Al Cover ilerleyen zamanlarda ne gibi tehlike oluşturabilir?

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Süper Üye
Ödüller
2
2 HİZMET YILI
Merhabalar, son günlerde Al Cover adında yüzlerce video görüyorum. Aatrox'a kara gümrük söyletilmesinden tutun, Keloğlan ve Uzun'a neyim var ki söyletilmesine kadar :D Sizce bu durum ileri ki zamanlarda ne gibi tehlikeler oluşturabilir? Şu anda bu konuda hiçbir şey bilmeyen biri bile Cumhurbaşkanına kara gümrük veya farklı videolar söyletebiliyor. Sahte video olayını da ele alırsak örneğin seçim zamanı, Kılıçdaroğlu'na Ceza ve Sagopa'yı barıştıracağız dedirtmeleri gibi gibi birkaç video var. Sizce bu durum neler yaşatabilir?

Moderatörün son düzenlenenleri:
Seçkin Üye
Ödüller
6
6 HİZMET YILI
Eğer bunun daha ötesine gidilir ve bu AI sistemi daha da gelişirse muhtemelen bir insan başka bir insanı dolandırabilir çok rahat bir şekilde örnek olarak bir ünlü sesiyle sizi arayıp kandırmayı deneyebilirler veya sanki menajeri bağlamış gibi vs. dostlar arası kullanılırsa kavgalar yaşanabilir arkadaşına sahte bir ses kaydı gönderiyorsun onun başka bir arkadaşına ait falan kısaca ileride hem iyi hem kötü etkileri kesinlikle görülecektir.

Süper Üye
Ödüller
2
2 HİZMET YILI
milletimiz dolandırılmaya çok açık bana sorarsan bir kaç seneye dolandırılma haberlerini show tv den izleyeceğiz :D ki bence şuan 5 dakikada bu halledilebiliniyorsa yakında sesi kopyalayarak dolandırılmada başlar bir gün değerli vatandaşım oy verirmisin diye telefon gelirse şaşırmamak lazımm :D

☆☆Her oyun bir gün hileyi tadacaktır☆☆
Griffin Premium
Ödüller
23
8 HİZMET YILI
Şuanda bir kişinin olmayan bir videosu gercek gibi gosterilebiliyor yapay zekayı bende kullanıyorum fakat ilerleyen zamanlarda daha tehlikeli olacağı kesin 👍

Üye
2 HİZMET YILI
milletimiz dolandırılmaya çok açık bana sorarsan bir kaç seneye dolandırılma haberlerini show tv den izleyeceğiz :D ki bence şuan 5 dakikada bu halledilebiliniyorsa yakında sesi kopyalayarak dolandırılmada başlar bir gün değerli vatandaşım oy verirmisin diye telefon gelirse şaşırmamak lazımm :D
Devletler bunun gerekli önlemlerini alacaktır diye düşünüyorum

Onaylı Üye
2 HİZMET YILI
geçenlerde bir anime karakterinin anathor love söylediğini izledim gerçekten yapay zeka günden güne gelişiyor

Onaylı Üye
2 HİZMET YILI
Sonuçta yapay zekayı yapan ve kontrol eden de yazılım mühendislerinin işleri olduğu için kolay kolay olmaz

Banlı Üye
2 HİZMET YILI
Teknoloji insan beynidir.. hem iyi hem kötü yönde artı yönleri mutlaka olacaktır. Şahsi düşüncem hiç iyi olmayacak

Üye
Ödüller
1
4 HİZMET YILI
iyi hoş mizah amaçlı yapılıyor ama kötüye kullanımın önüne geçilmeze sonu kötü olacak işte

Onaylı Üye
3 HİZMET YILI
Her konuda olduğu gibi kötüye kullanılma ihtimali bi hayli yüksek, ancak yararları da azımsanamaz büyüklükte olan bir teknoloji. Eninde sonunda herkes bilinçlenecek. Eski bilgisayar mevzusu gibi düşünebiliriz bunu bence

Onaylı Üye
Ödüller
3
4 HİZMET YILI
ileride çok fazla problem olur yapay zeka insanların söylemediği şeyleri söyletiyor yok böyle bişey

Dünyalı dostum tam olarak anlamadın galiba
Emektar Üye
Ödüller
8
Sosyal
5 HİZMET YILI
ileriki zamanlar çok sorun yaratabilir iyice kötüye gidiyor zaten güvenilir olmayan yerlerde asla özel kimlikleriniz veya ne olursa olsun ses kaydı çok uzun kullanmayın

Moderatörün son düzenlenenleri:
Süper Üye
Ödüller
2
2 HİZMET YILI
devletler önlemini elbette alır almaz diye bir şey yok ama birincide tutmazsa yedinci kişide tutar hocam azıcık ondan bahsetmiştim :)

Bu dediğiniz çok doğru artık insan bunada çok dikkat etmek zorunda düşünsenize bir gün ifadeye çağrılıyorsunuz ve ifadeye çağırılma sebebiniz söylemediğiniz şeylerin sizin adınıza söylenmesi

umarım iyi yanlarını görürüz hocam

Wanderlust
Süper Moderator
Ödüller
16
9 HİZMET YILI
bal gibi olur olmaz olur mu tabii ki tehlike olur senin aleyhine bir sürü ses kaydı yapabilirler

Onaylı Üye
2 HİZMET YILI
Büyük ihtimal ilerde baya sapıtır bu durum hani ünlü birine küfür ettirme vb.

Onaylı Üye
Ödüller
1
3 HİZMET YILI
deep fake gibi olur yakında dolandırıcılık oranı çok artar güvensizlik artar + olarak dertsiz başınıza dert alabilirsiniz

Uzman Üye
Ödüller
1
3 HİZMET YILI
Dünya savaşını çıkaracak kadar bir tehlike değildir bence sonuçta resmi işlerde geçerli olanlar çoğunlukla belgeler. Tabii cahil halk olan ülkede "bu adam teröristlerle haydi haydi şarkısı söyleedi" de derler, cahil halk da bunu yer buna yapacak bir şey yok.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...