Akıllı Telefonlar Soğuktan Nasıl Korunur?

• Moderatör
Akıllı telefonu soğuğa karşı korumak.jpg

Malum artık kış aylarındayız, akıllı telefonlar sıcaktan etkilendikleri gibi soğuktan da aynı şekilde etkilenebiliyorlar yani telefon durup dururken sadece hava ısısından dolayı çalışamaz duruma geliyorlar. Peki aşırı soğuklarda akıllı telefonumuzu nasıl korumalıyız, soğuk havalarda akıllı telefonumuzu nasıl muhafaza etmeliyiz? Bu konuda sizlere önerilerde bulunacağız. Bulunduğumuz önerilerin de işinize yarayacağını düşünüyoruz. Malum kış aylarında hava sıcaklığının ne olacağı belli olmuyor ve hava sıcaklığı sürekli değişkenlik gösteriyor. Çok fazla uzatmadan yazımıza geçelim.

Telefonunuz Her Zaman Vücudunuza Yakın Olsun

Genellikle erkekler telefonlarının pantolon cebinde taşıyorlar ancak bayanlarda bu durum söz konusu olmuyor, kimisi cep telefonunu çantasında taşısa bile çoğu bayan telefonunu elinde taşıyor. Pantolonların cebi ya da çanta gibi kapalı alanlarda akıllı telefonlarımızı kış aylarında taşımamız telefonumuzun mevcut ısıdan etkilenmesinin önüne geçer ve herhangi bir hasar almasını da önlemiş oluruz. Mümkünse bayanlarında pantolon cebi gibi vücut ile dolaylıda olsa temas kuran alanlarda cep telefonlarını taşımasını öneriyoruz çünkü hava ne kadar soğuk olursa olsun vücut ısımız belirli oranda yüksek olacaktır. Telefonu çantanızda taşımaktan ziyade telefonunuzu cebinizde taşımanızın daha faydalı olacağını düşünüyoruz ve telefonunuzu cebinizde taşıyınca da telefonuzun ısısını, sıcaklığını bir nebze olsa da soğuk kış aylarında yüksek tutacaktır.

Telefonu Soğukta Şarj Etmeyin

Telefon bataryanızın çok sıcak olması kadar çok soğuk olması da önemli ölçüde bir sorundur. Telefonunuz çok soğuksa öncelikle telefonunuzu kıyafetlerinize temas ettirerek ısıtın. Sonrasında ise sadece batayaryayı elinizle ovuşturarak belirli bir ısı kazanmasını sağlayın ve sonrasında telefonunuzu şarja takın. Bu şekilde telefon bataryanızın zarar görmesini engelleyebilirsiniz. Batarya telefondaki önemli unsurlardan birisidir ve telefon bataryamızın zarar görmesini de istemeyiz. Telefonunuzu soğukta şarj etmeyerek de telefonunuzu soğuğa karşı koruyabilirsiniz.

Koruyucu Kılıf Kullanın

Telefon kılıfları telefonuzu dışarıdan gelen darbelerden koruduğu gibi soğuktan da başarılı bir şekilde koruyabilir yine telefon ekranına takılan şeffaf camlarda telefon camını soğuktan korur ve ucuz kılıf kullanmaktan kaçınmalısınız. Sağlam, kaliteli bir kılıf almak telefonunuzu darbelere karşı koruyabileceği gibi soğuğa karşı da büyük ölçüde telefonunuzu koruyacaktır. Kategoriyi takip ederek haberlerden anında haberdar olabilirsiniz.

Haykıracak Nefesim Kalmasa Bile
Süper Üye
Ödüller
11
Sosyal
9 HİZMET YILI
Telefonlarda artık seni uyaran bir sistem var çok ısındığına aşırı ısınma ve aşırı soğuma tarzı. Sanırım artık daha kaliteli bir kılıf almak gerekiyor malum önümüz kış!

Moderatörün son düzenlenenleri:
Onaylı Üye
Ödüller
4
4 HİZMET YILI
Hava fazla sıcaksa, ve telefon da ısınmışsa; mermer'e kapsız bir şekilde koyuyorum soğuyor.
Eğer tam tersiyse zaten telefon ısınmıyor.

:502081481535913995:

Seçkin Üye
Ödüller
6
8 HİZMET YILI
Korumak çok zor oluyor gerçekten ben pek sorun yaşamıyorum Samsung cihazımda ama arkadaşlarımın iPhone telefonlarında genel yaşadığı sorun %20 30 şarjdan bir anda soğuktan dolayı batarya boşalıyor ve telefonları kapanıyor umarım yardımcı olur bunlar iPhone kullanıcılarına.

☆☆Her oyun bir gün hileyi tadacaktır☆☆
Griffin Premium
Ödüller
23
8 HİZMET YILI
batarya içinde bir çalışma sıcaklığı var o yüzden güneş altında falan kullanırken biraz dinlendirerek kullanmak gerekiyor
gerçi eskiden samsung telefonum yazın ısınıyor diye derin dondurucuya atan bir adamdım şimdiki telefonlarda ısı uyarı sistemi var sen istediğin kadar soğukta ve sıcakta da kullansan android sistem uyarı veriyor
iphone kullanıyorsanız aşırı sıcak yaz aylarında telefonu kullanmayı unutun çünkü iphone sıcak korumasına aldığı için kendini kapatıyor tabi hava sıcaklığının 50 dereceyi geçmesi gerekli bu durumda

Onaylı Üye
Ödüller
6
7 HİZMET YILI
yeni telefonlarda bildiriyor zaten ona göre montunun kürklü cebine koyup ısı meydana çıkacaktır böylece ısıtırsın

Üye
Ödüller
6
10 HİZMET YILI
soğuk değilde sıcak daha sıkıntılı

Seçkin Üye
Ödüller
9
10 HİZMET YILI
iphone kullanıyorum ve soğukta kapanıp duruyordu eyw umarım bi da kapanmaz

Onaylı Üye
Ödüller
3
3 HİZMET YILI
Piyasada rahatlıkla bulabileceğiniz termal kılıflardan satın alabilir, tıpkı kendinizi olduğu gibi telefonunuzu da koruma altına alabilirsiniz.

Seçkin Üye
Ödüller
7
5 HİZMET YILI
İyi günler: pple’a göre, iPhone’lar ve iPad’ler 32ºF ila 95ºF arasında değişen sıcaklıklarda tutulmalıdır. Bu sıcaklık aralığının dışında kalan cihazlar kısa pil ömrü, dokunmatik ekran sorunları ve şarj problemleri yaşayabilir. Aşırı durumlarda ise cihaz tamamen kapanabilir.

Onaylı Üye
Ödüller
3
6 HİZMET YILI
kesinlikle önerim termal kılıf

Üye
Ödüller
5
9 HİZMET YILI
Kullanırmısın bilemem ama ben kampa vs. gittiğimde apış arama koyuyorum

Üye
Ödüller
2
6 HİZMET YILI
Telefonu kalp, beyin gibi hayati organlardan uzak tutmakta fayda var.

Onaylı Üye
Ödüller
5
6 HİZMET YILI
bir de aşırı ısınma sorununu çözsek çok iyi olacak soğumadan büyük problem:/

non skeet user
Uzman Üye
Ödüller
6
7 HİZMET YILI
telefonum çok ısındıysa yaklaşık 1 dakika kadar dondurucuya koyuyorum buz gibi oluyor oyun oynamaya devam ediyorum

☾☆ Mustafa Kemal ATATÜRK ☆☽
Ultra Üye
Ödüller
8
7 HİZMET YILI
Soğuktan değilde ben sıcaktan koruyorum 6s plus patladı patlıcak batarya artık