Griffin Premium
Merhaba değerli forum sakinleri biraz da böyle konular açayım. Belki merak edenler falan vardır. Bilmeyenler vardır. Yenilik her zaman iyidir. Arkadaşlar akıllı telefonlar neden patlar hem ben konuma ekleyeceğim hemde sizler yorum olarak bildiğiniz şeyleri yazarsanız hem eğlenceli bir hal alır hemde öğrenmiş oluruz. Ben başlıyorum o zaman
1- Madde Üretim Hatası
Üretim hatası, akıllı telefonların patlamasının ana sebeplerinden bir tanesi. Telefonlara güç veren lityum iyon bataryaların, telefonlarda kullanılmadan önce iyice test edilmesi gerekiyor. Parçaların doğru ve düzgün bir şekilde yerleştirilmesi gerekiyor kusursuz ustalık lazım yani.
2- Madde Bataryada oluşan fiziksel hasar
Bir çoğumuz bataryamızı hor kullanıyoruz. Sabaha kadar şarj olsun yada ne bilim telefonu bazıları var şakada olsa fırlatmak olsun sürekli telefonun içini açanlar bu esnada batarya fiziksel hasar alabiliyor bu sebeple de patlamalar yaşanabiliyor.
3- Şarj Cihazları
Şarj cihazları orijinal olmalıdır kesinlikle. Neredeyse kimse orijinal şarj cihazını kullanmıyor arkadaşlar bu tür şarj cihazları telefonu ısıtır ve patlamasına sebep olur siz siz olun her zaman orijinal batarya kullanmaya dikkat edin.
4- Madde Gece boyu şarj etme
Bunu herkes yapıyor ben yapmıyorum diyenler yorumda kendilerini belli etsin alkışlayalım arkadaşlar telefon gerektiğinden fazla şarjda durduğu zaman batarya zarar görür telefon ısınır ve buda bizlere patlamaya sebep olabilir.
5- Madde ve son madde işlemciye aşırı yüklenme
İşlemciye aşırı yüklendiğimiz taktirde yine batarya şişecek ve telefon ısınacaktır. Buda bizlere ilerde kötü sonuçlar doğurabilir.