Açıkta kaldım

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Onaylı Üye
Ödüller
3
6 HİZMET YILI
12.sınıfı açıktan okumak zorunda kalıp, bir işe girip kazandığım paranın bir kısmını ayırıp meslek kursuna gitmiştim. hiçbir şey için geç değil. iş sahibi olmak için üni mezunu olmak gerekmiyor. bol bol çalış kendine güven sen yaparsın

Why

Ma name is enough
Süper Üye
Ödüller
10
9 HİZMET YILI
Şimdi sana ufak birtakım tüyolar veriyorum;
  • Açık liseye geçtiğin zaman okula harcadığın bütün zaman sana ders çalışma vakti olarak döner.
  • Sabah ve gece arasındaki bütün zaman dilimini planlayarak ders çalışmaya ayırabilirsin.
    Sürekli kurslara gidip sorularını hocalara sorup etüt alabilirsin.
  • Açık lisedeki çan eğrisi sitemi ile açık lisede okuyan birincinin ortalaması 100 yuvarlanır. Ona gelen puan kadar size de eklenir mesela birinci 92 ile bitirsin onu 100 yapıyorlar senin diploma notuna da 8 puan ekliyorlar.
    Lise hayatımda tam 4 okul değiştirdim ve mülteci gibi oradan oraya gidiyordum. 2 ay farklı bir okulda, 4 ay farklı bir okulda, 1 yıl farklı bir okulda okuyup durdum. Okumak demişken, ne okudum sahiden?..
    Sana yegâne tavsiyem dışardan okuyarak kendi hayatına ve geleceğine daha iyi yatırım yapabilirsin. OP dediğimiz, üniversite sınavı sonrası gelen Okul Puanı artık tüm Liseler için aynı düzeyde. Eğer gerekli ve yeterli özveriyi sarf edersen inan bana bu iş sandığından daha keyifli. Ufak olman belki kararlarını ve hayatını zorlayabilir. İnsanlar sana serseri gibi bakabilir bu konuda bir şey söyleyemiyorum. Ama güzel kardeşim şunu bilmelisin ki, hayat hiçbir zaman o absürt konuşan 4-5 tane mahalle kadınından ibaret olmuyor. Başarı ve gelecek tamamen sana ait. Nerede olmak, ne yapmak, nasıl başarmak istiyorsan o şekilde adım atmalısın. Başarılı olanlar yalnızca Fen Liselerinden çıkmıyor. Bu sadece oraya fazla dikkat edildiği için böyle gözüküyor. Sakın ümidini kaybetme ve kimseye aldırış etme. Sen yapabileceğin ayrıcalıkları bil ona göre hareket et. Çünkü sen; bu toprakların özgür ve hür bir evladısın. Bu yaşında öğrenmen gereken en büyük etken, sistemin kölesi olmamaktır. Hukuk'un getirdiği değerlere sahip çıkarak mantık çerçevesinde yargıya boyun eğmelisin. Eğer bunun üstüne çıkarsan, önüne gelen üstüne basmaya devam eder ve biz bunu asla istemeyiz. Eğer özel olarak danışmanlık ya da yardım istersen bana mesaj atabilirsin. İstediğin konuda istediğin bilgiyi verir seni aydınlatırım. Şimdi; hayatında bolca güzel günün olsun. İyi forumlar:)

Üye
Ödüller
6
9 HİZMET YILI
ne yap et liseye gir hiç bir şey olmazsa yeni dostların olur.Lisedeki dostluklar ayrı oluyor.Lise mezuniyeti bir başka oluyor.Yazılım mühendisliği için 9.sınıftan düzenli çalışmayla bilgisayar mühendisliği kazanıp ordan halledebilirsin.

Onaylı Üye
5 HİZMET YILI
marmara otdü katü olmadığı sürece şirketler tüm diplomara aynı gözle bakıyorlar malesef
Üniversitede o bölümün istediği şeye çalışaraktan (sayısal,sözel,ea,dil) hangisiyse artık bilmiyorum, gidebilirsiniz. Üniversite okuyanın bile önemi kalmadı. Lise'yi sen düşün.

Onaylı Üye
5 HİZMET YILI
kardeşim yakınlarına açıklarsan sana yardımcı olur bence ben daha tam bilmiyorum bende liseye geçiçcem

Onaylı Üye
Ödüller
4
5 HİZMET YILI
Ek tercihlerde tercih yaparsın inşallah allah yardımcın olsun.

Onaylı Üye
Ödüller
2
5 HİZMET YILI
illa ki okul bulucaksın merak etme kendini strese sokma

Onaylı Üye
Ödüller
5
5 HİZMET YILI
geçmiş olsun kardeşim üzüldüm senin için

kinda outta luck
Uzman Üye
Ödüller
4
5 HİZMET YILI
illaki bi okula yazarlar seni merak etme

Onaylı Üye
5 HİZMET YILI
okulu sen okuyacaksın baban okumayacak nazik bir şekilde anlat olmadı annene anlat ısrar et illaki fikir değiştirecekler

Üye
Sosyal
5 HİZMET YILI
Açıkta kalmak gibi bir durum olamaz bence. Umarım en kısa sürede bir liseye yerleşirsin

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...