Acer extanse 5620 Güncel Yazılım

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Süper Üye
Ödüller
6
9 HİZMET YILI
Selamun aleykum arkadaslar leptobum 3 yıldır var ve ilk alındıgında oyun konusunda hiç bir sıkıntısı yoktu.
Format atmam gerektı attım ve format attıktan sonra bılgısayar asırı ısınmaya ve kasmaya basladı
Yazılımını yaparsam düzelir mi ve ücretsiz yazılım programı yapabılen varmı lütfen yardımcı olurmusunuz 

Leptobumun özelliklerı : 

1 GB RAM 
İŞLEMCU Intel(R) Core(TM)2 Duo CPU 
32 BİT İşletim sistemi 
251 mb ekran kartı

Onaylı Üye
9 HİZMET YILI
Sürücüleriniz güncelmi ?

O sistem için Lite sürüm Windows öneriyorum. Öncesinde bir sıkıntı yaşamadığınızı belirtmişsiniz gözle görülür fark hissedersiniz bir gıdım daha rahatlatacaktır sizi

Duruma göre çözüm önerileri paylaşırız

Onaylı Üye
9 HİZMET YILI
NeanDertHaL' Alıntı:
Sürücüleriniz güncelmi ?

O sistem için Lite sürüm Windows öneriyorum. Öncesinde bir sıkıntı yaşamadığınızı belirtmişsiniz gözle görülür fark hissedersiniz bir gıdım daha rahatlatacaktır sizi

EVT HAKLISIN AMA PAYLASTIGIM KONUDA WINDOWS 10 SPYING DE PROGRAMINIDA KULLANABILIR BIRCOK KISI MEMNUN KALMISTI

Onaylı Üye
9 HİZMET YILI
Brazzerss' Alıntı:
NeanDertHaL' Alıntı:
Sürücüleriniz güncelmi ?

EVT HAKLISIN AMA PAYLASTIGIM KONUDA WINDOWS 10 SPYING DE PROGRAMINIDA KULLANABILIR BIRCOK KISI MEMNUN KALMISTI

Eğer güncelleme takıntısı var ise Windows 10 bu sistemde işkence olacaktır belirli bir süre sonra, güncellemeyi devre dışı bırakıp dediğiniz yöntemi yapabilir. Metro arayüzü ve Metro uygulamaları çok fazla şişiriyor. Bende  önerdiğiniz yazılımı kullanıp yararını gördüm. Ancak tavsiyem Lite sürüm (derken ki kastımız kafa karıştırmasın) gereksiz bileşenlerin çıkartıldığı Windows  sürümleridir. Bir nevi modifiyedir. Elimde çıkma IBM kasa var HP'nin bizzat onda kullanıyorum. Speedfan ile de ayarlamalarını yaptınmı sıkıntı olmaz. Herşeyi yazılıma bağlamamak gerekiyor bi içini açıp temizlemek, termal macun değişimi yapmak gerek.

Onaylı Üye
9 HİZMET YILI
NeanDertHaL' Alıntı:
Brazzerss' Alıntı:

Eğer güncelleme takıntısı var ise Windows 10 bu sistemde işkence olacaktır belirli bir süre sonra, güncellemeyi devre dışı bırakıp dediğiniz yöntemi yapabilir. Metro arayüzü ve Metro uygulamaları çok fazla şişiriyor. Bende  önerdiğiniz yazılımı kullanıp yararını gördüm. Ancak tavsiyem Lite sürüm (derken ki kastımız kafa karıştırmasın) gereksiz bileşenlerin çıkartıldığı Windows  sürümleridir. Bir nevi modifiyedir.  Elimde çıkma IBM kasa var HP'nin bizzat onda kullanıyorum. Speedfan ile de ayarlamalarını yaptınmı sıkıntı olmaz. Herşeyi yazılıma bağlamamak gerekiyor bi içini açıp temizlemek, termal macun değişimi yapmak gerek.

ONERIRMISIN IYIMI LITE KULLANABILIRIM BENIM PC DE UCMUYOR YANI

Süper Üye
Ödüller
6
9 HİZMET YILI
NeanDertHaL' Alıntı:
Brazzerss' Alıntı:

Eğer güncelleme takıntısı var ise Windows 10 bu sistemde işkence olacaktır belirli bir süre sonra, güncellemeyi devre dışı bırakıp dediğiniz yöntemi yapabilir. Metro arayüzü ve Metro uygulamaları çok fazla şişiriyor. Bende  önerdiğiniz yazılımı kullanıp yararını gördüm. Ancak tavsiyem Lite sürüm (derken ki kastımız kafa karıştırmasın) gereksiz bileşenlerin çıkartıldığı Windows  sürümleridir. Bir nevi modifiyedir.  Elimde çıkma IBM kasa var HP'nin bizzat onda kullanıyorum. Speedfan ile de ayarlamalarını yaptınmı sıkıntı olmaz. Herşeyi yazılıma bağlamamak gerekiyor bi içini açıp temizlemek, termal macun değişimi yapmak gerek.

Peki eğer güncellemeleri yaparsam bi faydası olur mu

Onaylı Üye
9 HİZMET YILI
Brazzerss' Alıntı:
NeanDertHaL' Alıntı:

Lite sistem gereksiz bileşenlerin çıkartıldığı sürüm, güncelleme desteği sunmuyor. Standart kullanıcılar için önerilir, yazılımla uğraşıyorsanız tavsiye etmiyorum. İlla ki ben güncelleme yaparı mderseniz zaten Lite sürüm olmaktan çıkar. Sana kalmış birşey, tamamen tercih meselesi. Kendi fikrimi sorarsan öneririm. ama belirli uygulamaları desteklemeyeceği aşikar.
halim11' Alıntı:
NeanDertHaL' Alıntı:

Güncellemelerin Windows'a hız adına bir katkısını göremedim, Ha bizim geri planda bilmediğimiz bir güvenlik açığı varsa o ap ayrı bir konu tabi.  Hatta ilk format attığınız sistemler daha hafif olur güncelleme yaptıkça hantallaşır. Güncel Firewall'ler ile desteklerseniz arada bi düzenli tarama yapar, ne indirdiğinize bakarsanız hiç bir sorun olmaz. Kendimde kapalı kullanıyorum çok şükür maddi manevi bir zararımız yok :)

Süper Üye
Ödüller
6
9 HİZMET YILI
NeanDertHaL' Alıntı:
Brazzerss' Alıntı:

Lite sistem gereksiz bileşenlerin çıkartıldığı sürüm, güncelleme desteği sunmuyor.  Standart kullanıcılar için önerilir, yazılımla uğraşıyorsanız tavsiye etmiyorum.  İlla ki ben güncelleme yaparı mderseniz zaten  Lite sürüm olmaktan çıkar. Sana kalmış birşey, tamamen tercih meselesi. Kendi fikrimi sorarsan öneririm. ama belirli uygulamaları desteklemeyeceği aşikar.
halim11' Alıntı:

Güncellemelerin Windows'a hız adına bir katkısını göremedim, Ha bizim geri planda bilmediğimiz bir güvenlik açığı varsa o ap ayrı bir konu tabi.  Hatta ilk format attığınız sistemler daha hafif olur güncelleme yaptıkça hantallaşır. Güncel Firewall'ler ile desteklerseniz arada bi düzenli tarama yapar, ne indirdiğinize bakarsanız hiç bir sorun olmaz.  Kendimde kapalı kullanıyorum çok şükür maddi manevi bir zararımız yok :)
Bu konularda fazla bir bilgim yok fakat ilk satım aldıgım zaman fazlasıyla oyun yüklüyordum ve fazlasıyla iyi çalısıyordu anlamadım bir türlü :)

Onaylı Üye
9 HİZMET YILI
NeanDertHaL' Alıntı:
Brazzerss' Alıntı:

Lite sistem gereksiz bileşenlerin çıkartıldığı sürüm, güncelleme desteği sunmuyor.  Standart kullanıcılar için önerilir, yazılımla uğraşıyorsanız tavsiye etmiyorum.  İlla ki ben güncelleme yaparı mderseniz zaten  Lite sürüm olmaktan çıkar. Sana kalmış birşey, tamamen tercih meselesi. Kendi fikrimi sorarsan öneririm. ama belirli uygulamaları desteklemeyeceği aşikar.
halim11' Alıntı:

Güncellemelerin Windows'a hız adına bir katkısını göremedim, Ha bizim geri planda bilmediğimiz bir güvenlik açığı varsa o ap ayrı bir konu tabi.  Hatta ilk format attığınız sistemler daha hafif olur güncelleme yaptıkça hantallaşır. Güncel Firewall'ler ile desteklerseniz arada bi düzenli tarama yapar, ne indirdiğinize bakarsanız hiç bir sorun olmaz.  Kendimde kapalı kullanıyorum çok şükür maddi manevi bir zararımız yok :)
Yazılımla ugrasmıyorum ve lıte surumu oyun oynamama destek yapacakmı kasma vsayre anladınsen

Onaylı Üye
9 HİZMET YILI
Brazzerss' Alıntı:
NeanDertHaL' Alıntı:

Yazılımla ugrasmıyorum ve lıte surumu oyun oynamama destek yapacakmı kasma vsayre anladınsen

Boşta tükettiği ram oranı 250 Mb bende. Uygulamalar ile tükketiği ram oranı da maksimum 500'e çıkıyor. Cpu kullanımı %9-12 arasında bu bağlamda yararlı oluyor tabi. Uygulama konusunda birşey diyemem. Çıkarılan bileşenlere bağlı olarak değişir o araştırın zaten paylaşımı yapılan sitelerde hangi bileşenlerin çıkartıldığı detayıyla yazar. Araştırmadan kalkışma derim.

Onaylı Üye
9 HİZMET YILI
KahinCoder' Alıntı:
Walla Bence Hic O Konulara Girme

Garantisi varsa teknik servis yolu gözüküyor gibi, içini açıp temizlik yapar güncel sürücüleri yüklerler. Yoksa da teknik servise vereceği para cebinde kalsın, araştırıp yapılamayacak şey değil. Yıllarca bizlerin gözünü korkutup paralarımıza el koydular mahalle çomarları. Bakkaldan farksızlar bunlar, ya yerse ye iş yaparlar işte.

Kısaca mahallem de kapısının önünnden geçen oldumu elinden alıp bakımını yapıp veriyorum. Para felan harcanmasını istemiyorum şu heriflere esnaftan başka herşeye benziyorlar.

Süper Üye
Ödüller
6
9 HİZMET YILI
NeanDertHaL' Alıntı:
KahinCoder' Alıntı:
Walla Bence Hic O Konulara Girme

Garantisi varsa teknik servis yolu gözüküyor gibi, içini açıp temizlik yapar güncel sürücüleri yüklerler. Yoksa da teknik servise vereceği para cebinde kalsın, araştırıp yapılamayacak şey değil. Yıllarca bizlerin gözünü korkutup paralarımıza el koydular mahalle çomarları. Bakkaldan farksızlar bunlar, ya yerse ye iş yaparlar işte.

Kısaca mahallem de kapısının önünnden geçen oldumu elinden alıp bakımını yapıp veriyorum. Para felan harcanmasını istemiyorum şu heriflere esnaftan başka herşeye benziyorlar.

temizliği için ne yapabilirim leptop içini nasıl açarım ve nerelerını nasıl temizlerim cunku aldıgımdan berı hıc temızlemedım yardımcı olursan cok sevınırım

Onaylı Üye
9 HİZMET YILI
halim11' Alıntı:
NeanDertHaL' Alıntı:

temizliği için ne yapabilirim leptop içini nasıl açarım ve nerelerını nasıl temizlerim cunku aldıgımdan berı hıc temızlemedım yardımcı olursan cok sevınırım

Özel mesaj üzerinden gerekli yazılımları yollayayım, Halim. Fakat sürücü bulucuyu gerekli durumlar dışında önermiyorum. Kendi sitesi üzerinden güncellemeni öneririm sürücüleri. Driver Pack Solution yazılımını kullanabilirsin bu işlem için. Sistem geri yükleme noktası oluşturduğu için herhangi bir sıkıntıda geri yükleme yaparsın. Her Laptop'un kasası farklı oluyor, fakat temizlemen gereken yerler konusunda rehber linki yolladım Gelen kutuna bakabilirsin, laptop temizliği ile ilgili detaylı bilgiler var yararlanacağını düşünüyorum. Fakat acemiysen hiç girme bu işlere, risk alman istemem boşu boşuna.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...