Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Cooldoge
Süper Üye
Ödüller
5
7 HİZMET YILI
mh.jpg

Türk Telekom, Türknet, Vodafone ve Turkcell SuperOnline internet altyapı sorgulama nasıl yapılır diye kısa bir üstünden geçeceğim. Altta koyduğum sitelerden eğer hangi internet kurumundan faydalanıyorsanız onun sitesinden sorgulayabilirsiniz.Altta nereleri dolduracağınız göstereceğim onları yaparak kısa şekilde konumunzda alt yapı bulunup bulunmadığına bakabilirsiniz.
Hepimizin hayalindeki var olan fiber internet ülkemizde hâlâ gelişme aşamasında olarak duruyor. Firmalar Türkiye’nin dört bir yanına fiber internet hizmetini götürmeye çalışırken, özellikle büyük illerde çoğu bölgeye bu altyapı getirilmiş durumda olarak belirtiliyor. İnternet kullanıcıları ise bazen bu durumdan bir haber olabiliyorlar. Bu nedenle arada internet altyapı sorgulaması yapmanız gerekiyor ancak öyle alabiliyordunuz.Şimdi direk oturduğunuz yerden 2 tuşa tıklayarak faydalanabiliyorsunuzİnternet altyapı sorgulama işlemi her firmada farklı bir şekilde yapılıyor. TürkNet, Turkcell SuperOnline, KabloNet gibi firmaların sorgulamaları internet sitelerinden yapılıyor. Türk Telekom ise genellikle yeni fiber altyapı getirilen bölgelerdeki kullanıcılarını, bir bilgilendirme mesajının ardından fiber internet hizmeti sunuyor. Ancak yine de sitesinden sorgulama yapabiliyorsunuz.Ben altta Türk Telekom için nereleri dolduracağınızı (rasgele) olarak göstericem.

Bağlantıları görmek için lütfen Giriş Yap

:kullan:

1588622911970.png

(Okla belli etiğim yeri evinizin üstüne getirip bırakınız)​

Seçkin Üye
10 HİZMET YILI
eyvalalh yararlı paylaşım olmuş bookmarka attım lazım olur

Seçkin Üye
Ödüller
6
6 HİZMET YILI
teşekkürler hocam eline emeğine sağlık güzel paylaşım

Death is not the greatest loss in life
Seçkin Üye
Ödüller
3
6 HİZMET YILI
Teşekkürler bazı issler verileri direk speedtest.net'ten çekiyor direk oradan da sorgulayabilirsiniz ek olarak bilmeyenler varsa sorgulama sırasında açık olan uygulamaları 2. bağlantıları kapatıp sorgularsanız daha sağlıklı sonuç elde edebilirsiniz.

Üye
6 HİZMET YILI
Teşekkürler dün araştırdığım bir konuydu.Vodafone kullanıyorum ve etrafım daki çoğu kişi şikayetçi demin forum da da modem önerisi isteyen olmuştu.Fakat ben 2 yıldır kulllanıyorum ve gayet mutluyum bi araştırıcam bakalım.

Uzman Üye
6 HİZMET YILI
bende vodafon kullanıyorum gayet iyi şimdilik ama ileride nasıl olur bılemıyorum

uzunluk metre ile aşk terk edilme sayısı ölçülür
Uzman Üye
Ödüller
7
9 HİZMET YILI
bilgilendirme için ben 2 haftadır bunu arıyorum

☆☆Her oyun bir gün hileyi tadacaktır☆☆
Griffin Premium
Ödüller
23
8 HİZMET YILI
Adamsın dostum yararlı konu olmus aranılan bir konu ❤❤✅✅
Post automatically merged:

Ben türknetten arada bir sorgulama yaparım hız testi olarak

Onaylı Üye
8 HİZMET YILI
teşekkürler kanka yardımcı paylaşım olmuş sağol

Seçkin Üye
Ödüller
4
6 HİZMET YILI
Bütün İnternet kurumları Türk Telekom alt yapısını kullanıyor diyorlar bu doğru mu? Doğru değilse benim bulunduğum bölge de hangi markanın alt yapısı olduğunu nasıl öğrenebilirim?

Seçkin Üye
Ödüller
5
6 HİZMET YILI
Yararlı paylaşım. Paylaştığın için teşekkürler

Seçkin Üye
Ödüller
6
7 HİZMET YILI
yararlı konu ellerin dert görmesin

fierecol reborn
Griffin Premium
Ödüller
7
7 HİZMET YILI
eline sağlık güzel anlatmışsın

Elbet Bir Gün
Süper Üye
Ödüller
8
8 HİZMET YILI
çok yararlı konu olmuş emeğine sağlık

Seçkin Üye
Ödüller
3
6 HİZMET YILI
Bütün İnternet kurumları Türk Telekom alt yapısını kullanıyor diyorlar bu doğru mu? Doğru değilse benim bulunduğum bölge de hangi markanın alt yapısı olduğunu nasıl öğrenebilirim?

Ortak altyapı Türk Telekom.

TÜRKNET: Türkiye’de tüm internet servis sağlayıcıları kendi fiber optik şebekeleri dışında ortak altyapı kullanır. Evlerden santrallere kadar ulaşan bakır kablo tesisatın işletmesinden ve bakımından Türk Telekom sorumludur. Bu altyapı 1940’lardan beri milletçe parasını ödediğimiz, değeri 200 Milyar TL’nin üzerinde olan, milli altyapımızdır. Türk Telekom, 2004 yılında özelleştirildiğinde bu altyapıyı işletme ve geliştirme sorumluluğunu almıştır ve bu hizmetleri için alternatif operatörlerden belirli bir ücret alır. Santralden sonrasında alternatif operatörler ya trafiği kendi şebekelerine taşır ya da yine Türk Telekom’un ya da başka operatörlerin altyapılarını kiralarlar. Biz TurkNet olarak santrallerde kendi cihazlarımızı kuruyoruz ve bundan sonra trafiğimizi kendi şebekemize alıyoruz. Türkiye’de 26 ilde ve 200’den fazla santralde bu şekilde hizmet veriyoruz. Bazı bölgelerde ve şehirlerde santral sonrasında Türk Telekom’un şebekesini ve yurtdışı çıkışlarını kiralıyoruz. Ancak birçok şehirde yurtdışı çıkışlarına direkt olarak kendi yedekli bağlantılarımız üzerinden sağlıyoruz. Hatta Google, Facebook gibi internet devlerinin veri merkezlerine direkt doğrudan yurtdışı çıkış bağlantımız var.

Seçkin Üye
Ödüller
4
6 HİZMET YILI
Ortak altyapı Türk Telekom.

TÜRKNET: Türkiye’de tüm internet servis sağlayıcıları kendi fiber optik şebekeleri dışında ortak altyapı kullanır. Evlerden santrallere kadar ulaşan bakır kablo tesisatın işletmesinden ve bakımından Türk Telekom sorumludur. Bu altyapı 1940’lardan beri milletçe parasını ödediğimiz, değeri 200 Milyar TL’nin üzerinde olan, milli altyapımızdır. Türk Telekom, 2004 yılında özelleştirildiğinde bu altyapıyı işletme ve geliştirme sorumluluğunu almıştır ve bu hizmetleri için alternatif operatörlerden belirli bir ücret alır. Santralden sonrasında alternatif operatörler ya trafiği kendi şebekelerine taşır ya da yine Türk Telekom’un ya da başka operatörlerin altyapılarını kiralarlar. Biz TurkNet olarak santrallerde kendi cihazlarımızı kuruyoruz ve bundan sonra trafiğimizi kendi şebekemize alıyoruz. Türkiye’de 26 ilde ve 200’den fazla santralde bu şekilde hizmet veriyoruz. Bazı bölgelerde ve şehirlerde santral sonrasında Türk Telekom’un şebekesini ve yurtdışı çıkışlarını kiralıyoruz. Ancak birçok şehirde yurtdışı çıkışlarına direkt olarak kendi yedekli bağlantılarımız üzerinden sağlıyoruz. Hatta Google, Facebook gibi internet devlerinin veri merkezlerine direkt doğrudan yurtdışı çıkış bağlantımız var.
Anladım hocam peki bu durumda en iyi İnternet hizmetini Türk Telekom mu sağlar bize yoksa diğer firmalarda onun kadar kaliteli hizmet sağlayabilir mi? Çünkü ben Türknet kullanıyorum ve nette sürekli dalgalanmalar oluyor. Bu da oyunlar ping sorununa yol açıyor. Ttnet kullansam bu sorun ortadan kalkar mı?

Seçkin Üye
Ödüller
3
6 HİZMET YILI
Anladım hocam peki bu durumda en iyi İnternet hizmetini Türk Telekom mu sağlar bize yoksa diğer firmalarda onun kadar kaliteli hizmet sağlayabilir mi? Çünkü ben Türknet kullanıyorum ve nette sürekli dalgalanmalar oluyor. Bu da oyunlar ping sorununa yol açıyor. Ttnet kullansam bu sorun ortadan kalkar mı?

Fark olacağını düşünmüyorum dostum ben 2 farklı şehirde yaklaşık 1,5 yıldır türknet kullanıyorum ping dalgalanma sorunu vs. olmuyor. Aldığım hız şuan 75-80 mbps.
Türk telekomdan da bu hızı altyapın destekliyorsa alabilirsin ama fiyatlar yüksek ve taahhüt olayı var bundan dolayı türknet'i öneririm.

Seçkin Üye
Ödüller
4
6 HİZMET YILI
Fark olacağını düşünmüyorum dostum ben 2 farklı şehirde yaklaşık 1,5 yıldır türknet kullanıyorum ping dalgalanma sorunu vs. olmuyor. Aldığım hız şuan 75-80 mbps.
Türk telekomdan da bu hızı altyapın destekliyorsa alabilirsin ama fiyatlar yüksek ve taahhüt olayı var bundan dolayı türknet'i öneririm.
Teşekkür ederim. O zaman semtle alakalı demekki. Ben zeytinburnun da oturuyorum. Hızım normalde 33 Mbps fakat ikindi akşam vakitlerinde 12 - 18 arasına kadar düşüyor. O hızda yeterli aslında oyun oynamak için ama aynı hızda sabit kalmadığından sanırım anlık olarak düşüp yükseldiği için çok fazla kasıyor oyunlar mecburen telefonun netine bağlanıyorum.

Seçkin Üye
Ödüller
3
6 HİZMET YILI
Teşekkür ederim. O zaman semtle alakalı demekki. Ben zeytinburnun da oturuyorum. Hızım normalde 33 Mbps fakat ikindi akşam vakitlerinde 12 - 18 arasına kadar düşüyor. O hızda yeterli aslında oyun oynamak için ama aynı hızda sabit kalmadığından sanırım anlık olarak düşüp yükseldiği için çok fazla kasıyor oyunlar mecburen telefonun netine bağlanıyorum.

Rica ederim hocam telefon interneti ile oyun çok fazla kullanım götürür acilen türknet tavsiye ederim :)
Aşağıya link bıraktım adres detaylarını girip türknette ne kadar hız alacağını görebilirsin keyifli oyunlar.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...