85 kilo birisi spor yaparak ne kadarlık bir sürede kaç kilo verebilir?

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Onaylı Üye
Ödüller
2
3 HİZMET YILI
Selamünaleyküm hocam, şimdi ben spora başlayalı yaklaşık 1 hafta falan oluyor. Gym buddyim falan da var. Aylık bin TL veriyorum ama kilo fazlam var, hafiften vermem lazım. Yağ yakma odaklı başladım. 40 dakika koşu bandı (15 eğim 5.0 hız), 20 dakika bisiklet yapıyorum. Yaklaşık 500 kcal açık veriyorum. Kilom 85, boyum 1.76. Bu şekilde devam edersem sizce ne kadar sürede olmam gereken kiloda olurum?

Moderatörün son düzenlenenleri:
Uzman Üye
Ödüller
2
3 HİZMET YILI
Olman gereken kiloya zaten fazla uzak değilsin yani ben 1.80 80 kiloyum zayıfım kilo alma programı yapıyorum sen de sporla zaten kas hatlarını düzeltirsin düzenli yaparsan 3 aya olur

Üye
Ödüller
1
Sosyal
2 HİZMET YILI
Merhaba! Öncelikle spora başlamış olman ve hedefinle ilgili bir plan yapman oldukça güzel. Ancak, kilo kaybı kişisel bir süreçtir ve birçok faktöre bağlıdır, bu nedenle spesifik bir zaman çerçevesi vermek zor. Ancak, sağlıklı ve sürdürülebilir bir kilo kaybı genellikle haftada 0.5 ila 1 kilogram arasında olur.

Hedefinize ulaşmak için sadece egzersiz değil, aynı zamanda sağlıklı bir beslenme planı da önemlidir. Beslenme alışkanlıklarını gözden geçirmek, kalori alımını kontrol altına almak ve dengeli bir diyetle vücudun ihtiyaç duyduğu besinleri almak, kilo kaybında önemli bir rol oynar.

Öneriler:

1. Beslenme: Düzenli ve dengeli bir diyet benimsemek önemlidir. Protein, karbonhidrat, yağ ve lif dengesine dikkat etmek, sağlıklı kilo kaybı için önemlidir.
  2. Egzersiz: Şu anda yaptığın egzersizleri sürdürebilir ve zaman içinde yoğunluğunu artırabilirsin. Farklı egzersiz türlerini de denemek, vücudu şaşırtabilir ve daha fazla kalori yakmanı sağlayabilir.
  3. Hidrasyon: Yeterli su içmek de kilo kaybı sürecinde önemlidir. Gün boyunca düzenli olarak su içmeye özen göster.
  4. Uyku: Yeterli ve kaliteli uyku almak, metabolizma düzenini ve genel sağlığı olumlu yönde etkiler.
  5. Profesyonel Yardım: Eğer mümkünse, bir beslenme uzmanından veya spor antrenöründen yardım alabilirsin. Kişiye özel bir plan, hedeflerine ulaşmanda daha etkili olabilir.
Unutma ki hedef kilon, sağlıklı bir şekilde kilo vermek ve bu kiloyu korumak önemlidir. Acele etmeden, sürdürülebilir ve sağlıklı bir şekilde kilo verme yolunda ilerlemek en iyisi olacaktır.

Onaylı Üye
2 HİZMET YILI
istediğin kiloya ulaşman fazla uzun sürmez uykuna dikkat et en fazla 2 aya ulaşırsın istediğin kiloya

Onaylı Üye
2 HİZMET YILI
öncelikle sağdece koşmakla bisiklet sürmekle biryere kadar ilerleme kaydedersin beslenmene de dikkat etmen gerekiyor sporunun yanında özellikle aç karnına sabahları kardiyo yapabilirsin

Onaylı Üye
Ödüller
5
6 HİZMET YILI
Bir kişinin spor yaparak kilo verme hızı birçok faktöre bağlıdır, bu yüzden kesin bir süre ve kilo miktarı vermek zordur. Ancak, genel olarak, sağlıklı bir hızda kilo vermek için haftada 0,5 ila 1 kilo arası bir hedef hedeflenmelidir.
Ancak, düzenli spor yaparak ve sağlıklı bir diyetle birlikte kalori açığı yaratırsanız, ortalama bir süre içinde kilo vermeye başlayabilirsiniz. Bu süre, kişiden kişiye değişir, ancak genellikle 3 ila 6 ay arasında kilo kaybı fark edilebilir.

Onaylı Üye
2 HİZMET YILI
istediğin kiloya yakın zamanda ulaşırsın bence 3 ay benim gözümde ama bu süreç içerisinde sporu bana göre aksatmaman gerek aksatmazsan 2,2.5 ayda bile olabilirsin azimle yaparsan her şey olur

Onaylı Üye
2 HİZMET YILI
boyunuzu ve kilonuzu karşılaştırın. internette pek çok bilgi var. böylece ne kadar koşacağını bilebilirsin

Onaylı Üye
2 HİZMET YILI
Kanka bence boy kilo endeksin gaet iyi niye kilo vermeye çalışıyorsun ki. Fazla yağları kasa dönütürsen daha güzel olur. Bende 1.73 boyundayım 80 kiloyum spora gidiyorum kilo vermek için degil ama göbegieritmek için :D

Süper Üye
Ödüller
2
3 HİZMET YILI
Ayda vermeniz gereken kilo miktarı mevcut kütlenize göre değişir. Eğer vücut kitle indeksiniz 30'dan fazla ise, ayda 5-7 kilo vermeniz mümkündür. Vücut kitle indeksiniz 25-30 civarındaysa aylık 2 ila 4 kilo arasında verebilirsin.
Memoryhackers profilinde belirtilen yaşına bakıp vücüt kitle indeksini buldum;

(27,4 Vücut Kitle değeriniz ile Fazla Kilolu aralıkları içindesiniz.)
"Vücut kitle indeksiniz 25-30 civarındaysa aylık 2 ila 4 kilo arasında verebilirsin."

Son düzenleme:
Onaylı Üye
2 HİZMET YILI
Metabolizmayla alakalı bir durum bu. Bir profesyonele gitmeni tavsiye ederim senin için daha sağlıklı olur.

Onaylı Üye
2 HİZMET YILI
dikkat edersen yediğin besinlere 3 ayda falan verirsin

Onaylı Üye
Ödüller
2
5 HİZMET YILI
4 aya sıkı bir çalışma ile kendinde farklılık görebilirsin dostum

Üye
Ödüller
4
4 HİZMET YILI
Kardeşim spordan daha önemli bişey var oda beslenme

Onaylı Üye
Ödüller
1
3 HİZMET YILI
3 ayda sıkı çalışırsan verirsin hocam

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...