AdwCleaner Kullanımı Resimli Anlatım

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Uzman Üye
8 HİZMET YILI
AdwCleaner, Windows işletim sistemleri için geliştirilen, spyware ve kötü amaçlı yazılımları bilgisayardan kaldırmaya yarayan yardımcı bir programdır.

Öncelikle AdwCleaner'ı resmi sitesinden indiriyoruz
Bağlantıları görmek için lütfen Giriş Yap

İlgili link sizi programın resmi web adresine yönlendirecektir. AdwCleaner ücretsiz ve yasaldır.

Programımızı indirdikten sonra açıyoruz, herhangi bir kurulum gerekmiyor tamamen portable dır usb belleğinize kopyalayıp istediğiniz bilgisayarda kullanabilirsiniz ki bu tür yardımcı araçların elinizin altında bulunması bir ihtiyaçtan çok zaruriyettir.

İsterseniz anlatımımıza geçelim.

Programımızı açtıktan sonra bizi basit ve anlaşılır bir arayüz karşılıyor.

memoryhackers.org-Adsiz11345.png

1- Adware/PUPS, Reklam ve istenmeyecek yazılımları tarar, varsa bunları regedit üzerinden kaldırmaya çalışır. çoğu Adware kendini program kısayollarına yol olarak verir bir çoğu da önemli yazılımlarınızın bulunduğu regedit girdilerine ekler kendini dolayısıyla siz o yazılımı güvenilir olarak bildiğiniz için o yazılımı her çalıştırdığınızda otomatik olarak kayıt defterine kendini gizlemiş zararlı yazılımda devreye girecektir. Burada AdwCleaner devreye girer ve tüm regedit'i tarayarak size detaylı sonuç listesi verir güvenmediğiniz yazılımları kaldırmanızı sağlar.

2- Tarama yapıldıktan sonra AdwCleaner bunları detaylı bir log dosyası haline getirir dolayısıyla bir önceki tarama detaylarınıza bakmanızı, varsa geçmişi temizlemenizi sağlar.

memoryhackers.org-Adsiz21346.png

Adware/PUPS'leri de ara dedikten sonra AdwCleaner veritabanını kontrol eder varsa güncellemeleri denetler ve yükler.

memoryhackers.org-Adsiz21346.png

Ben tara dedikten sonra bende Zona yazılımının Update ve log dosyasını istenmeyecek dosya olarak tanımladı şunu unutmamak lazım ki burada AdwcCleaner tamamen yardımcı bir yazılım algoritmasına bağlı olarak en masum yazılımları bile potansiyel olarak istenmeyen veya zararlı yazılım olarak algılayabilir burada devreye sizin araştırmanız giriyor, lütfen zararlı gördüğü her girdiyi kaldırmaya çalışmayın.

memoryhackers.org-Adsiz41348.png

Son olarak Clean dedikten sonra Adwcleaner Adware yazılımı veya istenmeyen potansiyel yazılımları da kaldırmanız için sonuç listesi çıkaracaktır.

Umarım işinize yaramıştır, programın esas olarak kullanımı zaten basit fakat gelişi güzel kullanılıp Windows'un ayarları mahvedilebiliyor, biz biraz daha detaya kaçmış olabiliriz böyle basit bir yazılım için fakat yaşayabileceğiniz olası durumları en aza indirgemek için açıklama gereği duydum dostlar elinizin altında bulunsun derim.

Ekli dosyalar

• memoryhackers.org-Adsiz31347.png
    memoryhackers.org-Adsiz31347.png
    30.8 KB · Görüntüleme: 0
Moderatörün son düzenlenenleri:
Ben yazarım sen oynarsın ..!
Süper Üye
Ödüller
7
8 HİZMET YILI
Eyvallah :)

Isse Kun
Emektar Üye
Ödüller
15
Sosyal
9 HİZMET YILI
Yararli tesekkurler

Banlı Üye
9 HİZMET YILI
onu ben indirdim baya yararlı bi program

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...