Allah var mı yok mu -1 ( 8 adımda Allah var mı yok mu )

Devamı gelsin mi ?

• Güzel güzel devam

Oy: 6 42.9%
  • Bu ne moruk

Oy: 8 57.1%

• Kullanılan toplam oy
    14
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Onaylı Üye
8 HİZMET YILI
Öncelikle selamun aleyküm arkadaşlar . Bugün elimden geldiğince kısa bir biçimde Allah'ın var olduğuna bir delil size sunacağım .

1) Arkadaşlar kainatı inceleyelim her ama her şey atomlardan oluşuyor . Burun , saç , göz , kulak , kirpik , daha sayıp sayamadığın ne varsa atomdan meydana geliyor.
atom_318-38283.jpg

2) Peki bir şeyin hikmet dairesinde (yani akıllıca diyelim) hareket edebilmesi için hangi sıfatlar lazım ? elbette şuur , ilim , irade ve kudret . Peki bunlar atom'da var mı ? elbette yok .

maxresdefault.jpg

3) Mesela biz bir tohum ekiyoruz , bir çiçek olarak yer yüzüne çıkıyor , farklı farklı renklerde , farklı farklı çeşitlerde , farklı farklı desenlerde öyle mi ? evet öyle .

hqdefault.jpg

4) Peki şimdi yeri inceleyelim toprağı , toprağın altında bir renk fabrikası mı var da bu rengarenk çıkıyor ? yok , toprağın altında bir desen fabrikası mı var ki bu farklı suretlerde çıkıyor ? hayır , bu bitki fotosentez yapıyor peki bir biyoloji fabrikası mı var ? yok .

science-of-soil-hero-image.jpg

5) Bitki çıktı yer yüzüne bir takım işlemlerden geçti , bitkinin yaşayabilmesi için öncelikle oksijen dengesine ihtiyaç var mı ? var , azot dengesine ihtiyaç var mı ? var . Peki azot nasıl oluşuyor abi ? şimşeklerin çakmasıyla oluşuyor yani şimşek çakmasa , yağmur olmasa azot da olmuyor . Tamam abi bunlar da oldu şimdi ne ? şimdi de güneşe ihtiyaç var

azot-d%C3%B6ng%C3%BCs%C3%BC.jpg

6) Şimdi birde büyük dairede düşünelim , sadece samanyolu galaksisinde 400-450 milyar yıldız var ve evrende milyarlarca galaksi var . Peki bunlardan sadece birisi dese ki "benim iradem var ben çalışmıyorum , yapmayacağım" . Ne oluyor kainat yıkılır abi yıkılır .

-NxD0ndMfk6wUTM2O2nubw.jpg

7) Biz kendimizden örnek verelim insanda kesbi (sonradan kazanılmış) bir ilim , irade , kudret ve şuur var ama bir iş yaparken bir amirin (yöneticinin) emri altında olmadan doğru düzgün yapamıyoruz , ilk başladığımızda bir öğreten yoksa öğrenemiyoruz , başladık , yaptık ettik sonra bakıyoruz iş arkadaşlarımız kaytarıyor .

isten-kaytarmaya-calisanlara-10-oneri_780x520.jpg

8) Evet arkadaşlar yukarda evrendeki düzenin muhteşemliğini gördünüz , peki bunların hepsinin başında bir memur olmaksızın bu kadar muntazam bir şekilde yardımlaşıp kainattaki düzeni sağlaması ne kadar mümkün ? , elbette %0 .

depositphotos_52946279-stock-illustration-allah-sign.jpg

Saygı çerçevesinde görüş ve varsa sorularınızı bekliyorum . Teşekkürler​

Moderatörün son düzenlenenleri:
Üye
Ödüller
8
8 HİZMET YILI
Başlığı okuyunca ateist zannettim içeriği okuyunca helal olsun dedim hakkını helal et kardeşim

DΣПIZ ΚIŁIC
Banlı Üye
8 HİZMET YILI
Elbette müslümanım ancak atomlar ve hücrelerde akıl ve mantık vardır doğada hep birbirleriyle tepkimeye girmişler elektron alıp vermişlerdir oralarda yanlışlar var

Bitkinin tohumunun içinde var renklerini saklayan renk pigmentleri orasıda yanlış ancak nerden bakarsak bakalım bencede allah var

Onaylı Üye
8 HİZMET YILI
Elbette müslümanım ancak atomlar ve hücrelerde akıl ve mantık vardır doğada hep birbirleriyle tepkimeye girmişler elektron alıp vermişlerdir oralarda yanlışlar var

Bitkinin tohumunun içinde var renklerini saklayan renk pigmentleri orasıda yanlış ancak nerden bakarsak bakalım bencede allah var

Atomlar ve hücrelerde akıl ve mantık vardır diyorsun , onlar kendi iradeleriyle mi tepkimeye giriyorlar yoksa koşulların oluşması sonucunda mı ? Eğer akıl ve mantık boyutunda iş yapmış olsalar birde irade eklenince tepkime şartları oluşsa da bazen tepkimeye girmemeyi seçmeleri gözlenebilir olacaktı . Demekki yok sadece bir programa binaen haraket ediyorlar . Robotlar gibi , gerektiği şartlarda gerekli tepkileri veriyorlar bu onlarda akıl ve mantık olduğunu göstermez .

DΣПIZ ΚIŁIC
Banlı Üye
8 HİZMET YILI
Atomlar ve hücrelerde akıl ve mantık vardır diyorsun , onlar kendi iradeleriyle mi tepkimeye giriyorlar yoksa koşulların oluşması sonucunda mı ? Eğer akıl ve mantık boyutunda iş yapmış olsalar birde irade eklenince tepkime şartları oluşsa da bazen tepkimeye girmemeyi seçmeleri gözlenebilir olacaktı . Demekki yok sadece bir programa binaen haraket ediyorlar . Robotlar gibi , gerektiği şartlarda gerekli tepkileri veriyorlar bu onlarda akıl ve mantık olduğunu göstermez .
Fikrine saygı duyuyorum ancak katılmıyorum

Onaylı Üye
8 HİZMET YILI
devam etmeyecek gibi duruyor , hayırlısı olsun ankete göre

Şu Soluduğun Gerçekler Bu Leş Dünyanın’ta Kendisi
Süper Üye
Sosyal
8 HİZMET YILI
onun yerine gece 3 te geç ayna karışısna bütün şeytanların falan gelmesi için ayinler yap bunu kayda al göster ateiste ne söyler merak ediyorum

Seçkin Üye
Ödüller
7
8 HİZMET YILI
Çok şükür forumdaki herkez allahımıza inaniyor bence başka konu üzerinden devam et emeyine saygı duyuyorum teşekkür bazı müslüman olmayan arkadaşlar için iyi oldu

Onaylı Üye
8 HİZMET YILI
Çok şükür forumdaki herkez allahımıza inaniyor bence başka konu üzerinden devam et emeyine saygı duyuyorum teşekkür bazı müslüman olmayan arkadaşlar için iyi oldu

İslamiyette iki terim var , taklidi ve tahkiki iman . Taklidi iman : kişinin doğuşundan itibaren çevresinden görerek ailesinden görerek , duyarak iman etmesi , tahkiki iman : araştırarak ve deliller getirerek iman etmesi , yani bilgisine dayanarak iman etmesi . Her müslüman başta taklidi imana sahiptir ama bunu tahkiki yapmak üzerine farzdır (zorunludur) ve tahkiki iman yolunda en esas konu Allahın varlığı ve birliğidir . Bu konuda bir insan ne kadar delil öğrense azdır . Zaten mesele herkesin Allah'a inanıp inanmaması değil mesele bilgi sahibi olmak ve tahkiki imana sahip olmak

Onaylı Üye
8 HİZMET YILI
onun yerine gece 3 te geç ayna karışısna bütün şeytanların falan gelmesi için ayinler yap bunu kayda al göster ateiste ne söyler merak ediyorum

Fizikötesi mevzular :) yok enerji yok zart yok zurt , bir şekilde açıklamaya çalışıyorlar ama yukarıda ki veriler bilimsel kanıt olduğu için ses çıkaramıyorlar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...