Akıllı Telefonlarda Kameraları Kapatmalımıyız

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Griffin Premium
Ödüller
12
8 HİZMET YILI
:yazı:

Merhaba değerli forum sakinleri son zamanlarda çıkan olaylardan dolayı sizlere bu konuyu açıyorum. Bildiğiniz üzere son zamanlarda hackerlar bizleri telefon kamerlarından bilgisayar kameralarından izliyorlar şeklinde söylemler vardı. Günümüzün insanları dizüstü bilgisayarlarının kamerasını siyah bant ile kapatıyorlar. Hackerlar sizi izliyor ve yaptıklarınızı kayıt altına alıyorlar ve daha sonra sizleri o görüntüler ile tehtid edebiliyorlar.
Google bizlere şu şekilde açıklama yaptı. Android işletim sistemine sahip akıllı telefonlarda Temmuz ayında keşfedilen ve hackerların kullanıcıları gizlice dinlemelerine neden olan bir güvenlik açığı olduğunu doğruladı. Şirket, güvenlik açığının Pixel ve Samsung cihazlar da dahil olmak üzere yüz milyonlarca kullanıcıyı etkilediğini belirtti. Yani bizlerinde dikkat etmesi gerekli.

:resim:

e4fcd7113bcc537052129e8e9060eb1206e245e2.jpg

Admin
Ödüller
23
8 HİZMET YILI
Telefona hoş pek bakmıyorum da, pc kamerası da sürekli kapalı zaten. Lakin dinleme için mikrofonun önüne geçemem. Bunun yanı sıra bizi ne amaçla tehdit edebilirler anlamadım ? Görüntülerim ve sesim elinde var diye ne yapabilir mesela ?

Griffin Premium
Ödüller
12
8 HİZMET YILI
Telefona hoş pek bakmıyorum da, pc kamerası da sürekli kapalı zaten. Lakin dinleme için mikrofonun önüne geçemem. Bunun yanı sıra bizi ne amaçla tehdit edebilirler anlamadım ? Görüntülerim ve sesim elinde var diye ne yapabilir mesela ?

Ben bir yerde şöyle okumuştum mesela bu görüntüleri internete yayarız gibisinden yani pek hoş olmayan görüntüler yakalayabilirler. Anladın herhalde :)

Admin
Ödüller
23
8 HİZMET YILI
Ben bir yerde şöyle okumuştum mesela bu görüntüleri internete yayarız gibisinden yani pek hoş olmayan görüntüler yakalayabilirler. Anladın herhalde :)
Anladım :D İyi de polise başvursak, böyle kaynaktan mesaj/arama vs geldi diye. Gerekli yasak işlemler uygulanmaz mı ? Sonuç olarak izinsiz, kişisel görüntü/bilgi paylaşımı yasak. Böyle şahısların önüne geçemez miyiz yani.

Griffin Premium
Ödüller
12
8 HİZMET YILI
Anladım :D İyi de polise başvursak, böyle kaynaktan mesaj/arama vs geldi diye. Gerekli yasak işlemler uygulanmaz mı ? Sonuç olarak izinsiz, kişisel görüntü/bilgi paylaşımı yasak. Böyle şahısların önüne geçemez miyiz yani.

yani illaki bir çözümü vardır tabi ki suç duyurusunda bulunulabilir. Sonuçta bizden izinsiz görüntülerimizi alıp üstüne bizi tehtit ediyorlar. Bunu bilinçsiz yani saf birine yapıp olumlu sonuç alabilirler. Yani bunu bir çocuğa yapabilirler çocuk korkudan istediklerini yapabilir sonuçta elinde çocuğun bir videosu var o videonun ailesine gitmesinden korkar ve istediğini yapabilir.

Admin
Ödüller
23
8 HİZMET YILI
yani illaki bir çözümü vardır tabi ki suç duyurusunda bulunulabilir. Sonuçta bizden izinsiz görüntülerimizi alıp üstüne bizi tehtit ediyorlar. Bunu bilinçsiz yani saf birine yapıp olumlu sonuç alabilirler. Yani bunu bir çocuğa yapabilirler çocuk korkudan istediklerini yapabilir sonuçta elinde çocuğun bir videosu var o videonun ailesine gitmesinden korkar ve istediğini yapabilir.
Yani orası da doğru tabi ki. Para vs için yapıyorlar diye düşünüyorum. Zaten öyle bir şey olsa da hoş polise gideriz direk. //Bu gibi illegal kötü yolların önüne geçerler umarım. Kimse bunlar yüzünden zarar görmez inş.

Griffin Premium
Ödüller
12
8 HİZMET YILI
Yani orası da doğru tabi ki. Para vs için yapıyorlar diye düşünüyorum. Zaten öyle bir şey olsa da hoş polise gideriz direk. //Bu gibi illegal kötü yolların önüne geçerler umarım. Kimse bunlar yüzünden zarar görmez inş.

İnşallah para kredi kartı gibi bilgiler istiyorlar büyük ihtimal

ÖLÜM ÖLÜM DEDİĞİN NEDİR Kİ GÜLÜM
Efsane Üye
Ödüller
19
10 HİZMET YILI
Oh be ben kurtuldum :D

Efsane Üye
7 HİZMET YILI
Yasal Yollarla Halletcen Başka Çare Yok Böyle Bir Olay Karşısında

Efsane Üye
Ödüller
8
7 HİZMET YILI
İstedikleri kadar dinlesin izlesinler ders ve küfür harici şeyler duyamazlar göremezler

Banlı Üye
6 HİZMET YILI
googlede açık bulan hackerların polise yakalanacak kadar acemi olduklarını zannetmiyorum

Uzman Üye
6 HİZMET YILI
adam yurt dışındaysa anca avcumuzu yalarız.:)

Uzman Üye
6 HİZMET YILI
çokda paranoya yapmaya gerek yok benı ızleyıp kım ne elde edecek sankı:D

Onaylı Üye
8 HİZMET YILI
kayda değer birşey bulabiliceklerini zannetmiyorum valla :D

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...