Amazon İşten Çıkarmalara Başladı!

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Süper Üye
Ödüller
12
10 HİZMET YILI
Bu hafta şirketin 10.000 çalışanını veya çalışanlarının %3'ünü işten çıkarmayı planladığı söyleniyor. Şirket dünya çapında yaşanan kriz sonucunda işten çıkarmalara başladığı iddia ediliyor. BBC tarafından sunulan bu habere yanıt şirketten gelmedi. BBC tarafından görülen gönderiler arasında Amazon'un Alexa sanal asistan işletmesi, Luna bulut oyun platformu bölümü ve Kindle e-okuyucunun arkasındaki operasyon olan Lab126'daki çalışanlar yer alıyor.
jeff-bezos-elestirilerin-odagi-oldu.jpg

-İşten çıkarmalardan etkilendiğini söyleyen bir Amazon çalışanı, "Elbette üzgünüm ama gelecek konusunda iyimserim çünkü bunun benim ve ekibimdeki diğer kişiler için iyi bir değişiklik anlamına geldiğini biliyorum."
Şirket, pandemi sırasında fazla işe alım yaptığı uyarısında bulunarak, işe alımları dondurmuş ve bazı depo genişletmelerini durdurmuştu. Ayrıca, kişisel teslimat robotu gibi projeleri iptal ederek, işin bazı bölümlerini kapatmak için adımlar atmıştı.

Dünya'nın en büyük şirketleri arasında yer alan Amazon bile ufak küçülmeler yapıyor. Umarım çok uzun sürmez bu kriz.

Wanderlust
Süper Moderator
Ödüller
16
9 HİZMET YILI
Pandemiden sonra zaten böyle bir şey olacağı belliydi fakat rusya ukrayna krizi bu durumu hızlandıran şeylerden biri oldu. Global anlamda ciddi bir krizle karşı karşıyayız ve açıkçası bunun da kısa süreceğini düşünmüyorum.

Onaylı Üye
Ödüller
4
6 HİZMET YILI
Bu hafta şirketin 10.000 çalışanını veya çalışanlarının %3'ünü işten çıkarmayı planladığı söyleniyor. Şirket dünya çapında yaşanan kriz sonucunda işten çıkarmalara başladığı iddia ediliyor. BBC tarafından sunulan bu habere yanıt şirketten gelmedi. BBC tarafından görülen gönderiler arasında Amazon'un Alexa sanal asistan işletmesi, Luna bulut oyun platformu bölümü ve Kindle e-okuyucunun arkasındaki operasyon olan Lab126'daki çalışanlar yer alıyor.
Ekli dosyayı görüntüle 81868
-İşten çıkarmalardan etkilendiğini söyleyen bir Amazon çalışanı, "Elbette üzgünüm ama gelecek konusunda iyimserim çünkü bunun benim ve ekibimdeki diğer kişiler için iyi bir değişiklik anlamına geldiğini biliyorum."
Şirket, pandemi sırasında fazla işe alım yaptığı uyarısında bulunarak, işe alımları dondurmuş ve bazı depo genişletmelerini durdurmuştu. Ayrıca, kişisel teslimat robotu gibi projeleri iptal ederek, işin bazı bölümlerini kapatmak için adımlar atmıştı.

Dünya'nın en büyük şirketleri arasında yer alan Amazon bile ufak küçülmeler yapıyor. Umarım çok uzun sürmez bu kriz.
amazonun bu durumunu diğer kürüsel şirketler de takip edecektir.Bu kış dünya için oldukça çetin geçeçek.pandeminin bitmesi krizin bitmesi anlamına gelmeyecek maalesef.

Onaylı Üye
Ödüller
4
4 HİZMET YILI
Bencede Böyle bir şey yapması lazımdı ama biraz geç oldu Pandemiden dolayı Bence bi temizlik Yapmalıydı.

Ultra Üye
Ödüller
7
Sosyal
5 HİZMET YILI
vay anasını o kadar zengin tabi adam normaldir elon yan çar

potential zero
Ultra Üye
Ödüller
9
8 HİZMET YILI
ayıb lan bu insanlar sünger mi kemirsin lan cef abim acı lan.

bir ucaktik dustuk bir gemiydik battik
Efsane Üye
Ödüller
10
6 HİZMET YILI
Jeffrey, Jeffrey Bezos, Come on Jeffrey you can do it şarkısı geldi aklıma :D

Ultra Üye
Ödüller
7
7 HİZMET YILI
bir çok şirket ve holding küçülmeye gidiyor daha bir çok büyük şirket aynısını yapacaktır ve yaptılarda zaten

Onaylı Üye
Ödüller
2
3 HİZMET YILI
Amozondan alışveriş yaplırmı

Onaylı Üye
Ödüller
1
3 HİZMET YILI
İşlerin düzelmesinin biraz zaman alacağına inanıyorum ve hala kötü olacağına dair bir his var içimde.

Arkanda
Ultra Üye
Ödüller
7
4 HİZMET YILI
Ekli dosyayı görüntüle 81868

aga bu adamın ben kel kafasına kurban olurum
çok kaliteli şirket tabi insanların işsiz kalması çok üzücü fakat güzel bir özgeçmiş yarattılar kendilerine atılanlar
kolaylıkla iş bulabileceklerini düşünüyorum

Ultra Üye
Ödüller
9
8 HİZMET YILI
Pandemi sonrası bütün şirketler böyle şeyler yaşadı. Amazon çok büyük bir şirket ben şahsen anlayışla karşıladım.

Ultra Üye
Ödüller
6
5 HİZMET YILI
çoğu büyük şirketler yavaş yavaş küçültüyor gibi

Ultra Üye
Ödüller
5
4 HİZMET YILI
Makinalar alıyor bu insanların yerini iş adamlarkda kazandığı paraya bakar insanların durumuna deil normal artık bunlar

Sakin ol plana güven
Ultra Üye
Ödüller
6
7 HİZMET YILI
artık bu haberlere alışmak lazım bugün amazon başladı yarın x şirketinden çıkarmalar başlar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...