıma ayrılmış bellek miktarının çıkarılması ile birlikte gerçek kullanılabilecek RAM miktarı, kullanılabilir RAM miktarı adıyla kullanıcılara sunulmaktadır.

Üye
Ödüller
3
4 HİZMET YILI
Böyle bir tanım yapılmış Casper'in kendi sitesinde.

Windows 7 işletim sistemi ile birlikte, sistemde RAM gösterimlerinde değişikliğe gidilmiştir. 4 GB RAM bulunan bir bilgisayarda, kullanılabilir RAM miktarı hiçbir zaman 4GB olmayacaktır. Bunun en önemli nedeni ise Microsoft tarafından algoritmalarda yapılan bir değişikliktir. Bilgisayarlarda yüklü belleği sorunsuz bir şekilde aktarabilen Microsoft, kullanılabilir bellek miktarı tanımını getirmiştir. Fiziksel bellekten, donanıma ayrılmış bellek miktarının çıkarılması ile birlikte gerçek kullanılabilecek RAM miktarı, kullanılabilir RAM miktarı adıyla kullanıcılara sunulmaktadır.
Sağolun hocam çok işime yaradı.

Onaylı Üye
Ödüller
2
4 HİZMET YILI
bu sistemle alakalı çok bir kaybın yok bu şekilde kullanabilirsin düzeltmeye uğraşma dostum

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...