AFUWIN bilen yardım etsin.

Üye
1 HİZMET YILI
AFUWIN ile bir türlü BİOS yedek alamıyorum. Read de kalıyor yeşile dönmüyor. Rom dosyası oluşuyor ama kullanılamıyor hatalı dosya oluyor. Bilen birisi yardımcı olursa Asus b450m-k anakart.

ölmedim geri döndüm kaldığımız yerden devam
Süper Üye
Ödüller
6
Sosyal
6 HİZMET YILI
CMD'yi yönetici olarak aç ve şu komutları denermisin
cd "AFUWIN_KLASÖRÜ"
afuwin64.exe BIOS.rom /O
eğer takılırsa bunu dene
afuwin64.exe BIOS.rom /O /GAN
/GAN komutu korumalı BIOS'larda ekstra izin sağlar

yine olmazsa aşağıdaki ayarları yap

BIOS’a girerek
Secure Boot: Devre Dışı
CSM (Compatibility Support Module): Etkin
AFUWIN işe yaramazsa, AFUDOS aracını bootable USB ile kullanabilirsin
afudos BIOS.rom /O

Üye
1 HİZMET YILI
CMD'yi yönetici olarak aç ve şu komutları denermisin
cd "AFUWIN_KLASÖRÜ"
afuwin64.exe BIOS.rom /O
eğer takılırsa bunu dene
afuwin64.exe BIOS.rom /O /GAN
/GAN komutu korumalı BIOS'larda ekstra izin sağlar

yine olmazsa aşağıdaki ayarları yap

BIOS’a girerek
Secure Boot: Devre Dışı
CSM (Compatibility Support Module): Etkin
AFUWIN işe yaramazsa, AFUDOS aracını bootable USB ile kullanabilirsin
afudos BIOS.rom /O
Backup.rom dosyası oluşuyor ama dosyayı AMIBCP ile açmaya çalıştığım zaman hata veriyor. "Language name present in the ROM file exceeds 0x08 in length. Setup tab and BIOS Strings tab will not be shown."
Hatası veriyor. Eğer DC niz varsa paylaşırmısınız ordan yardımcı olursanız çok memnun olurum .

ölmedim geri döndüm kaldığımız yerden devam
Süper Üye
Ödüller
6
Sosyal
6 HİZMET YILI
Backup.rom dosyası oluşuyor ama dosyayı AMIBCP ile açmaya çalıştığım zaman hata veriyor. "Language name present in the ROM file exceeds 0x08 in length. Setup tab and BIOS Strings tab will not be shown."
Hatası veriyor. Eğer DC niz varsa paylaşırmısınız ordan yardımcı olursanız çok memnun olurum .
AFUWIN'i yönetici olarak çalıştırmak önemlidir, ancak bazen Windows’un güvenlik ayarları veya antivirüs yazılımları bu işlemde engel oluşturabilir
AFUWIN bazen bazı anakartlarda BIOS sürümüne uyumsuzluk gösterebilir. B450M-K gibi anakartlarda, AFUWIN'in bazı sürümleriyle uyumsuzluk yaşanabiliyor. Alternatif olarak AFUDOS kullanabilirsin.
Language name present in the ROM file exceeds 0x08 in length" hatası, genellikle BIOS dosyasındaki dil adının uzunluğuyla ilgili bir sorun
AMIBCP'yi birden fazla sürümde deneyin, çünkü bazen sürüm uyumsuzlukları hata yaratabilir.
Eğer AFUWIN ve AFUDOS işe yaramazsa, Universal BIOS Backup Toolkit veya Backup Tool gibi programlar deneyebilirsin