Almanya, Intel'in Çip Fabrikası İçin Ek Sübvansiyon Taleplerini Reddetti

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
𐱅𐰇𐰼𐰚
Süper Moderator
Ödüller
10
3 HİZMET YILI
:yazı:

Almanya, Intel'in çip fabrikası için ek sübvansiyon taleplerini reddetti

Almanya Maliye Bakanı Christian Lindner, Intel'in 17 milyar euro (18 milyar dolar) değerindeki çip fabrikası için talep ettiği daha yüksek sübvansiyonları reddediyor. Lindner, ülkenin buna gücü olmadığını belirterek, "Bütçede daha fazla para bulunmuyor. Şu anda bütçeyi konsolide etmeye çalışıyoruz, genişletmiyoruz" şeklinde konuştu.

Adsız tasarım (5).png

Şirketin Almanya'daki üretim tesisi için hükümetten alması gereken destek 6.8 milyar euroydı. Ancak gazete, yüksek enerji ve inşaat maliyetleri nedeniyle şirketin şimdi yaklaşık 10 milyar euro talep ettiğini bildirdi. Şirket, geçen yıl 88 milyar dolarlık Avrupa yatırım planının bir parçası olarak Merkez Almanya'daki Magdeburg şehrini yeni bir çip üretim kompleksi için seçtiğini duyurdu. Bu plan, İrlanda'daki bir fabrikanın güçlendirilmesini, İtalya'da bir ambalajlama ve montaj tesisi kurulmasını ve Fransa'da bir tasarım ve araştırma tesisi kurulmasını içeriyordu. Intel, Tayvanlı ve ABD'li Wolfspeed gibi birkaç çip üreticisi, Avrupa'da fabrika kurmak için hükümet fonlarına başvuruda bulunmaktadır.​

Onaylı Üye
Ödüller
7
8 HİZMET YILI
avrupa şaşırtmaz

Seçkin Üye
Ödüller
3
Sosyal
4 HİZMET YILI
Zortlamışlar bi tık

Admin
Ödüller
22
8 HİZMET YILI
Almanya maliye bakanı'nın intel'in sübvansiyon taleplerini reddetmesi bütçe sınırlamalarının ve bütçeyi konsolide etme çabalarının bir sonucu gibi görünüyor ilerleyen süreçte çip üretimi konusundaki rekabetin ve ülke ekonomilerinin nasıl etkileneceğini görmek önemli olacak bence

Donator
Ödüller
9
8 HİZMET YILI
Abi koskoca Almanya bile bütçede para bulunmuyor diyor şaşırıyorum ya.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...