Merhaba. AMD ekran kartlarının yeni korkulu rüyası "Siyah Ekran" hatası. Bununla ilgili bir konu açma gereksinimi duydum. Türkçe kaynak oldukça az ve dar kapsamlı. Daha geniş kapsamlı olarak bu konuyu açıyorum.
Hatamız bu;
Kendi yaptığım, benim sorunumu çözen, başka AMD kart kullananların uygulayıp, sorununu çözdüğünü belirten uygulamaları burada sizinle paylaşıyorum;
Çözüm yolu: RAM Kontrolü:
Not; Bir çok foruma yazarlık yapıyorum. Böyle işe yarar şeyler paylaştığımda bu foruma da paylaşırım. Maksat insanlara yardım etmek.
Hatamız bu;
Kendi yaptığım, benim sorunumu çözen, başka AMD kart kullananların uygulayıp, sorununu çözdüğünü belirten uygulamaları burada sizinle paylaşıyorum;
- Çözüm yolu: Sürücü kaldırıp tekrar kurmak:
- Sürücüleri silip, en güncel sürümü temiz yüklemek. Bunun için altta vereceğim linkten indirebilirsiniz.
- Link:
Bağlantıları görmek için lütfen Giriş Yap
- Çözüm: DDU ile tüm AMD sürücülerini silin. AMD'nin sitesinden en güncel sürümü indirin ve kurun. Tavsiyem WHQL olan sürümü kurmanızdır.
Çözüm yolu: RAM Kontrolü:
- Windows işletim sisteminin beraberinde getirdiği Windows Memory Diagnostic ile
- ile RAM'leri test edebilirsiniz.
- Eğer Windows Memory Diagnostic ile baktığınız zaman hata bulamazsa, bir de MemTest86 ile test yapmanızı öneririm.
- Çözüm yolu:
- Sabit Disk Kontrolü: HD Tune Pro, HD Sentinel Pro gibi programlar ile sabit diskinizi kontrol edebilirsiniz. Sağlık testi yapıp, Bad Sector taraması yapılabilir.
- Eğer SSD kullanıyorsanız, Bad Sector taraması yapmak sizin için boşa zaman kaybı olacaktır.
- Çözüm yolu: Frekans düşürmek: AMD Radeon ile çözüm
- Radeon Ayarlarını açın
- Üst Menüden Performans Sekmesini açın
- Ayarlanıyor sekmesini seçin.
- Ayarlama Kontrolü'nü "Otomatik"'ten "Manuel"'e alın.
- GPU Ayarı ayarını açın
- Max Frekans (%)'ı en az -%25 olarak ayarlayın ve ve kaydedin. Bir oyuna girip test edin.
Not; Bir çok foruma yazarlık yapıyorum. Böyle işe yarar şeyler paylaştığımda bu foruma da paylaşırım. Maksat insanlara yardım etmek.