ABD 'de ne oluyor ?

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Uzman Üye
Ödüller
4
7 HİZMET YILI
Avrupanın büyük bir çöküşte olduğu şu pandemi günlerinde abd 'de pandemi dolayısı ile merkezi konuma geçti peki dünyanın bildiği süper güç amerika nasıl bunun önüne geçemez iken sıradan ülkeler veya ortadoğu da küçümsedikleri ülkeler bile onların % 2-3 lerinde gezerken neden abd de milyonlarca insan pandemi ile öldü ve binlercesi ölmeye devam ediyor ?

bence abd kendi nufüsunda kırım yapıyor bunu yasal yada illegal yoldan yapamayacağı dünyanın tepkisini alacağı için covid-19 karşısında çaresiz gibi durmaya devam ederek fazlalık olan kesmin kırılması için ellerinden fazlası gelirken % 1 ini yapıyor ve böylece istemedikleri alt sınıf zengin olmayanlar onlar için fakir ve ırkçılık yaptıkları kesim yavaş yavaş bu pandemi ile kırılıyor.
benim fikrim bu yönde ve bu diğer avrupa ülkeleri içinde geçerli çünkü abd ve tüm avrupa ülkeleri yıllardır nufüslarının kırılmasını ve sadece onların sınıfına uyanların dünya da var olmasını istiyorlar.

Fikirlerinizi alalım : ?

Onaylı Üye
Ödüller
5
8 HİZMET YILI
Çok doğru ABD bu nufüs çeşitliliğini kırmak istiyor .

Just Mad
Seçkin Üye
Ödüller
6
7 HİZMET YILI
Knk Bu Konular Çok Derin Ve Bariz Belli Oluyor trump Ne Kadar Ülkemi Seviyorum Desene Gün Geçtikçe İnsanları Zehirliyor Nüfusu Azaltmaya Çalışıyor Gibime Geliyor Ne Kadar İtiraz Etsene Gözden Kaçmıyor

Uzman Üye
Ödüller
4
7 HİZMET YILI
Kapitalizmin büyük liderleri daha doğrusu üst tabaka alt tabakanın yok olmasını istiyor ben bu konudaki fikrime devam ediyorum iç savaşların başlamasını bitmesini üst yöneticiler sağlar
uyarı yapmadan ateş eden ve buna hakkı olan abd polisinin yaptıklarını bu güne kadar çok gördük iç savaşı bitirmek yine devletin elinde olan birşey bence
iç savaş var abd de
senin cevabına karşı bunları yazdım iç savaş buz dağının görünmeyen yüzü dostum

Üye
6 HİZMET YILI
Son olay çok üzücü zaten közdü bu konu tekrardan alevlendi

Onaylı Üye
Ödüller
2
6 HİZMET YILI
ırkçı polis yüzünden oluyor bunlar

Üye
Ödüller
3
6 HİZMET YILI
Amerika yıllardır alttan alttan yapmaya çalıştığı planı covid-19 sayesinde devreye soktu. elinden gelse anında çözüm bulabilicek bir ülke ama duymamazlıktan geliyorlar

Onaylı Üye
6 HİZMET YILI
Avrupanın büyük bir çöküşte olduğu şu pandemi günlerinde abd 'de pandemi dolayısı ile merkezi konuma geçti peki dünyanın bildiği süper güç amerika nasıl bunun önüne geçemez iken sıradan ülkeler veya ortadoğu da küçümsedikleri ülkeler bile onların % 2-3 lerinde gezerken neden abd de milyonlarca insan pandemi ile öldü ve binlercesi ölmeye devam ediyor ?

bence abd kendi nufüsunda kırım yapıyor bunu yasal yada illegal yoldan yapamayacağı dünyanın tepkisini alacağı için covid-19 karşısında çaresiz gibi durmaya devam ederek fazlalık olan kesmin kırılması için ellerinden fazlası gelirken % 1 ini yapıyor ve böylece istemedikleri alt sınıf zengin olmayanlar onlar için fakir ve ırkçılık yaptıkları kesim yavaş yavaş bu pandemi ile kırılıyor.
benim fikrim bu yönde ve bu diğer avrupa ülkeleri içinde geçerli çünkü abd ve tüm avrupa ülkeleri yıllardır nufüslarının kırılmasını ve sadece onların sınıfına uyanların dünya da var olmasını istiyorlar.

Trump'ı ülkede bu kadar istemeyen varken nasıl oldu da seçimden başkan olarak çıkabiliyor, anlayamıyorum.
Irkçılık bir yöne dursun adam ayrıştırıcı kafayı zihniyeti çok seviyor.
Kendi düşüncesi dışında tüm düşünceler onun için kötü ve saygıdeğer değil.
''Herkes aynı şeyi düşünüyorsa, hiç kimse bir şey düşünmüyor demektir.'' demiş Walter Lippmann adlı gazeteci.
Yerinde bir söz.
Bu gidişle ABD'de iç savaş kaosu büyüyecek gibi.

Onaylı Üye
Ödüller
5
6 HİZMET YILI
ABD bu ırkçılık yapma olayını bir an atması gerekiyor kafaların dan insanlığa zarar yönetim izlemekten başka bişe yaptığı yok maalesef

Süper Üye
Ödüller
10
9 HİZMET YILI
bu ırkçılık abd de yıllardır vardı fakat bu son olayla patladı

Onaylı Üye
6 HİZMET YILI
iç savaş cıkaracaklar abd ekonomiside baya kötü cünkü savaş açtığı tüm ülkelerden zarar etti.

Are you sure
Süper Üye
Ödüller
9
8 HİZMET YILI
ABD de Zaten Eskilerden Beri Irkçı Bir Yaklaşım Var Eskiden Daha Kötüydü Suan Yine Eskisine Göre İyi ABD Bu Irkçı Yaklaşımı Zaten İnsanlara Taraf Tutmasını Sağlıyor Beyaz Adam Sırf Zenci Diye Saçma Sapan Kavgalar Olabiliyor Trumpı Ben Asla Sevmedim Saçma Sapan Tavırları Var Boş Beleş İşlerle Uğraşıyor Senatorda Yargılanan Adam Hala Burnunun Dikine Gidiyor

Onaylı Üye
Ödüller
4
6 HİZMET YILI

Birde iç savaş çıktı tepki toplamadan askerler falan siyahi insanları öldürebilecek bence.Benim görüşüm bu yönde.

Onaylı Üye
8 HİZMET YILI
Irkçılık ABD nin ana konusu zaten o kadar iğrenç ki toplumu

ég ríf ykkur í bita
Süper Üye
Ödüller
6
6 HİZMET YILI

ABD şarkiyatçılık akımının öncü devletlerinden biridir ve gerçek anlamda en iyi uygulamış devletlerden biridir. Kendi tarih ve yaşadıklarından olduğu gibi başka devletlerin tarih ve yaşadıklarından ders çıkaran bir devlettir. 18-19.yy Osmanlı Devleti'nin yaşadığı kimlik bunalımını hatta çok daha öncesi Batı Roma İmparatorluğu'da benzer bir sorunla çok uğraştı ve nitekim bu 2 büyük devletin yıkımını hızlandırdı benzer şeyin kendisinde olmasını istemiyor ufak bir tahmin tabiki böyle devletlere akıl yetiştirmek çok zor . Ya kültürel asimilasyon yapacaktı ya da sizin dediğiniz gibi legal bir yoldan bu kesimi kıracaktı şuan gayet başarılı gidiyor ancak çok fazla değişken var hepsini hesaplamış olmaları zordur diye düşünüyorum .

Uzman Üye
Ödüller
4
7 HİZMET YILI
ABD şarkiyatçılık akımının öncü devletlerinden biridir ve gerçek anlamda en iyi uygulamış devletlerden biridir. Kendi tarih ve yaşadıklarından olduğu gibi başka devletlerin tarih ve yaşadıklarından ders çıkaran bir devlettir. 18-19.yy Osmanlı Devleti'nin yaşadığı kimlik bunalımını hatta çok daha öncesi Batı Roma İmparatorluğu'da benzer bir sorunla çok uğraştı ve nitekim bu 2 büyük devletin yıkımını hızlandırdı benzer şeyin kendisinde olmasını istemiyor ufak bir tahmin tabiki böyle devletlere akıl yetiştirmek çok zor . Ya kültürel asimilasyon yapacaktı ya da sizin dediğiniz gibi legal bir yoldan bu kesimi kıracaktı şuan gayet başarılı gidiyor ancak çok fazla değişken var hepsini hesaplamış olmaları zordur diye düşünüyorum .
güzel cevap dostum ellerine sağlık iyi fikir beyan etmişsin

Onaylı Üye
6 HİZMET YILI
çok takmayın arkadaşlar böyle isyanlar oluyor. mesela 1992 los angelos ayaklanması var. sonra duruldu.

Yalanlar insanlığın içindeki en basit kötülüktür
Seçkin Üye
Ödüller
3
6 HİZMET YILI
Son dönemlerde bir kesim insanların ırkçılığa uğradıkları hakkında İnstagram yazıları, fotoğrafları ve videoları bulunmakta bu bir süre sonra patlak verebilir.

Banlı Üye
6 HİZMET YILI
inş bişiler olmaz dünya zaten karışık

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...