Bütün İnternet kurumları Türk Telekom alt yapısını kullanıyor diyorlar bu doğru mu? Doğru değilse benim bulunduğum bölge de hangi markanın alt yapısı olduğunu nasıl öğrenebilirim?
Anladım hocam peki bu durumda en iyi İnternet hizmetini Türk Telekom mu sağlar bize yoksa diğer firmalarda onun kadar kaliteli hizmet sağlayabilir mi? Çünkü ben Türknet kullanıyorum ve nette sürekli dalgalanmalar oluyor. Bu da oyunlar ping sorununa yol açıyor. Ttnet kullansam bu sorun ortadan kalkar mı?Ortak altyapı Türk Telekom.
TÜRKNET: Türkiye’de tüm internet servis sağlayıcıları kendi fiber optik şebekeleri dışında ortak altyapı kullanır. Evlerden santrallere kadar ulaşan bakır kablo tesisatın işletmesinden ve bakımından Türk Telekom sorumludur. Bu altyapı 1940’lardan beri milletçe parasını ödediğimiz, değeri 200 Milyar TL’nin üzerinde olan, milli altyapımızdır. Türk Telekom, 2004 yılında özelleştirildiğinde bu altyapıyı işletme ve geliştirme sorumluluğunu almıştır ve bu hizmetleri için alternatif operatörlerden belirli bir ücret alır. Santralden sonrasında alternatif operatörler ya trafiği kendi şebekelerine taşır ya da yine Türk Telekom’un ya da başka operatörlerin altyapılarını kiralarlar. Biz TurkNet olarak santrallerde kendi cihazlarımızı kuruyoruz ve bundan sonra trafiğimizi kendi şebekemize alıyoruz. Türkiye’de 26 ilde ve 200’den fazla santralde bu şekilde hizmet veriyoruz. Bazı bölgelerde ve şehirlerde santral sonrasında Türk Telekom’un şebekesini ve yurtdışı çıkışlarını kiralıyoruz. Ancak birçok şehirde yurtdışı çıkışlarına direkt olarak kendi yedekli bağlantılarımız üzerinden sağlıyoruz. Hatta Google, Facebook gibi internet devlerinin veri merkezlerine direkt doğrudan yurtdışı çıkış bağlantımız var.
Anladım hocam peki bu durumda en iyi İnternet hizmetini Türk Telekom mu sağlar bize yoksa diğer firmalarda onun kadar kaliteli hizmet sağlayabilir mi? Çünkü ben Türknet kullanıyorum ve nette sürekli dalgalanmalar oluyor. Bu da oyunlar ping sorununa yol açıyor. Ttnet kullansam bu sorun ortadan kalkar mı?
Teşekkür ederim. O zaman semtle alakalı demekki. Ben zeytinburnun da oturuyorum. Hızım normalde 33 Mbps fakat ikindi akşam vakitlerinde 12 - 18 arasına kadar düşüyor. O hızda yeterli aslında oyun oynamak için ama aynı hızda sabit kalmadığından sanırım anlık olarak düşüp yükseldiği için çok fazla kasıyor oyunlar mecburen telefonun netine bağlanıyorum.Fark olacağını düşünmüyorum dostum ben 2 farklı şehirde yaklaşık 1,5 yıldır türknet kullanıyorum ping dalgalanma sorunu vs. olmuyor. Aldığım hız şuan 75-80 mbps.
Türk telekomdan da bu hızı altyapın destekliyorsa alabilirsin ama fiyatlar yüksek ve taahhüt olayı var bundan dolayı türknet'i öneririm.
Teşekkür ederim. O zaman semtle alakalı demekki. Ben zeytinburnun da oturuyorum. Hızım normalde 33 Mbps fakat ikindi akşam vakitlerinde 12 - 18 arasına kadar düşüyor. O hızda yeterli aslında oyun oynamak için ama aynı hızda sabit kalmadığından sanırım anlık olarak düşüp yükseldiği için çok fazla kasıyor oyunlar mecburen telefonun netine bağlanıyorum.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?