Alın size bir bilmece

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Seçkin Üye
Ödüller
6
7 HİZMET YILI
Yolda yürürken yol ikiye ayrılıyor. Bu yollardan birinin sonunda mutsuzluk, diğerinin sonunda ise mutluluk var.

Sen hangi yolun mutluluğa giden yol olduğunu bilmiyorsun.

Yolun ikiye ayrıldığı bir noktada mutluluğa giden yolu bilen 2 kız kardeşle karşılaşıyorsun.

Kardeşlerden biri doğru, diğeri ise yalan söyler.

Ve sadece 1 soru sorma hakkın var.

Bu durumda hangi yoldan gideceğini nasıl belirlersin?

sorunun cevabı: İki kardeşe de “Eğer sen kardeşin olsaydın, sonsuz mutluluk için hangi yoldan gitmesini söylerdin?” sorusu sorulduğunda mantık ve zekanın çalıştığını fark edip varsayım yapmaya başlarsınız. Hadi başlayalım. Var sayalım sağdaki yol ebedi mutluluğa gidiyor. Siz bu soruyu sorduktan sonra, her iki kardeş de size aynısını söyleyecektir: “Sol yolun ebedi mutluluğa gittiğini söylerdim.” Ve siz, her iki durumda da ikisinin söylediği şeyin tam tersini seçersiniz, çünkü biri gerçeği biri yalan söylüyorsa; biri gerçeği söylemek için yalan söylüyor demektir.

Son düzenleme:
LasTears
Seçkin Üye
Ödüller
4
7 HİZMET YILI
Beynimi yaktin kardeşim ne sorsam ikisidd döngüye giriyo bende merak ettim

Seçkin Üye
Ödüller
6
7 HİZMET YILI
Uzman Üye
Ödüller
5
7 HİZMET YILI
Mutluluğa giden yola beraber gidelim derim ikiside doğruyu söylemek zorunda yoksa hep beraber mutsuzluğa gideriz :D

Seçkin Üye
Ödüller
5
6 HİZMET YILI
Herhangi birine sorarım diğeri bana ne der diye.
Doğru söyleyene sorsam der ki burayı gösterir tam aksine giderim.
Yalan söyleyene sorsam diğeri hangisini gösterir o da yalan söyler diğer tarafa giderim

Seçkin Üye
Ödüller
9
9 HİZMET YILI
Aga herhangi bi yola girerim kızlar cazibemden etkilenir eğer mutsuzluğa gidersem çevirirler acırlar bana
eğer mutluluğa gidersem benle gelirler zaten.

Uzman Üye
6 HİZMET YILI
Yolu söyleyin ama yalan söyleyin derim. Doğruyu söyleyen zaten dopru yolu söyleyecrk. Yalancı ise yalan söyleyin dediğim için yanlış olanı yalan olarak söyleyecek yani oda dopruyu söyleyecek. İkiside aynı yolu göserdiği için o yoldan giderin

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...