Amazon dan Leptop önerisi ve Gümrük Hakkında

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Seçkin Üye
Ödüller
6
8 HİZMET YILI
Amazondan leptop almak istiyorum fakat bir kaç sorum var.
Bağlantıları görmek için lütfen Giriş Yap

3 tane leptop seçtim sizce bunlardan birinimi almalıyım ya da sizin önerileriniz neler?

ASIL SORUM GÜMRÜĞE TAKILIR MI?
Araştırmalarım sonucun da şuna ulaştım: amazon bizden vergi kesiyormuş şayet takılırsa o kestiği tutar ile ödüyor. Sıkıntı çıkmazsa bize kestiği vergiyi geri ödüyormuş. İlerde amazon dan bir şey alacak arkadaşların aklında bulunsun.

Bunun dışında tabiki de bir de gümrük olayı var. İnternetten biraz araştırdım kimileri satın alırken zaten vergi ödediğimiz için herhangi bir sıkıntı olmayacağını söylemiş. Kimi side 30$ altına bir şey olmuyor vs. yazmışlar. Aranızda düzenli olarak alışveriş yapan varsa detaylı anlatabilirse çok güzel olur.

Son düzenleme:
GOD
Süper Üye
Ödüller
9
7 HİZMET YILI
1. nin performansı güzel
2.nin Görünüşü güzel 1.ye göre %10 bir performans düşüklüğü var
3. yü salla

Bence 2.

Seçkin Üye
Ödüller
6
8 HİZMET YILI
Amazondan Türkiye'ye elektronik alet getirmesi zor
n11 gibi sitelerden seçsen daha kolay olurdu
maalesef gümrükte biraz sıkıntı cıkabılır ama eline gelirse paramparça bir kutuda gelebilir :D
hepten korkuttun beni :=)
amazon da gift card var dı o yüzden ordan almayı tercih ettim yoksa amazon hayranlığım yok :=)

Onaylı Üye
7 HİZMET YILI
1.Best Gaming Grand ödülü konulmaş hem 1 süper kaliteli ve güçlü
2.fiyat performans olarak iyi
3.bunu boşver

tercihim 1

HayvanSever
Süper Üye
Ödüller
10
10 HİZMET YILI
Sİstemlere bak yurtdışından alman çok normal ama riskli tabiki türkiyede en az 20 k bu cihaz.

MemoryHackers da
Banlı Üye
Sosyal
7 HİZMET YILI
Kardeşim sakın alma paran boşa gider
Gümrükte parfüm, çiçek, telefon, elektronik, vs gümrükte takılır. Üstüne bide para cezası alırsın

Süper Üye
Ödüller
3
7 HİZMET YILI
Hediyelik Eşya Falan Diye Okutursan bir ihtimal geçer ama sanmıyorum

Seçkin Üye
Ödüller
6
8 HİZMET YILI
Kardeşim sakın alma paran boşa gider
Gümrükte parfüm, çiçek, telefon, elektronik, vs gümrükte takılır. Üstüne bide para cezası alırsın
eminmisin? şöyle bir şey okudum: amazon bizden vergi kesiyormuş şayet takılırsa o kestiği tutar ile ödüyor. Sıkıntı çıkmazsa bize kestiği vergiyi geri ödüyormuş. İlerde amazon dan bir şey alacak arkadaşların aklında bulunsun.

MemoryHackers da
Banlı Üye
Sosyal
7 HİZMET YILI
eminmisin? şöyle bir şey okudum: amazon bizden vergi kesiyormuş şayet takılırsa o kestiği tutar ile ödüyor. Sıkıntı çıkmazsa bize kestiği vergiyi geri ödüyormuş. İlerde amazon dan bir şey alacak arkadaşların aklında bulunsun.
ben önceden birkaç video izledim. AliExpress den telefon aldı gümrük telefonu yakaladı ve yaklaşık 1100-1200 civarı para cezası kestiler adam fatura gösterdi videoda
ama YouTube de Bafır adam (adını değiştirdimi bilmiyorum Bafır olabilir) izlersen birkaç şey öğrenebilirsin oçinden motor bile geçirdi

Seçkin Üye
Ödüller
6
8 HİZMET YILI
ben önceden birkaç video izledim. AliExpress den telefon aldı gümrük telefonu yakaladı ve yaklaşık 1100-1200 civarı para cezası kestiler adam fatura gösterdi videoda
ama YouTube de Bafır adam (adını değiştirdimi bilmiyorum Bafır olabilir) izlersen birkaç şey öğrenebilirsin oçinden motor bile geçirdi
onu da izledimde yasaklı ürünlerde sim kartı girişi olanlar (telefon akıllı saat vs.) uyuşturucular kozmetikler felan yasakmış ama hiç bir yerde laptobun yasak olduğuna dair bir şey görmedim. Sanırsam cezadan ziyade vergi veriyorsun %18-%20

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...